Encara que aquest any el fred s’ha resistit, sembla que, amb l’arribada de novembre, ha entrat de ple en les nostres llars. Sovint parlem de com podem prevenir o curar els refredats en aquesta època de canvis de temperatura; també recomanem aliments que puguin nodrir-nos i reconfortar-nos. No obstant això, moltes vegades oblidem una altra cura molt més externa: la protecció de la pell.

mantega de karité

Amb l’exposició al fred i la humitat intensa és molt comú que apareguin vermellors i penellons a les mans o altres parts més sensibles del cos que puguin requerir un extra de protecció i que moltes vegades passem per alt; com les orelles, per exemple.

Una manera de protegir i alhora nodrir la pell de forma natural és a través de la mantega de karité, un producte natural cada vegada més habitual en la cura corporal i la cosmètica que ha estat molt utilitzat al llarg dels segles a l’Àfrica gràcies a unes propietats curatives i hidratants excel·lents.

Es diu que Cleòpatra feia servir la llet per banyar-se per tal de potenciar la seva bellesa, però el que no se sap és que a Egipte arribaven caravanes plenes d’atuells amb mantega de karité que feia servir per cuidar-se la pell.

Com obtenim la mantega de karité?

La mantega de karité la podem trobar al mercat en formats diversos, ja sigui com un ingredient més d’una llarga llista de productes de cosmètica; bé comprant la mantega refinada, amb menys propietats i beneficis; o decantant-nos per la millor opció: la mantega pura com a tal. Visualment té una textura de cera, però en contacte amb la calor corporal es transforma en un oli hidratant i és fàcil d’aplicar.

Ètik Mundi és una marca nascuda al voltant dels valors de la sostenibilitat i el comerç just i la seva nova gamma està basada en la mantega de karité 100% pura, crua i sense refinar. És originària de Ghana i la història sostenible de la seva producció és el seu actiu més important, ja que proporciona a les dones l’únic ingrés segur per a la seva família. Elles són les encarregades de collir, netejar i premsar les nous de karité per vendre-les; es tracta d’una matèria primera que ha tingut un impacte positiu i molt significatiu en diferents comunitats de Ghana i que ha brindat una infraestructura sòlida de subsistència.

Així mateix, Ètik Mundi obté la seva mantega de karité d’una extracció per pressió en fred i sense refinar per garantir la màxima qualitat i efectivitat dels principis actius del fruit, de manera que conserva el color groc original, una olor similar a la de la nou i tots els actius, vitamines i virtuts originals, que en són molts.

 Propietats i beneficis de la mantega de karité

A més de protegir contra el fred, la mantega de karité crua sense refinar proporciona molts beneficis a la pell i els cabells. És ideal per regenerar i nodrir les pells seques (cara i cos) i les pells atòpiques i amb problemes dèrmics. És rica en vitamina A, K i E (tocoferols), que són conservants naturals i antioxidants.

Aprofundim en algunes de les propietats més significatives que té:

  • Si busqueu un producte antienvelliment, el karité proporciona uns resultats excel·lents perquè té moltes vitamines i minerals. És molt important no fer servir grans quantitats a la cara per no deixar sensació de pell greixosa. Només cal fondre amb la calor corporal una dosi similar a la d’una avellana i estendre per la zona facial mitjançant massatges ascendents.
  • Si el que busqueu és hidratació i nutrició d’efecte perllongat, us recomanem especialment la mantega de karité, ja que té una gran capacitat de retenció de la humitat. Així també aconseguirem una pell més flexible, elàstica i un tacte sedós gràcies al seu làtex natural. És especialment eficaç en mans clivellades, colzes, talons, descamacions…
  • És un cicatritzant molt potent –per això també és un bon producte antienvelliment–, cosa que ajuda a reduir estries, arrugues i fins i tot taques a la pell.
  • Per la seva composició natural, el karité proporciona certa protecció solar – equivalent a un factor 8–, encara que això no implica que el puguem fer servir com a protector solar per anar a la platja o la muntanya. Això sí, funciona de meravella com a remei per a les cremades solars i fins i tot picades d’insecte. A més, com que és molt antiinflamatori podem tractar sense por i amb resultats excel·lents èczemes, úlceres, fregaments, blaus, penellons… Les seves propietats calmants i antiinflamatòries també fan que sigui adequat després de l’afaitat o per alleujar pells irritades.

Com s’ha de fer servir la mantega de karité?

Com que és un producte tan versàtil, es pot fer servir com a crema facial de dia i nit, com a crema corporal, com a mascareta capil·lar o per nodrir les zones més seques de la pell.

Amb una textura sòlida tipus mantega, quan entra en contacte amb la calor corporal, es converteix en oli. És molt agradable d’aplicar en qualsevol part del cos i és perfecta per a bàlsams. La mantega de karité arribarà a convertir-se en un dels vostres bàsics per nodrir el cos, una forma d’hidratació totalment natural i apropiada per a tot tipus de pells.

Compra la mantega de karité amb decompte!

Si vols comprar la mantega de karité Etik Mundi ves al web de Mentabio i usa el següent codi promocional per gaudir d’un 15% de descompte: ETIKETS

5 claus per
descobrir si toleres
bé el gluten

Et regalem la GUIA GRATUÏTA + RECEPTA per aprendre :

  • Quines proves cal fer per descartar la celiaquia.
  • Entendre quines alteracions hi ha més enllà de la celiaquia, com ara la intolerància al gluten i l’al·lèrgia al blat.
  • Una recepta deliciosa de pa mediterrani sense gluten.
Accepto la política de privacitat