L’estiu s’acaba i, a poc a poc, arriba el moment de reprendre hàbits saludables. L’alimentació, l’exercici físic i la cura de la pell són els grans protagonistes dels propòsits que ens marquem quan comença el curs al setembre. Avui volem donar-vos algunes claus per recuperar la salut de la pell, amb una rutina simple, però molt efectiva i reparadora.

cosmética eco

  1. Netejar a fons

Aquest és el primer pas imprescindible de qualsevol rutina de cura de la pell, però sempre vigilant de no fer-ne malbé la barrera protectora. Es tracta d’eliminar les impureses i restes de maquillatge respectant l’equilibri natural de la pell.

Una pell neta ens permet avançar en la rutina i treure-li molt més profit. Els productes que fem servir penetren i s’absorbeixen millor sobre una pell despullada de les impureses superficials.

  1. Hidratar

Aquest pas és clau, sobretot després de l’estiu, i es fa bàsicament a través de dues vies. D’una banda, aplicant un sèrum específic per hidratar i, d’altra banda, amb una alimentació hidratant, és a dir, consumint aliments que continguin aigua i electròlits, com cremes i bullits. Beure aigua, per descomptat, també és fonamental, sobretot quan fa calor, perquè tendim a deshidratar-nos.

  1. Protegir

A més d’hidratar-la cada dia, és important protegir-la del sol per prevenir l’envelliment prematur i l’aparició de taques. Que ens toqui el sol és important per diversos motius, però, en el cas del rostre, val la pena modular aquesta exposició amb un factor de protecció físic, és a dir, amb ingredients que no actuïn com a disruptors endocrins i que minimitzin la contaminació del medi marí. Molt important: la protecció l’hem de fer servir tot l’any, no a l’estiu i prou.

  1. Nodrir

La pell, com tots els teixits del cos, necessita estar nodrida per estar bé i ser funcional. Això és clau, sobretot, si volem activar la regeneració i reparar els danys que hem patit durant l’estiu. Els ingredients, igual que els aliments que mengem, han de ser de màxima qualitat.

  1. Exfoliar cada setmana

Moltes vegades, deixem de banda aquesta cura més profunda per falta d’hàbit o perquè no trobem el producte que ens doni bons resultats sense irritar massa la pell. No obstant això, l’exfoliació permet oxigenar la pell i l’ajuda a renovar-se.

Cuidem-la també per dins

La nostra rutina donarà resultats molt més bons si l’acompanyem d’uns hàbits dietètics que la nodreixin i la hidratin des de dins.

Com hem dit, apostar per una alimentació hidratant, però també rica en antioxidants, fa una sinergia fantàstica amb la cosmètica. En aquest sentit, els aliments rics en vitamines C, A i E –com les fulles verdes, les crucíferes, la pastanaga o algunes llavors– seran uns grans aliats. També és interessant optar pels que contenen col·lagen, com el brou d’ossos, l’estrella absoluta per hidratar i nodrir la pell com cal.

D’altra banda, els greixos –especialment els que contenen àcids grassos omega-3– ens ajuden a millorar l’estat dels teixits i a afavorir un ambient antiinflamatori que es reflectirà en la salut i l’aspecte de la pell. En aquest sentit, tot el que millori la salut digestiva repercuteix directament en l’aspecte exterior.

I, per descomptat: ben lluny dels tòxics

A l’hora de triar els productes de cosmètica, és molt important buscar cases rigoroses i amb trajectòria, però també amb valors. Els cosmètics que contenen substàncies tòxiques ens poden fer mal de moltes maneres, com generant curtcircuits hormonals, però, a més, donen moltíssima feina al fetge i, també molt important, contaminen moltíssim.

Mimesis Sensations és una marca de cosmètica bio i vegana, certificada, que fa servir ingredients de primera qualitat, obtinguts a partir de l’agricultura ecològica, en fórmules amb acció antioxidant, hidratant i nutritiva i textures suaus molt agradables.

La línia facial de Mimesis Sensations és ideal per cuidar la pell i conté un sabó facial en escuma que fa una neteja suau però efectiva, un sèrum concentrat que hidrata alhora que atenua les arrugues i evita l’envelliment prematur, una crema de dia hidratant amb SPF15 que deixa la pell suau i llisa mentre protegeix dels rajos solars, una crema de nit nutritiva antienvelliment que aporta calma i un efecte refermant, i, també, un exfoliant facial elaborat a base de pinyol d’albercoc per amb un efecte profund però suau.

Una proposta 360, amb tot el que fa falta per resoldre la rutina diària amb els ingredients més naturals i tenir la tranquil·litat de fer un consum responsable i respectuós amb el planeta.