L’astènia primaveral no deixa de ser una espècie de mala adaptació a l’inici de primavera. Pot ser pels canvis de pressió i temperatura, per l’augment de les hores de llum diürnes, pel canvi horari… Situacions que poden alterar la regulació dels ritmes circadians de l’organisme. A més, la primavera també és l’època en què el fetge inicia un procés de depuració natural i això també pot desencadenar una baixada de l’estat d’ànim.

Quan experimentem aquests símptomes, hi ha aliments que poden resultar molt beneficiosos per ajudar-nos a recuperar energia i vitalitat.

Gelea reial, un gran aliat per combatre la manca d’energia

La gelea reial és un producte apícola que s’extreu dels ruscs. La produeixen les abelles obreres i és l’aliment de les larves durant els primers dies de vida i de l’abella reina.

És un aliment molt valuós per les seves propietats nutricionals, ja que conté un percentatge elevat d’aminoàcids, minerals, vitamines del grup B i enzims, i terapèutiques. Li atribueixen moltes propietats antioxidants, antiinflamatòries, antibacterianes, antivirals, immunostimulants, rejovenidores i energètiques, entre d’altres.

Els beneficis de la gelea reial són molt diversos:

  • Equilibra el sistema nerviós

Les vitamines del grup B són clau per equilibrar el sistema nerviós, especialment en casos de nerviosisme, ansietat, estrès, insomni, irritabilitat o depressió.

Les persones que han consumit gelea reial experimenten un sentiment general de benestar.

  • Ajuda a combatre refredats i grips

La gelea reial ajuda a estimular les defenses i a reforçar el sistema immunològic. Té propietats  antivíriques, antibacterianes i antimicrobianes que resulten beneficioses en casos de grip o refredat.

  • Tònic físic i mental

La gelea reial és un gran reconstituent i estimulant natural. Pot ser un gran aliat tant per a nens i adolescents esportistes i treballadors que facin esforços físics intensos i prolongats, com per a persones grans físicament dèbils.

Mentalment, pot contribuir a millorar la memòria i la capacitat d’aprenentatge i pot ser una gran ajuda per a estudiants en període d’exàmens, ja que atorga resistència al rendiment intel·lectual.

  • Ajuda a combatre l’envelliment prematur

La gelea conté antioxidants que ajuden a combatre els radicals lliures i a prevenir processos degeneratius. A més, també té efectes regeneratius: estimula el metabolisme cel·lular i contribueix a regenerar els òrgans, especialment pel que fa a la pell i a les cèl·lules del sistema nerviós. Ajuda internament a fer que la pell recuperi vitalitat, ja que en millora la hidratació i elasticitat, i en retarda l’envelliment prematur.

  • Ajuda a disminuir el colesterol

Un dels molts beneficis de la gelea reial és que estimula la circulació sanguínia, cosa que ajuda a disminuir els nivells elevats de colesterol i triglicèrids en sang i evita els accidents vasculars.

Quina gelea trio?

Quan busquem un complement de gelea reial, cal fixar-se en la qualitat del producte i en els nutrients que l’acompanyen.

La qualitat de la gelea reial és clau per garantir-ne el contingut òptim de nutrients i principis actius. Habitualment, aquesta qualitat la determina el percentatge d’àcid hidroxidecenoic (HDA), un àcid gras exclusiu de la gelea reial i que, per tant, resulta l’únic paràmetre descrit per identificar-ne la qualitat i detectar fraus. Per tant, per prendre un bon complement ens hem de fixar que el tant per cent de HDA sigui tan elevat com sigui possible (sol ser entre un 5-6%).

Un cop sabem com triar una gelea de qualitat, el pas següent és fixar-se en els nutrients que l’acompanyen, ja que, segons el motiu que tinguem per prendre’n, ens decantarem per un complement o per un altre.

HerboraHerbovit, una gamma pensada per a tots i cada un de nosaltres amb catorze tipus de gelea diferents.

Segons l’edat, podem trobar gelees infantil, junior, sènior, sènior Megaplus, tercera edat o quarta edat; cada una amb vitamines i minerals essencials específiques per a aquestes etapes.

Però també podem triar gelees enfocades a un problema concret. En el cas de l’astènia primaveral, la gelea Energía o Alegría ens poden ser molt útils.

La gelea Energía està formulada per ajudar a mantenir el ritme de vida actual i resulta ideal per a persones actives que requereixin un reforç extra o per a persones que, després de l’activitat diària, necessitin recuperar vitalitat i energia. La gelea real fresca es combina amb ginseng, vitamines del grup B, C i E. La gelea Alegría, en canvi, porta civada, hipèric, minerals (ferro i magnesi) i vitamines (A, E, C i grup B) i està pensada per donar suport al sistema nerviós i a la funció psicològica normal.

A part, també hi ha les gelees Sport, Ella, Inmuno, SML, Superfood i Sex.