Compromesos amb la salut i la sostenibilitat, els supermercats Veritas enceten un camí nou per reduir l’impacte mediambiental que suposa transportar les compres en línia, un dels grans reptes que afronta el sector de la logística. Aquest projecte també vol facilitar la recollida selectiva de roba als ciutadans.

Veritas aprofita la venda en línia per oferir un servei gratuït de recollida de roba a domicili

La proposta inclou oferir encara més comoditat als consumidors a través d’un nou servei de “logística inversa” en el qual el client de Veritas fa la compra en línia i el repartidor que li entrega la comanda li recull roba i el calçat en desús perquè siguin reciclats i reutilitzats. El projecte, anomenat Veritas Textile Project, comença a funcionar des d’aquest mes d’octubre i abasta l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Un dels grans canvis que han portat les noves tecnologies és que el consumidor s’ha acostumat a la immediatesa i la comoditat. Els clients compren per internet i volen una entrega immediata. Per això, l’objectiu del projecte és seguir oferint més comoditats al consumidor actual i, a la vegada, proposa un servei gratuït de recollida de roba que s’entrega a Humana perquè sigui reutilitzada. És gairebé un repartiment amb un vessant social i sostenible, diu Roger Ripoll, responsable de màrqueting de Veritas.

Aquesta és la primera vegada que Veritas engega un projecte relacionat amb el sector tèxtil i “ja en teníem ganes, perquè és una de les indústries més contaminants del món; només el 10% de les 140.000 tones de residu tèxtil que es generen a Catalunya es recull de forma selectiva, que és el que permet que es pugui reutilitzar després”, declara Anna Badia, responsable de Sostenibilitat de Veritas. La reutilització i reciclatge de les peces de roba té un benefici mediambiental i social: contribueix a estalviar recursos, a protegir el medi ambient, a lluitar contra el canvi climàtic i permet donar una segona vida a la roba i calçat.

Veritas Textile Project rep el suport i col·laboració de l’Agència Catalana de Residus, Humana i Ara Vinc.

Veritas, compromesa amb el medi ambient

Veritas ja fa disset anys que treballa en projectes que ajuden a millorar la salut de les persones i la del planeta. Tant és així que fa poc la certificació B Corp li ha atorgat el reconeixement com a la millor empresa per al món 2019 pel seu compromís amb la societat i el medi ambient.

No fa gaire, la cadena també ha posat en marxa un altre projecte per reduir l’impacte de la contaminació amb Veritas Pure Air, un sistema per netejar l’aire dels espais interiors que és pioner en l’àmbit de la venda al detall.

Sobre Veritas

Veritas és la cadena de supermercats líder en el compromís amb la salut de la persones i la sostenibilitat a l’Estat espanyol. Des que es va fundar el 2002 a Barcelona, té l’objectiu d’apropar la millor alimentació possible a tothom, i actualment disposa de 72 botigues i una botiga en línia.

Veritas és el primer supermercat europeu amb la certificació B Corp i els ODS són el marc de referència global amb què la cadena de supermercats d’alimentació ecològica alinea el seu propòsit, compromisos i accions.