És evident que menjar aliments crus s’associa amb beneficis per a la salut, ja que mantenen intacta la seva riquesa en nutrients i, si els fem servir bé, són una font de plaer! Un dels avantatges d’ingerir aliments crus és que evitem la destrucció de gran part del contingut de micronutrients que es produeix per la calor; i a més no perdem substàncies vitals, com els enzims i els probiòtics, molt beneficiosos per a l’organisme.

germinat de blat-730

L’herba de blat

L’herba de blat és simplement el germinat de la llavor del blat. Als EUA, es coneix com a wheatgrass, i causa furor entre els seguidors del menjar cru.

Entre altres propietats, destaca que és molt alcalinitzant i desintoxica el cos. És multivitamínica i mineralitzant. Té molta quantitat de clorofil·la, tret que la converteix en “la sang verda”, ja que contribueix a transportar oxigen a les cèl·lules. L’herba de blat és també un gran digestiu, desintoxica el fetge i incrementa els nivells d’energia de l’organisme.

El millor moment per prendre l’herba de blat és en dejú; i la millor forma, en suc, diluït amb fruites o aigua i unes gotes de suc de llimona. Perquè s’absorbeixi millor a través de la mucosa de la boca, s’ha de prendre a poc a poc o amb una canya. Així, ens assegurem que passa immediatament al flux sanguini. Si volem mineralitzar, hi podem posar una mica de sal marina sense refinar.

El llevat nutricional

De vegades es confon amb el llevat de cervesa perquè a la vista s’assemblen molt! El llevat nutricional és un enriquidor, i el seu gust i textura recorden al formatge, potser perquè també passa per un procés de fermentació i pasteurització. Els vegans el fan servir per elaborar productes equivalents al formatge!

El llevat nutricional és un producte cultivat a mida; és a dir, mentre que el llevat de cervesa és un subproducte derivat de la cervesa, el llevat nutricional està cultivat per ser un producte altament nutritiu, pur i net, sense residus industrials, que s’obté de la barreja de melasses de canya i remolatxa. Es fabrica amb voluntat terapèutica perquè és un complement de primer ordre, un multivitamínic ric en proteïnes, vitamines del grup B, fòsfor, magnesi, zinc, etc.

Una manera fàcil de consumir-lo és afegint-lo com a condiment a les amanides, cremes, sopes, saltats de verdures, remenats…

Roasted Cacao Beans

El cacau

Les llavors de cacau cru són una de les millors fonts de magnesi i antioxidants que podem trobar a la natura. El cacau s’obté de les llavors que hi ha dins de les beines de l’arbre del cacau. Tenen forma de nou i se’n fan els nibs de cacau o el cacau en pols.

El cacau és primera font de magnesi, mineral alcalinitzant. Vigoritza el cor, ja que reforça el sistema cardíac, redueix la pressió arterial i evita la coagulació a la sang. A més, el cacau relaxa el sistema nerviós, i afavoreix el son. Altres propietats destacades són que és altament antioxidant i aporta dosis elevades de ferro, zinc, manganès, coure i magnesi.

Prenent cacau pur ens assegurem que no estem ingerint sucres, greixos i/o additius que poden haver-se incorporat durant el seu procés d’elaboració, cosa que passa amb algunes xocolates.

Portion Of Hemp Seeds

Les llavors de cànem

Les llavors crues de cànem són un dels aliments funcionals més equilibrats que podem trobar, perquè contenen les proporcions exactes d’àcids grassos essencials i omega-3 i omega-6 que el cos necessita.

Tenen un alt valor proteic i aporten ferro, magnesi, manganès, fòsfor, calci, potassi i sofre; vitamines B1, B2, B6, vitamina E, carotens, i clorofil·la.

Les proteïnes que contenen són molt digeribles i tenen tots els aminoàcids essencials. Actuen també com a antiinflamatori, ajuden en cas d’artritis, i de sequedat de pell i cabells; a més, ajuden a reduir la pressió arterial i els nivells de colesterol.

Com que tenen moltes proteïnes i propietats vitamíniques i energètiques, les llavors de cànem són ideals per a esportistes o persones que necessitin guanyar pes, ja que ajuden a augmentar la massa muscular!

Una forma de prendre les llavors és en forma de batut per esmorzar.

Ingredients que necessitem: dos plàtans, unes quantes maduixes, una poma, beguda de civada, una cullerada de coco ratllat i una cullerada de llavors de cànem. Ho triturem tot i assaborim aquest batut energètic, que ens mantindrà en forma durant tot el dia!

Si aposteu per una alimentació equilibrada, sana i natural, comenceu a introduir els superaliments a la dieta!

Tots aquests superaliments podreu trobar-los a la botiga online Tubiotienda!