L’astènia primaveral no deixa de ser una espècie de mala adaptació a l’inici de primavera. Pot ser pels canvis de pressió i temperatura, per l’augment de les hores de llum diürnes, pel canvi horari… Situacions que poden alterar la regulació dels ritmes circadians de l’organisme. A més, la primavera també és l’època en què el fetge inicia un procés de depuració natural i això també pot desencadenar una baixada de l’estat d’ànim.

Quan experimentem aquests símptomes, hi ha aliments que poden resultar molt beneficiosos per ajudar-nos a recuperar energia i vitalitat.

Recupera energia amb gelea reial!

Gelea reial, un gran aliat per combatre la manca d’energia

La gelea reial és un producte apícola que s’extreu dels ruscs. La produeixen les abelles obreres i és l’aliment de les larves durant els primers dies de vida i de l’abella reina.

És un aliment molt valuós per les seves propietats nutricionals, ja que conté un percentatge elevat d’aminoàcids, minerals, vitamines del grup B i enzims, i terapèutiques. Li atribueixen moltes propietats antioxidants, antiinflamatòries, antibacterianes, antivirals, immunostimulants, rejovenidores i energètiques, entre d’altres.

Els beneficis de la gelea reial són molt diversos:

  • Equilibra el sistema nerviós

Les vitamines del grup B són clau per equilibrar el sistema nerviós, especialment en casos de nerviosisme, ansietat, estrès, insomni, irritabilitat o depressió.

Les persones que han consumit gelea reial experimenten un sentiment general de benestar.

  • Ajuda a combatre refredats i grips

La gelea reial ajuda a estimular les defenses i a reforçar el sistema immunològic. Té propietats  antivíriques, antibacterianes i antimicrobianes que resulten beneficioses en casos de grip o refredat.

  • Tònic físic i mental

La gelea reial és un gran reconstituent i estimulant natural. Pot ser un gran aliat tant per a nens i adolescents esportistes i treballadors que facin esforços físics intensos i prolongats, com per a persones grans físicament dèbils.

Mentalment, pot contribuir a millorar la memòria i la capacitat d’aprenentatge i pot ser una gran ajuda per a estudiants en període d’exàmens, ja que atorga resistència al rendiment intel·lectual.

  • Ajuda a combatre l’envelliment prematur

La gelea conté antioxidants que ajuden a combatre els radicals lliures i a prevenir processos degeneratius. A més, també té efectes regeneratius: estimula el metabolisme cel·lular i contribueix a regenerar els òrgans, especialment pel que fa a la pell i a les cèl·lules del sistema nerviós. Ajuda internament a fer que la pell recuperi vitalitat, ja que en millora la hidratació i elasticitat, i en retarda l’envelliment prematur.

  • Ajuda a disminuir el colesterol

Un dels molts beneficis de la gelea reial és que estimula la circulació sanguínia, cosa que ajuda a disminuir els nivells elevats de colesterol i triglicèrids en sang i evita els accidents vasculars.

Quina gelea trio?

Quan busquem un complement de gelea reial, cal fixar-se en la qualitat del producte i en els nutrients que l’acompanyen.

La qualitat de la gelea reial és clau per garantir-ne el contingut òptim de nutrients i principis actius. Habitualment, aquesta qualitat la determina el percentatge d’àcid hidroxidecenoic (HDA), un àcid gras exclusiu de la gelea reial i que, per tant, resulta l’únic paràmetre descrit per identificar-ne la qualitat i detectar fraus. Per tant, per prendre un bon complement ens hem de fixar que el tant per cent de HDA sigui tan elevat com sigui possible (sol ser entre un 5-6%).

Un cop sabem com triar una gelea de qualitat, el pas següent és fixar-se en els nutrients que l’acompanyen, ja que, segons el motiu que tinguem per prendre’n, ens decantarem per un complement o per un altre.

HerboraHerbovit, una gamma pensada per a tots i cada un de nosaltres amb catorze tipus de gelea diferents.

Segons l’edat, podem trobar gelees infantil, junior, sènior, sènior Megaplus, tercera edat o quarta edat; cada una amb vitamines i minerals essencials específiques per a aquestes etapes.

Però també podem triar gelees enfocades a un problema concret. En el cas de l’astènia primaveral, la gelea Energía o Alegría ens poden ser molt útils.

La gelea Energía està formulada per ajudar a mantenir el ritme de vida actual i resulta ideal per a persones actives que requereixin un reforç extra o per a persones que, després de l’activitat diària, necessitin recuperar vitalitat i energia. La gelea real fresca es combina amb ginseng, vitamines del grup B, C i E. La gelea Alegría, en canvi, porta civada, hipèric, minerals (ferro i magnesi) i vitamines (A, E, C i grup B) i està pensada per donar suport al sistema nerviós i a la funció psicològica normal.

A part, també hi ha les gelees Sport, Ella, Inmuno, SML, Superfood i Sex.