1. Wild Beets
(C/ Venda de Llatzer, 9, Santa Gertrudis de Fruitera)

Just entrant a Santa Gertrudis, hi ha un dels restaurants vegans més innovadors d’Eivissa: el Wild Beets, que va néixer impulsat per temes de nutrició i salut. És un local amb una terrassa per la qual passa una brisa càlida i un interior ampli, amb taules de fusta i un ambient agradable. Un cop per setmana hi fan música en directe, i a l’estiu, dos.

Wild Beets

Van començar servint només plats crudivegans, però després van decidir fer també plats cuinats. D’aquesta manera, la meitat dels plats de la carta són crudivegans, i l’altra meitat, cuinats. Elaboren tots els plats amb aliments ecològics i locals, i, a més, sempre fan coccions saludables. Tenen tot tipus de begudes nutritives, com els sucs cold pressed, batuts, liquats i begudes calentes especials com la Golden Milk, amb llet de coco casolana, cúrcuma, pebre, gingebre i canyella.
S’hi pot anar a qualsevol hora del dia i deixar-se sorprendre per esmorzars saludables i nutritius, i per dinars i sopars amb una gran varietat de plats principals que no deixen indiferent. Una cuina plena d’innovació i passió. Per exemple, es pot començar amb una sopa vietnamita amb tallarines de verdura i coco, continuar amb els rotllets de primavera i acabar amb un gelat de plàtan vegà. Si sou més atrevits, hi ha els raviolis de remolatxa amb formatge d’anacards, tacos vegans amb guacamole, hortalisses i salsa de cacau i un pastís superfoods sorprenent.

Plats Wild Beets

2. Out of Time
(C/ Jaume I, 2, Eivissa)

És un dels primers restaurants vegetarians d’Eivissa. És un lloc molt acollidor, decorat de tal manera que fa oblidar que és al centre de la ciutat. L’ambient és molt càlid, amb música de fons i amb missatges a les parets que recorden que el més important és ser feliç i riure, amb molt d’amor.
Van més enllà, i fan cursos de cuina, ioga, astronomia, entre d’altres. L’any que ve el restaurant tindrà un altre nom, infraestructures noves i moltes sorpreses més, tot i que serà al mateix lloc.

Out of time

En Toni i la Sílvia van començar fent tes saludables i, com que la gent es trobava bé al local, van evolucionar fins a fer la transició a restaurant. Estan especialitzats en cuina vegetariana, vegana i crudivegana o tenen una carta plena de sucs, smoothies i tes de tot tipus, plats per compartir, principals i postres, com, per exemple, uns tacos crudivegans farcits de crudités acompanyats de guacamole i formatge d’anacards, o uns canalons de porro farcits de verdures. En aquest restaurant fan el possible perquè totes les hortalisses i altres aliments siguin de proximitat i, si pot ser, ecològics.

Plats Out of Time

3. Paloma Café
(C/ Can Pou, 4, Sant Llorenç de Balàfia)

A l’entrada del poble de Sant Llorenç hi ha el Paloma Café, un restaurant idíl·lic situat al costat del camp amb les taules sota els arbres per aïllar-se de la xafogor i crear un ambient molt agradable.

Paloma Café

La carta conté plats frescos que s’elaboren cada dia a partir de productes orgànics; i se’n fan per a tots als gustos, alguns amb pollastre, i d’altres, vegetarians o vegans. Ofereixen sucs i batuts de fruites i verdures, entrants per compartir –com hummus amb bastonets de pastanaga i coca casolana–, i plats principals més abundants. El que destaquen més són les amanides grans i completes com, per exemple, l’oriental amb mango, pollastre, brots i alvocat; la de fideus soba, verdures al forn, mango, anacards, gingebre, llima, tahina i xili; o la de falàfels. Totes, molt ben presentades i amb una aparença deliciosa.
Per acabar, si encara ens queda un foradet, podem demanar unes postres casolanes, com una original mousse vegana de coco amb fruita de la passió i pistatxos.

