crema de cacahuet principal

En el món de l’alimentació, hi ha alguns mites de la cultura tradicional que atribueixen propietats injustificades als aliments. Alguns per “massa bons”, com ara instaurar la taronja com la reina de les fruites pel que fa a la vitamina C (el kiwi en té el doble que la taronja), o els lactis de vaca com a gran font de calci. D’altres, en canvi, els hem estigmatitzat de manera ben injusta: el coco, el plàtan, l’alvocat o la fruita seca, que, tot i aportar greixos saludables, entre altres propietats, desterrem de la dieta quan volem perdre pes o quan el volem mantenir.

Els greixos són indispensables per mantenir la salut de l’organisme: sacien la gana, equilibren la calor corporal, ens aporten energia, ens ajuden a absorbir vitamines liposolubles, participen en la coagulació sanguínia i la pressió arterial i són indispensables per al manteniment estructural i del funcionament de tot el cos. Per tant, fer una dieta lliure de greixos saludables ens acabarà portant, de ben segur, problemes a la llarga.

desayuno crema cacauete

Crema de fruita seca per esmorzar

A més d’afegir-la a les cremes de verdures, als gelats eco, a les amanides o al pa, avui us volem proposar una bona manera de prendre la fruita seca: les cremes per untar. Ens permeten preparar un esmorzar nutritiu i energètic que ens mantindrà saciats i sense necessitat de picar entre hores, gràcies a la fibra i proteïna que contenen.

A banda de les persones amb intoleràncies o al·lèrgies alimentàries, les cremes de fruita seca estan indicades gairebé per a tothom: excel·lents per a vegetarians i vegans, esportistes, estudiants, criatures, persones amb desgast físic important, persones amb anèmia, colesterol, que se senten cansades o que tenen l’estat d’ànim baix.

Les cremes de cacauet Whole Earth estan distribuïdes per Qbio i les trobareu en botigues bio i herbolaris.

Són certs els mites de la crema de cacauet?

Com us apuntàvem a l’inici d’aquest article, alguns mites acompanyen la percepció general que es té de la crema de cacauet com un hàbit poc saludable però molt present als Estats Units: segons la “cultura tradicional”, està carregada de mantega i de sucre i té un gust poc agradable. Però, què hi ha de cert en tot això?

Si compreu una bona crema de cacauet bio, com ara les dues línies de la marca Whole Earth, comprareu un producte sense sucres afegits, amb una composició de cacauet ecològic que arriba fins al 95% del total i que, a més a més, té un gust deliciós!

cacauets_cat

Entre la llista de propietats beneficioses dels cacauets, podem destacar que contenen molta vitamina B i que ens proporcionaran una bona injecció energètica, ens ajudaran a prevenir els espasmes i les rampes musculars i ajudaran el cos a absorbir les proteïnes i els greixos, entre d’altres.

wholeearth1

Beneficis del consum de cacauets

  • Bons per al sistema muscular: prevenen rampes i espasmes i ens aporten energia.
  • Bons per regular el colesterol: ens ajuden a reduir el colesterol dolent i a augmentar el bo.
  • Antidepressius: són rics en triptòfan, aminoàcid essencial en la producció de la serotonina, “l’hormona de l’humor”.
  • Bons per la memòria: rics en vitamina B3, ajuden a millorar la memòria.
  • Bons per al cor: rics en àcids grassos monoinsaturats i en antioxidants, que ajuden a reduir el risc de malalties cardiovasculars.
  • Font de proteïna vegetal: ideals per a vegetarians i vegans.
  • Reguladors del pes
  • Bons per millorar la fertilitat
  • Anticancerígens: ajuden a inhibir el creixement de tumors.

Tots aquests beneficis fan de la crema de cacauet una opció fantàstica com a reconstituent energètic. Us recomanem que, a més d’untar-la sobre el pa per als esmorzars, també l’utilitzeu per elaborar postres saludables o berenars deliciosos i reconfortants!