té verde

Si heu visitat la Xina o esteu familiaritzats amb la medicina tradicional xinesa potser us hagi sorprès la quantitat de te verd que inclouen en la seva dieta. Durant més de 4.000 anys, els xinesos han begut te verd per esmorzar, per dinar i per sopar. Més enllà de les recomanacions dels monjos xinesos de consumir aquest te de forma regular, la ciència occidental també ha reconegut els efectes beneficiosos que provoca en la salut de les persones.

Si voleu començar l’any amb un nou propòsit diari saludable, us proposem incloure el te verd en la vostra dieta.

Per què?

  • Pel seu alt contingut en antioxidants i la seva prevenció de l’envelliment: el te verd és extremadament alt en antioxidants, especialment en catequines. Alguns estudis apunten que la catequina és més poderosa que la vitamina C i la E per frenar els radicals lliures, el deteriorament cel·lular i l’aparició de les arrugues i altres signes d’envelliment.
  • Perquè és bo per al cor: beure te verd ajuda a bloquejar el colesterol dolent i a augmentar el bo. També millora la circulació sanguínia.
  • Perquè redueix el risc d’hipertensió: alguns estudis mostren que consumir de forma regular te verd pot rebaixar el risc de patir hipertensió entre un 46 % i un 65 %.
  • Perquè redueix el greix de l’abdomen: el te verd conté elevades quantitats d’Epigallocatechin gallate (EGCG), un polifenol que ajuda a reduir el greix abdominal.
  • Perquè és desintoxicant i diürètic: segons la medicina tradicional xinesa, el te verd ajuda a desintoxicar òrgans vitals i a restablir el seu equilibri natural, a més de millorar el funcionament dels ronyons i ajudar a depurar líquids i toxines.
  • Perquè millora les digestions: durant milers d’anys, s’ha consumit a la Xina per millorar el procés digestiu, per això es beu per esmorzar, per dinar i per sopar.
  • Perquè ajuda a perdre pes: l’EGCG activa el metabolisme, cosa que ajuda a incrementar la pèrdua de pes.
  • Perquè enforteix el sistema immunitari: els flavonoides i els polifenols són substàncies químiques presents de manera notable en el te verd que ajuden a enfortir el sistema immunitari i a prevenir malalties com ara grips i refredats o estats de fatiga.

Com prendre’n

El te verd és considerat gairebé el te oficial d’alguns països asiàtics com la Xina, Vietnam o Japó, i en els últims anys s’ha començat a popularitzar també a Occident, per darrere del te negre.

Hi ha una infinitat de varietats de te verd que podeu provar fins a trobar el sabor més agradable o els efectes més buscats segons les vostres necessitats. El te matcha, per exemple, és especialment ric en antioxidants. I el kukicha és el més recomanable en casos de marejos o ardors d’estómac.

Malgrat els seus múltiples beneficis, cal recordar que el te verd conté teïna, una substància estimulant que pot alterar el sistema nerviós i el son, per la qual cosa es recomana prendre’n amb precaució a partir de les 17.00 si hi ha problemes d’insomni o de nerviosisme.

Clipper-tes-verds-Ets_Soy

La nova gamma de te verd de Clipper amb bosses biodegradables

Per als qui no puguin consumir te a granel a l’oficina o necessitin una opció més còmoda com les bossetes, Clipper, marca de tes orgànics i comerç just líder al Regne Unit, treu al mercat quatre nous sabors de te verd: llimona, maduixa , menta i llima amb gingebre.

Totes aquestes novetats estan presentades amb un nou format de bosses de paper biodegradables i sense blanquejar, caracteritzades per un color marró més natural, que s’allunya de les típiques bosses blanques de te a les quals estem acostumats.

Clipper és una de les primeres empreses del món que elabora tots els seus productes amb aquestes bosses de paper biodegradables, sostenibles i respectuoses amb el medi ambient.

Clipper està distribuïda a Espanya en exclusiva per Qbio, i trobareu els seus productes en botigues especialitzades.