1. Picadeli

(Casa Cas Ferre, 7, Santa Gertrudis) 
A Santa Gertrudis hi ha Picadeli, el germà petit del restaurant La Paloma Café, del qual us hem parlat a l’article Els top 8 restaurants saludables de Eivissa”. Un petit local molt acollidor, enfocat exclusivament a menjar per emportar.  
Picadeli
Igual que La Paloma Café, Picadeli fa servir productes locals i orgànics per elaborar els seus plats casolans cada dia, i tots els envasos que usen són reciclables i compostables.

El menú costa 11 euros i podem triar un plat de carn o pollastre de corral amb dues guarnicions de vegetals, o bé, si preferim un menú vegetarià, podem escollir tres plats vegetals. Si feu un cop d’ull a la seva pàgina de Facebook, podreu veure quins plats fan aquell dia.
A més, a la botiga també venen productes i begudes ecològiques, pans elaborats amb farines orgàniques i vins biodinàmics.

Interior Picadeli

 

2. Biorganic

(Av. d’Espanya, 11, Eivissa)

A ple centre d’Eivissa trobem Biorganic, una botiga de productes i aliments ecològics on també venen terrines amb plats vegans i crudivegans per endur. Hi podem trobar des d’amanides i paella vegetariana, fins a postres deliciosos.
A més, si ho volem, també podem endur-nos fruita i verdura fresca del dia. 

Biorganic

 

3. S’Hortet Verd

(Carrer dels Pirineus, 11, Sant Jordi)

A Sant Jordi, situat als afores d’Eivissa, trobem SHortet Verd, el primer supermercat ecològic certificat que va establir-se a l’illa. Hi podem trobar productes orgànics de tota mena, incloent fruites i verdures de producció local, com també un servei de cuina que elabora un menú vegetarià i ecològic diari que podem menjar in situ o emportar. 

 

Sucs vitamínics per emportar

Potion Juicery

Si sou dels que no podeu viure sense un suc verd, ara ja us el podreu endur a tot arreu gràcies a Potion Juicery, una empresa que neix gràcies a la Mieke, una jove que fa dos anys va decidir invertir en aquest projecte després d’adonar-se que a l’illa, sobretot a la zona del sud, no se’n podien trobar.
Actualment, Potion Juicery fa dotze combinacions de sucs diferents i quatre llets vegetals, tot elaborat a partir de productes orgànics que tenen l’aval del segell ecològic. A més, estan preparats amb el mètode de pressió en fred per respectar al màxim els enzims, vitamines i minerals de les fruites i les verdures.

Potion

 

Els sucs es preparen en una cuina central situada a Eivissa des d’on es distribueixen arreu de l’illa en diferents botigues com Picadeli i Musset a Santa Gertrudis; NICO’s organic market, Savia i Barocco a Eivissa; Lamuella i La Paloma a Sant Llorenç. Tot i això, també es poden demanar perquè els portin a domicili. En podem comprar un del sol  o encarregar packs per fer un programa detox, que pot durar un dia (sis sucs), tres (divuit sucs) o cinc (trenta sucs). 

 

Gelats de tots els gustos, ecològics i vegans

Barocco

(Plaça Dalt Vila, 23, Eivissa)

És una gelateria situada a Dalt Vila, la zona antiga de dins les muralles del castell d’Eivissa. Un entorn que, al vespre, s’omple de vida i convida a passejar pels carrerons fent un bon gelat.
A Barocco hi ha trobar gelats artesanals de molts gustos diferents, com sorbets orgànics de fruites i algun gelat de xocolata que també ho és. Tots estan elaborats amb matèries primeres de qualitat, sense preparats ni conservants, i els sabors són molt autèntics i refrescants.

Barocco

 

Punto G

A la mateixa plaça de Dalt Vila també hi ha una altra gelateria artesanal amb opcions veganes sense lactis, en las quals utilitzen un emulsionant d’oli d’oliva com a greix principal. A més, també fan sucs naturals i smoothies preparats amb llet vegetal.

Sempre va bé tenir present aquestes opcions a l’hora de planejar qualsevol ruta per l’illa. Mai se sap quan tindrem gana!

Ibiza Illes Balears  Especial agraïment al Portal Oficial de Turisme d’Eivissa (Ibiza Travel)

Mireia Galtés IIMireia Galtés
Graduada en Publicitat i relacions públiques, Dietista i bloguer a Lemon’s Secrets.

Gina Estapé
Gina Estapé

Dietista-nutricionista i creadora de l'Instagram i el blog My Healthy Bites.

    @myhealthybites