Vivim en una societat que afavoreix el consumisme. Usar i llençar. La publicitat ens bombardeja amb missatges que pretenen que formem part d’un sistema que ens posiciona com a consumidors submisos. Però tenim molt més poder del que pensem. Moltes vegades beneficiem empreses que, si sabéssim quin tipus de conductes tenen, potser no ens agradarien. Actuar com a consumidors responsables i conscients i adaptar-nos tant a les nostres necessitats reals de consum com a les del planeta suposarà col·laborar amb un desenvolupament més sostenible.

Una bona manera de començar a fer-ho és apostar pel consum local i donar suport a models productius més justos. Podem triar empreses, productes i serveis que respectin el medi ambient i els drets humans, cosa que contribuirà tant a l’estalvi energètic (amb la reducció d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle) com a la millora de l’economia del nostre entorn. El que mengem, el que comprem, el mitjà de transport que fem servir… Tot compta. Un altre món és possible i, si hi posem el nostre granet de sorra, ho podrem fer realitat.

Petits gestos per reduir la nostra empremta en el planeta:

 • Incorporar la regla de les R: Reduir, Reutilitzar i Reciclar
 • Consumir productes km0
 • Comprar a granel i equipar-nos amb carret i bosses de roba per anar a comprar
 • Descobrir els mercats ambulants de segona mà de la teva ciutat
 • Caminar, anar amb bicicleta o utilitzar el transport públic
 • Apagar llums i tancar aixetes quan no calgui
 • Evitar l’ús del plàstic
 • Cuinar sense generar residus
 • Utilitzar la xarxa de municipis, empreses i organismes que fomenten el servei de compartir cotxe

Ser conscients del que consumim suposarà un canvi substancial en la manera de relacionar-nos amb el nostre entorn. I, per això, un primer pas és qüestionar-se l’origen de tot allò que adquirim, principalment dels productes cosmètics, alimentaris i tèxtils.

Ètica, estètica i cosmètica

S’està vivint un canvi de consciència a escala mundial que també repercuteix en el sector de la cosmètica. Una cosmètica honesta té com a objectiu respectar el medi ambient a través de la sostenibilitat, fabricant productes ecofriendly fets amb ingredients naturals, que siguin produïts de manera respectuosa i distribuïts mitjançant comerç just. Així neix MIMESISSENSATIONS, la línia eco-Bio de cura facial d’Herbora.

Aquesta és una marca que neix amb el compromís de satisfer aquelles persones que busquen cuidar-se de forma compromesa amb la pell i el medi ambient. A MIMESISSENSATIONS aposten per una transició cap a un nou model de vida amb un consum més responsable. Dos principis actius s’ajunten en aquesta marca: un amor profund pel planeta i el poder curatiu d’ingredients naturals i orgànics. Un tàndem perfecte per a una cura respectuosa de la pell.

Una elecció segura per a un Nadal més sostenible

Perquè l’estat de la nostra pell no sempre és el mateix i canvia amb les emocions, les estacions o l’alimentació. A MIMESISSENSATIONS trobaràs rutines de cura integral que s’adapten a cada necessitat. Neteja, hidratació, nutrició o reparació amb productes que estimulen la regeneració cel·lular i ajuden a reparar teixits. Perquè cada persona és única i irrepetible. Fórmules naturals i veganes en màscares, crema hidratants, exfoliants o contorns. Amb textures i aromes que aporten benestar.

Si vols que aquest any els teus regals de Nadal siguin més compromesos que mai amb la salut del planeta i la dels teus éssers estimats, MIMESISSENSATIONS ens ofereix la garantia de ser una cosmètica orgànica i ecològica. Els seus productes estan compostos per la gamma més alta de principis actius naturals de la màxima qualitat. Formulats amb ingredients vegetals, sense additius químics. No utilitzen silicones, derivats del petroli o components químics tòxics i contaminants.

Una marca compromesa que la fa molt especial a totes les seves àrees perquè els seus productes siguin tan sostenibles com sigui possible.

 • Cosmètica vegana. Ingredients d’origen vegetal i mineral aptes per a vegans.
 • Producció local. Cosmètica feta a Barcelona.
 • Reducció de l’impacte mediambiental. 80% dels materials fabricats amb vidre, cartó amb FSC i fusta 100% reciclables.
 • Natural & bio. +97% d’ingredients naturals, amb un 21% de procedència ecològica.
 • Respecte animal. Productes no testats en animals.
 • Embalatge sostenible. Fan servir cartó amb certificat FSC, cordó de jute de fibra natural, paper de seda ecològic i encenalls de fusta.
 • Oceans lovers. Preserven la vida marina no usant microplàstics en els exfoliants i incloent filtres solars físics.
 • Productes certificats. Acreditats amb els segells ACENE BIO i ACENE VEGAN.

Alimenta la teva pell amb ingredients com l’alvocat, el cacau, l’àloe vera, la menta, l’albercoc, la bergamota o la canyella! I reivindica una bellesa que va molt més enllà de l’aspecte físic. Però recorda que la cosmètica és només una peça més del puzle. Cada petit gest compta. Un planeta millor depèn de tots!

Cristina Arroyo
Cristina Arroyo

Creadora de Poderosamenta
Dietista i naturòpata
Alimentació ConCiència & Salut

    @poderosamenta