crema-de-cacao-y-avellanas-portada

Fa uns dies que circula un vídeo a les xarxes que s’ha fet molt famós. Es veu un nadó a qui filmen amb un pot gros d’una coneguda marca de crema de cacau i avellanes i surt menjant-ne amb els dits sense cap tipus de control. El fet que els seus pares l’hagin enregistrat perquè ho trobaven divertit ha despertat moltes crítiques de gent que creu que és un acte irresponsable que els progenitors permetin que un nen tan petit mengi una quantitat tan gran d’un aliment poc recomanable.

La crema de cacau i avellanes no és perjudicial en si. El cacau i les avellanes són dos aliments molt recomanables en una dieta saludable. Ara bé:

El cacau

El cacau ha de ser cacau i no xocolata. I si és xocolata ha de ser ben negra perquè mantingui les vitamines i minerals del cacau. El cacau pur té molts antioxidants, és un gran protector cardiovascular, redueix la pressió arterial, la sensibilitat a la insulina i té efectes antiinflamatoris. De fet, els polifenols del cacau ajuden a prevenir possibles complicacions de la diabetis tipus 2. Però tot això, no ho genera la xocolata.

Les avellanes

Són riques en vitamines del grup B com ara magnesi, potassi i calci. Són una font potent d’omegues-3 i 6 i contenen molta fibra i proteïnes, fet que les fa molt recomanables per a esportistes i per a la gent gran. A mliva verge extra o oli de coco i si no tens temps mstes i per a la gent gran.

Què tenen les cremes de cacau i avellanes convencionals?

  • Solen portar llet (sèrum làctic en pols i llet desnatada en pols)
  • Porten sucre
  • Porten mantega
  • Estan elaborades amb ingredients no ecològics
  • Estan elaborades amb olis refinats hidrogenats
  • Contenen additius i conservants
  • Tenen més de 60 grams de sucre per cada 100 grams de producte

bodegon_maxitos

Conclusió

Per gaudir només de les boníssimes propietats de les avellanes i el cacau, el més recomanable és fer la crema a casa posant només aquests dos ingredients amb una mica d’oli d’oliva verge extra o oli de coco. Si no teniu temps de fer-ne, podeu comprar-ne una que no contingui lactis, sucre, ni additius, etc., i que tingui uns nivells de sucre i greix notablement inferiors a les convencionals. Per exemple, l’empresa La Finestra sul Cielo acaba de llançar al mercat una crema per a nens anomenada “Sweet Nut Cream” de Maxitos que fa servir xarop d’arròs en comptes de sucre i no incorpora cap tipus de derivat làctic. La podeu trobar en supermercats ecològics i botigues ecològiques especialitzades. També podeu optar per una crema de cacauet.