Plats Paloma CaféEl Paloma Café també disposa d’un local de menjar per endur que porta el nom de Picadeli, situat a Santa Gertrudis, del qual parlem en l’article “Menjar per emportar arreu de l’illa”.

4. The Skinny Kitchen
(C/ General Prim, 8, o Passeig del Mar, 20, Sant Antoni de Portmany)

Atenció, esportistes! Aquest és el vostre restaurant!
Amb el lema “Eat clean, rave dirty”, The Skinny Kitchen és un establiment que prepara plats nutritius alts en proteïnes i baixos en carbohidrats a partir d’aliments saludables. La seva filosofia es basa a oferir a la gent que vol cuidar-se àpats perquè pugui seguir fent-ho encara que mengi fora de casa.
A Eivissa tenen dos locals situats a Sant Antoni de Portmany –un al port (La Marina) i l’altre al centre– moderns i amb un ambient jove que convida a seure i a passar-hi una bona estona.

The Skinny Kitchen

Per esmorzar tenen una carta molt completa amb ous de pagès acompanyats de verdures o poché sobre una torrada de pa integral amb alvocat, o un bol d’açaí amb fruita i granola amb coco, chía, pol·len i mel, entre d’altres. Tot i això, el que destaca més són els pancakes o gofres de proteïna. No porten cap tipus de farina de cereals ni sucres afegits, sinó que estan fets amb proteïna whey i llavors de chía.
És molt important que la proteïna de sèrum de llet sigui de qualitat i, en aquest cas, The Skinny Kitchen està patrocinada per PhD, una marca de complementació amb una gamma de proteïnes d’alta qualitat. Tot i això, per elaborar els plats no només fan servir proteïnes d’origen animal, sinó que també podem trobar plats amb proteïna vegetal com llegums o quinoa, tal com mostren els protein bowls. En aquests plats, el comensal tria el tipus de proteïna que vol (vegetal o animal) i l’acompanyament, que sempre és una bona combinació de verdures. A més, si porten carbohidrats, sempre provindran d’aliments saludables com tubercles, llegums, fruita, civada o un bon pa de massa fermentada.

A més, també tenen una carta àmplia de sucs i batuts de fruites i verdures, i també de batuts proteics, que poden ser amb proteïna de sèrum de llet o amb crema de cacauet, llavors de lli, de chía o ametlles.

Plats The Skinny Kitchen

5. Passion Café

És un dels restaurants més de moda d’Eivissa i es troba en quatre localitats diferents dins de l’illa: Sant Josep, Eivissa (La Marina), Santa Eulària i Platja d’en Bossa. A més, Passion Café també té una botiga i juicery amb productes orgànics, menjar per emportar, sucs, batuts o cafès.
Tots els locals són amplis, molt acollidors i estan decorats amb molt de gust; les parets són plenes de cartells que transmeten missatges d’alegria i positivisme.

Passion Café

Preparen tot tipus de plats: vegetarians, vegans, crudivegans, però també alguns amb peix i pollastre. N’hi ha per a tots els gustos. Fan sucs i batuts al moment, plats per compartir, grans amanides, plats principals més elaborats i postres casolanes.
Amb una carta molt àmplia, és un restaurant ideal per fer-hi un brunch. Tot i això, s’hi pot anar en qualsevol moment del dia, tant per esmorzar com per dinar o sopar.

Plats Passion Café

6. Natural Pau
(C/ Bella Vista, 3, Sant Antoni de Portmany)

A Sant Antoni de Portmany, trobem Natural Pau, un restaurant flexiterià que va néixer amb l’objectiu d’oferir qualitat en un entorn agradable. La caseta de fusta recorda un bar de platja, però amb la diferència que aquest es troba entre els arbres, i això fa que hi hagi un ambient tranquil i relaxat. A més, també tenen gandules perquè els comensals hi descansin.

