La xocolata és d’aquells petits plaers que agraden a tothom. Una presa per acompanyar el te de mitja tarda o al vespre, com a moment de desconnexió del dia, és un dels capritxos més recurrents quan busquem un moment de pausa, tranquil·litat i benestar.

No obstant això, quan comencem a cuidar-nos, un del dubtes més freqüents és si podem seguir prenent aquest trosset de xocolata que tant ens agrada. La resposta és que sí, però amb dues condicions: que sigui “orgànica” i amb poc sucre afegit o, millor encara, “sense sucre”.

Què ens aporta la xocolata?

La xocolata és un aliment ric en greixos de bona qualitat, minerals –com el manganès, el coure o el magnesi–, vitamines del grup B i, sobretot, antioxidants! Per això sol ser considerat un superaliment.

Al contrari del que molta gent pensa, la xocolata de bona qualitat, i consumida amb mesura, té efectes positius per a la salut cardiovascular, ja que millora la circulació, augmenta l’elasticitat dels vasos sanguinis i fa baixar la pressió. A més, també millora el perfil lipídic, ja que augmenta el colesterol HDL i redueix l’LDL, i actualment hi ha estudis que indiquen que, gràcies als polifenols que conté la xocolata de bona qualitat, podria reduir la resistència a la insulina.

D’altra banda, com ja sabreu, la xocolata també millora l’estat d’ànim, i ens produeix sensacions de plaer i benestar. Per això ens agrada tant!

Millor si és ecològica

Quan parlem de xocolata de bona qualitat és important que sigui orgànica; així evitem agrotòxics i ens assegurem que té greixos de bona qualitat i que s’ha produït de manera respectuosa amb el medi ambient.

Avui en dia podem trobar xocolates orgàniques de molts tipus, ja sigui amb alts percentatges en cacau i prou o amb ingredients innovadors afegits que donen un toc diferent i deliciós, com les xocolates orgàniques de Xocolates Torras amb maca i gingebre, goji i margalló del Brasil, flor de sal, sèsam i pol·len o soja i quinoa.

La xocolata “orgànica i sense sucre” existeix!

La gran majoria de xocolates ecològiques estan elaborades amb algun tipus de sucre (de canya, de coco, atzavara…), però Xocolates Torras acaba de presentar la primera gamma de xocolates “Orgànic i Sense sucre”: una rajola del 79% de cacau (de la varietat Crioll Foraster) i la tauleta 62% amb ametlles senceres. Són xocolates endolcides amb eritritol orgànic, un poliol que s’obté de la fermentació de la dextrosa del blat de moro ecològic.

Els polialcohols són un tipus d’hidrats de carboni presents de manera natural en algunes plantes, fruites o en l’escorça d’alguns arbres, i es caracteritzen perquè tenen un gust dolç i són resistents a la digestió. Aquesta digestibilitat baixa fa que el cos no els absorbeixi i que, per tant, aportin les mínimes calories i no impactin en els nivells de glucosa en sang.

Aquestes varietats, doncs, són ideals per a diabètics, gent amb mala gestió de la insulina en sang i per a tothom que simplement vulgui gaudir d’una xocolata ecològica més saludable. També és un dels poliols més recomanables durant una dieta cetogènica.