La pell és l’òrgan més gran del cos; regula la temperatura corporal, participa en la síntesi de vitamina D, ens avisa dels perills que ens envolten i ens protegeix de les agressions externes com el sol, el fred, el vent i la pol·lució.

cacau antienvelliment

A partir dels trenta, la pell comença el procés normal d’envelliment. La capacitat de combatre els radicals lliures disminueix de forma progressiva alhora que la capacitat de sintetitzar substàncies que li aporten resistència, elasticitat, hidratació i regeneració cel·lular com el col·lagen, l’elastina o l’àcid hialurònic.

Però hi ha altres factors que acceleren el procés d’envelliment natural de la pell: l’exposició prolongada als alts nivells de contaminació de les ciutats o l’estrès mantingut superen les capacitats naturals de la pell per desintoxicar-se i regenerar-se.

Què podem fer per contrarestar l’envelliment prematur de la pell?

Davant dels factors externs nocius i del procés natural d’envelliment de la pell hem d’assegurar una bona alimentació rica en aliments antioxidants, frenar el ritme de vida i fer servir productes cosmètics adequats.

Els productes de cosmètica antienvelliment incorporen substàncies que no és que impedeixin l’envelliment natural de la pell, sinó que aporten elements que el cos ha deixat de fabricar i contraresten els efectes oxidants, tant naturals com de l’entorn.

10 ingredients naturals amb propietats antienvelliment

Els principals ingredients antienvelliment que podem trobar en la cosmètica natural són:

1. Gingebre (Zingiber officinale)

Dermatològicament, el gingebre aporta molts compostos antioxidants que protegeixen la pell contra l’envelliment prematur i proporciona substàncies que ajuden en el transport actiu de nutrients a les cèl·lules epitelials.

2. Àcid hialurònic

Aquest polisacàrid forma part de manera natural de l’estructura de la pell. Té la capacitat de retenir una gran quantitat d’aigua i això fa que la pell llueixi més hidratada, suau, elàstica i ferma. També intervé en la capacitat de regeneració cel·lular de la pell i en la producció de col·lagen.

El sèrum concentrat de Mimesis Sensations uneix el poder antioxidant i nutritiu del gingebre i la capacitat regeneradora de l’àcid hialurònic amb les propietats hidratants, nutritives i suavitzants de l’àloe vera.

Mimesis Sensations és una línia d’alta cosmètica natural i ecològica que ofereix en tots els seus productes la certificació ACENE VEGAN, que garanteix que cap producte o subproducte té origen animal o ha estat testat en animals. L’àcid hialurònic utilitzat en tots els seus productes té origen vegetal i s’obté a partir de la fermentació de fibres vegetals derivades de la cel·lulosa.

3. Calèndula (Calendula officinalis)

Els principis actius de la calèndula, els olis essencials i la vitamina E tenen la capacitat d’estimular la producció de col·lagen i ajudar a regenerar les cèl·lules de les pells més malmeses.

4. Vitamina E

Aquesta vitamina liposoluble intervé en els processos de síntesi de col·lagen, és un agent antioxidant molt potent i millora la circulació sanguínia. També té propietats hidratants i regenerants de la pell.

La crema de nit nutritiva antienvelliment de Mimesis Sensations hidrata i estimula la regeneració cel·lular profunda, cosa que aporta to i elasticitat a la pell. Entre els ingredients trobem la calèndula, que estimula la producció de col·lagen, i la vitamina E, per la seva gran capacitat antioxidant.

5. Oli de jojoba (Simmondsia chinensis)

La composició d’aquest oli vegetal té una estructura molt similar al greix propi de la pell, i això fa que sigui més fàcil d’absorbir. Hidrata profundament, aporta elasticitat i reestructura l’equilibri gras de la pell. És també un antioxidant molt potent perquè té vitamina E entre els seus principis actius.

6. Clorel·la

És una alga verda unicel·lular molt rica en proteïnes i amb una composició molt similar a la del col·lagen. A part d’eliminar toxines de la pell, augmenta les capacitats de producció de col·lagen i elastina perduts amb l’edat.

7. Parra (Vitis vinífera)

Combat els signes de l’envelliment prematur de la pell gràcies al gran poder antioxidant dels seus polifenols. A part, també evita la irritació i les vermellors gràcies al seu poder tònic i de protecció dels vasos i capil·lars sanguinis.

8. Cacau (Theobroma cacao)

Com que té molts antioxidants i un gran poder reafirmant, ajuda a suavitzar les arrugues i neutralitza els radicals lliures responsables de l’envelliment prematur de la pell.

9. Opuntia (Opuntia ficus indica)

L’oli de la llavor de figa de moro (Opuntia ficus indica) és un gran elixir natural gràcies a les seves propietats regeneradores, nutritives i antienvelliment. Ric en àcids grassos essencials, vitamina E i antioxidants ajuda a recuperar la flexibilitat i elasticitat de la pell, a reduir les arrugues i a recuperar la fermesa sobretot de les zones més sensibles, com el contorn dels ulls.

El contorn d’ulls antiedat concentrat de Mimesis Sensations uneix les propietats antienvelliment de l’oli de jojoba, la clorel·la, la parra, el cacau i l’Opuntia, especialment indicada, aquesta última, per tractar pells sensibles com la del contorn dels ulls.

10. Tiaré (Gardenia taitensis)

Té una gran capacitat hidratant, reafirmant i regenerant que ajuda a recuperar la lluminositat natural de la pell.

La mascareta que il·lumina de Mimesis Sensations, a base de tiaré i oligoelements, regenera, millora l’elasticitat i fermesa de la pell i atenua les línies d’expressió en pells sensibles, apagades o madures.