Natural Pau

Destaquen els esmorzars de forquilla i ganivet. Es poden demanar torrades de tot tipus, ous de corral remenats amb alvocat, ceba o xampinyons, entre d’altres, i iogurts naturals amb fruita i musli. Tot això es pot acompanyar de sucs o batuts naturals a base de fruites i verdures.
Per a la resta d’àpats del dia ofereixen amanides, piadinas, pizzes i xauarmes farcits de vegetals amb carn, pollastre o peix.

Plats Natural Pau

7. Ecocentro
(C/ Venda sa Picasa, Santa Gertrudis de Fruitera)

Situat al poble de Santa Gertrudis de Fruiteria, hi ha Ecocentro, un restaurant vegetarià i ecològic amb un gran espai per poder prendre des d’un suc o batut fins a un menjar consistent. Tenen una gran terrassa, una part de la qual és sota un porxo, i l’altra, al seu jardí, on els arbres fan ombra, en què es pot gaudir d’un ambient relaxant i proper a la natura.
També hi ha un espai on fan activitats com ioga i altres esdeveniments amb música; i un parc per als més petits. A més, tenen botiga amb fruita i productes ecològics i cosmètica natural.

Ecocentro

En Jaime i la Cristina van començar amb Ecocentro a Madrid, però en veure la demanda creixent a Eivissa, es van aventurar a obrir en aquesta illa i ja fa un any que ofereixen una gran varietat de plats vegetarians, vegans, crudivegans i sense gluten.
Tenen un menú que va canviant cada dia (17 €) i una carta amb plats segons l’àpat que es vulgui fer: carta d’esmorzars i berenars, carta de migdia (13-20 h) i carta Gourmet (20-23 h). Hi podem trobar plats tan vistosos com: una luxúria d’espinacs, formatge de crema, vinagreta de mango i fulles verdes; nuggets de tofu orientals amb allioli de blat de moro; o una delícia de tiramisú de te verd matcha i gelat de festucs.

Plats Ecocentro

8. Auberginie
(C/ Sant Miquel, Km. 9,9, Sant Miquel de Balansat)

Als afores i nord d’Eivissa, hi ha un restaurant omnívor envoltat per la natura. Consta d’una terrassa fresca i càlida molt agradable amb un ambient i música chill out de fons. També tenen una botiga amb tot tipus de productes de proximitat, com sals i altres productes artesans, per exemple, bosses per anar a la platja.

Auberginie

Serveixen un menú diari amb productes procedents de l’agricultura ecològica i d’animals feliços. Fan des d’un gaspatxo de remolatxa o una crema de moniato amb gingebre, fins a amanides plenes d’hortalisses de temporada i acompanyades de formatge de cabra o de carbassa, per exemple.

Plats Auberginie

A més dels top 8 restaurants que us proposem, també n’hi ha d’altres com Happy Carrot (C/ Ricardo Curtoys, 1 A, Santa Eulària), reconegut vegetarià ple de sabors innovadors.

Cal destacar les opcions de menjar saludable per emportar, que cada cop són més presents a l’illa, pensades per als que volen passar el dia fora, a la platja o a la muntanya, amb una opció saludable al costat. Picadeli, S’Hortet Verd i Biorganic són alguns exemples que trobareu explicats en l’article “Menjar per emportar arreu de l’illa”

Per tota l’illa hi ha molts altres tipus de restaurants que fan plats típics, com Ses Escoles, del qual parlem en l’article “Turisme i activitats per fer a Eivissa”, i més gourmet i d’alta gastronomia, com Lips Reartes, dins el projecte “Eivissa Sabor”, detallat en l’article “Agricultura de proximitat, sostenible i ecològica a Eivissa”.

 

Ibiza Illes BalearsEspecial agraïment al Portal Oficial de Turisme d’Eivissa (Ibiza Travel)

Gina Estapé
Dietista, creadora del blog myhealthybitesblog.com i graduada en Publicitat i relacions públiques

Gina Estapé

Ara pots demanar cita amb la
Gina Estapé a La Consulta de l´Ets
936 338 063 Correu electrònic