Què és Freshly Cosmetics?

Freshly Cosmetics aposta per una cosmètica natural més innovadora i segura basada en el que les persones estimen, necessiten i somien. Els productes estan formulats amb més d’un 99% d’ingredients naturals formulats segons la norma ISO 16128-2 i amb una concentració extraordinària d’ingredients naturals actius.

desmaquillants de tela zero waste

Es tracta d’una cosmètica saludable i sostenible que aposta per millorar la salut de la pell d’una manera efectiva amb productes aptes per a persones veganes, sense testar en animals i amb un compromís amb la sostenibilitat per cuidar el planeta (amb embalatges de vidre, alumini, cartró i fusta 100% reciclables). També tenen un test dermatològic que assegura que són aptes per a pells sensibles.

Freshly Cosmetics lidera la R+D aplicada a la cosmètica natural formulant i desenvolupant productes innovadors, amb resultats extraordinaris i amb textures i perfums que voldreu fer servir cada dia.
Accelerem la transició del món cap a una cosmètica natural, saludable i sostenible!

Planet First!

Tot l’equip de Freshly Cosmetics té una visió optimista sobre el que podem aconseguir junts: la visió Planet First. A Freshly no parlen de combatre el canvi climàtic, sinó de valorar i cuidar el planeta perquè l’estimem i ens ha donat la vida des del principi. S’imaginen el planeta com a part de la família, i per aquest motiu, fan tot el possible per cuidar-lo.

Creuen que, si tots valorem i estimem el planeta, ens mourem irreversiblement i de pressa cap a productes i tecnologies que el preserven, prendrem consciència de les nostres accions i canviarem.

El planeta Terra és part de la nostra família i només per aquest motiu l’hem de cuidar: Planet First!

Els 5 objectius de Planet First!

Freshly treballa per tal d’invertir en projectes orientats al desenvolupament de pràctiques sostenibles. Cada producte consumit ha de contribuir al compromís de l’empresa per tenir cura del medi ambient.

1. “Acció pel clima” i “Vida en ecosistema terrestres”: des dels primers mesos de vida de Freshly l’any 2016, col·labora amb We Forest, l’ONG que més impacte ha tingut sobre la reforestació al món: ha plantat més de 27 milions d’arbres. És una lluita per adoptar mesures urgents i combatre el canvi climàtic!
(ODS ONU Objectiu 13: “Acció pel clima”, i 15: “Vida en ecosistemes terrestres”)

2. “Producció i consum responsable”. Com? Desvinculant el creixement econòmic de la degradació mediambiental i augmentant l’eficiència de recursos. Gràcies al sistema Re-fill han evitat produir centenars d’envasos. Als punts de venda físics, Freshly Stores, ofereixen la possibilitat de reomplir els envasos per reduir el consum d’envasos d’un sol ús.

Seguint en la mateixa línia, el 95% dels envasos de Freshly Cosmetics són de vidre, alumini, kraft i fusta 100% reciclables. Es treballa per desenvolupar un embalatge sostenible i s’aposta per dissenyar productes i crear una experiència orientada a l’ecodisseny a la vegada que es treballa amb empreses proveïdores certificades i compromeses amb la gestió del medi ambient. Es fa una aposta clara per la producció i envasat local.

Es fan servir més del 99% de matèries primeres naturals i sostenibles: selecció de matèria primera de qualitat, d’origen vegetal i amb pràctiques ètiques per formular els productes (s’evita l’ús d’olis minerals o gasos inflamables derivats del petroli). Es dissenyen accessoris sostenibles que generen un gran impacte com raspalls de dents fabricats amb bambú o discos per desmaquillar fabricats amb cotó reutilitzable.
(ODS ONU Objectiu 12: “Producció i consum responsable”)

3. “Vida submarina”: es preserva la vida submarina evitant l’ús de microplàstics en l’exfoliant corporal i la pasta de dents, a la vegada que les cremes solars incorporen filtres físics com l’òxid de zinc, que no altera la vida submarina.
(ODS ONU Objectiu 14: “Vida submarina”)

4. “Energia assequible i no contaminant”: els espais Freshly estan enfocats a la sostenibilitat, amb l’ús d’energia elèctrica neta i elecció de materials reciclats i naturals.
Es fa servir energia elèctrica certificada verda en tots els centres de treball a la vegada que es produeix energia solar excedent.
S’edifica de forma sostenible aprofitant al màxim la llum solar, amb materials sostenibles i s’instal·la lluminària LED i fluorescents de baix consum.
(ODS ONU Objectiu 7: “Energia assequible i no contaminant”)

5. “Ciutats i comunitats sostenibles”: s’aposta pel desenvolupament de l’activitat en pobles i ciutats amb baixa densitat poblacional per donar suport a la comunitat.
(ODS ONU Objectiu 11: “Ciutats i comunitats sostenibles”)

Seguint aquests objectius, Freshly Cosmetics ens permet tenir a l’abast productes naturals formulats amb ingredients segurs i efectius, a la vegada que ajudem a fer la transició cap a un planeta més sostenible que lluita contra el canvi climàtic!

Recordeu: cuideu el planeta amb Freshly Cosmetics.

Mireia Segarra Escolà
Mireia Segarra Escolà

Farmacèutica i especialista en nutrició ortomolecular.
Dietista i naturista i hàbits saludables.

    @miresegarra_degustasalud