Desig continu d’orinar, dolor i coïssor, espasmes abdominals… Us resulten familiars aquests símptomes? Si sou una dona o home, de més de cinquanta anys, és probable que sí. I no és estrany, perquè les infeccions urinàries són una de les afeccions més comunes, i afecten el 70% de les dones en algun moment de la vida.

El responsable d’aquests símptomes tan molestos és un bacteri, l’Escherichia coli, conegut com a E. coli, les molècules del qual s’acoblen a la mucosa del tracte urinari i bufeta, composta d’estructures riques en sucre, i provoquen inflamació.

El tractament habitual consisteix a subministrar antibiòtics, que, si bé alleugen els símptomes, no erradiquen del tot el bacteri. Així, els que sobreviuen desenvolupen una resistència a l’antibiòtic que els permet multiplicar-se i tornar a generar la inflamació que provocava els símptomes. D’aquesta manera, cada vegada necessitarem una dosi més gran d’antibiòtic, cosa que posa en risc la salut del sistema immunitari i ens fa més vulnerables a tota mena d’infeccions.

Raab Vitalfood, coneixedor d’aquesta realitat i en investigació constant, acaba de llançar al mercat el complement capaç d’eliminar totes les molècules del bacteri E. coli, fins i tot les més resistents. Es tracta de D-mannosa, un sucre simple, semblant a la fructosa i galactosa, present de forma natural en fruites com el préssec, albercoc, poma i baies. Aquest sucre no el podem assimilar, de manera que arriba intacte al tracte urinari a través dels ronyons, i en cobreix les parets. El bacteri se sent atret per aquest sucre, així que uneixen molècules i s’expulsen per l’orina.

La D-mannosa es converteix en la millor alternativa a l’antibiòtic tradicional, ja que és natural i, per tant, no té efectes secundaris. A diferència d’altres productes naturals com el suc de nabius, no eleva el nivell de glucèmia ni aporta sucres assimilables que aguditzin la inflamació intestinal, per la qual cosa resulta totalment apte per a nens petits, diabètics i dones embarassades.

Raab Vitalfood posa a la nostra disposició tres còmodes formats: D-mannosa Pastilles de nabius, amb D-mannosa, extracte de nabius, suc de fruita atzerola en pols, zinc i biotina, que aporta l’acció preventiva del nabiu i la tractant de la D-mannosa; i Pols D-mannosa pura al 100% (90 g) i Pols D-mannosa pura al 100% (220 g), imprescindibles en la fase aguda.

La millor manera de beneficiar-nos de totes les propietats que té és prendre una culleradeta amb un got d’aigua cada 2-3 h i mantenir el tractament durant 3 dies, com a mínim, després que la infecció hagi marxat.

Té una acció realment tan eficaç que, si passat aquest temps els símptomes no desapareixen, caldria buscar el bacteri causant, ja que no es tractaria d’E. coli.