Perquè un probiòtic pugui ser considerat com a tal ha de contenir quantitats suficients d’unitats formadores de colònies que garanteixin que arriben prou bacteris viables a l’intestí. Es diferencien, així, dels aliments o begudes fermentades (quefir o xucrut), que tenen un efecte probiòtic beneficiós perquè aporten microorganismes vius, però no tan fàcils de quantificar.

Probiòtic líquid Emlife

Un altre punt important és assegurar que s’adhereixen a la paret de l’intestí i del còlon i que milloren, per tant, la composició i diversitat de la microbiota intestinal. Sovint s’ha considerat que els probiòtics líquids són menys efectius que els que trobem en format pols o comprimits perquè es diu que no superen ni resisteixen l’agressivitat del tracte gastrointestinal (acidesa de l’estómac, intestí, sals biliars…).

Avui us volem descobrir Emlife, la primera marca de probiòtics líquids ecològics registrats que sí que compleixen totes aquestes característiques, amb l’aval de la Universitat de València. També s’ha comprovat que competeixen contra patògens –per exemple, la salmonel·la– impedint que proliferin.

El nutricionista Marc Vergés els recomana molt a La Consulta d’Etselquemenges: “M’agraden molt perquè són fàcils de prendre i això fa que els pacients no els deixin, i els efectes es mantenen força temps després de deixar-los”.

Característiques dels probiòtics líquids i ecològics Emlife

Emlife representa una nova generació de probiòtics líquids. Us expliquem les característiques principals que presenten:

  • Elaborats amb gran quantitat de soques de microorganismes vius i actius. En cap moment del procés es congelen o es liofilitzen (conversió en pols per inactivar els microorganismes). És cert que els probiòtics en pols es poden encapsular i allarguen la vida del producte, però no és un procés natural. El que molta gent no sap és que si es prenen en pols cal reactivar-los perquè facin efecte.
  • La combinació de diferents soques i ingredients naturals permet obtenir una fermentació que conté molècules i microorganismes específics per a cada patologia o tractament. Tant les soques com els ingredients s’han escollit basant-se en evidència científica segons el benefici buscat per a cada producte, trastorn o aplicació.
  • Contenen vitamines i molècules beneficioses. En el procés de la fermentació, els microorganismes alliberen substàncies beneficioses, com els àcids fenòlics, amb propietats principalment antioxidants i antipatògenes. El conjunt de substàncies que alliberen s’anomenen metabiòtics o postbiòtics. També contenen vitamines, minerals i altres nutrients segons l’ingredient afegit per fer la fermentació. Per tant, gràcies al medi aquós, s’aconsegueix mantenir totes aquestes substàncies beneficioses que s’obtenen de manera natural.
  • Tots els ingredients provenen de l’agricultura ecològica i, per tant, són probiòtics certificats pel CCPAE. No s’hi afegeix cap element químic, conservant ni colorant.
  • S’han de conservar sempre a la nevera entre 4 ºC i 10 ºC. Així, els bacteris es mantenen vius, però amb el metabolisme alentit. A temperatura ambient, proliferarien, fermentarien dins l’ampolla i generarien gas.
  • Cada ampolla està pensada per cobrir les necessitats diàries d’una persona durant un mes.

En resum, podem dir que Emlife prioritza que tot el procés sigui natural i que els ingredients siguin ecològics i basats en l’evidència científica.

Probiòtics líquids per a les persones, mascotes i llar

Emlife té un probiòtic genèric preventiu per a tota la família –Go Probiotics Eco–, i una gamma de probiòtics específics per a trastorns o necessitats concretes (gastrointestinals, menopausa); també un probiòtic per a esportistes (Sport Go Pro Eco) i altres d’específics per a la neteja biològica de la llar (Multiclean Biologic), per a les plantes o horts domèstics (Green Grow), i per a les mascotes (Revital Pet Eco).

Destaquem les característiques del probiòtic per a la menopausa i dels trastorns digestius:

  • Gut Go Pro Eco: conté onze soques escollides específicament, estèvia i jiaogulan, per millorar trastorns gastrointestinals, del còlon i del recte  (còlon irritable, restrenyiment, colitis, diarrees agudes per la presa d’antibiòtics, gastroenteritis o Helicobacter pylori, per exemple).
  • She Go Pro Eco: conté nou soques de microorganismes, sàlvia i trèvol vermell, per millorar els símptomes de la menopausa (salut òssia i cardiovascular, risc d’incidència d’infeccions vaginals, sensibilitat al dolor, inflamació, depressió, increment de greix corporal, fogots, restrenyiment, infeccions d’orina, entre d’altres).

Emlife és un propòsit, una forma de vida conscient, microorganismes beneficiosos per a la vida. Emlife també és una comunitat oberta a professionals de la salut interessats a prescriure el producte, punts de venda i persones que el recomanin després de la seva experiència personal.

Volem que el 2020 els nostres productes arribin a més persones; estem oberts a nous punts de venda i distribuïdors amb la nostra filosofia, productes naturals, ecològics i innovadors.