Tallers per a infants

Baby Deli és a Barcelona des del setembre del 2011. És un lloc multiespai, amb servei de cafeteria, botiga dividida en diverses zones: alimentació, roba ecològica, neteja de la llar, puericultura, higiene personal i llibres. “I hem observat que la roba i l’alimentació ecològiques tenen molt bona acceptació entre el públic”, comenta Mònica Valls, sòcia franquiciada.

A més, els tallers de cuina sana per a criatures són també un dels seus forts. Se’n fan els dissabtes i els dimecres. Tant els uns com els altres segueixen els paràmetres de cuina amb pocs greixos; ara bé, els dimecres el taller es fa en anglès, perquè tot cuinant, s’aprenen idiomes.

La febre no és ni una malaltia ni un enemic. Ho asseguren l’Olga Cuevas i la Lucía Redondo en el llibre Tratamientos naturales al alcance de todos. Segons les autores, tan sols és “la manifestació del treball de defensa de l’organisme”.

No és un enemic, perquè la febre “activa el metabolisme i afavoreix l’eliminació de tòxics”, “facilita la sudoració, a través de la qual s’eliminen molts tòxics de la pell”, “augmenta entre quatre i sis vegades l’activitat del sistema immunitari”, “activa els enzims reparadors de l’ADN i destrueix les cèl·lules canceroses, que no suporten temperatures superiors a 39º”.

A l’hora d’esmentar les cures especials que es poden fer a les criatures amb febre, les expertes en dietètica i nutrició recomanen fer servir fulles de col, les més verdes, a les quals cal extreure prèviament el nervi. Els passos són els següents:

  1. Col·loqueu fulles de col aixafades al front i al clatell, subjectades amb un turbant elàstic, com si es tractés d’una disfressa d’indi. Poseu-hi les fulles fredes i canvieu-les quan s’hagin escalfat. Repetiu l’operació unes quantes vegades.
  2. Si els cataplasmes de col no són suficients, feu servir mocadors d’aigua freda als canells i als turmells, que també anireu canviant a mesura que es vagin escalfant.
  3. També van bé els sucs naturals de poma a temperatura ambient per hidratar i aportar glucosa.

Guanya una joguina de Barruguet

A Barruguet trobaràs joguines tradicionals de qualitat que estimulen la imaginació dels petits, i els fan créixer jugant. Cada setmana us demanarem una pregunta o reflexió. Entre els participants, farem un sorteig mensual. Aquest mes de febrer sortegem un conjunt d’eines de menjar. 

Pregunta: Qui prepara el menjar a les criatures a casa vostra?

Escriviu-nos a tgilbert@etselquemenges.cat

*El guanyador del conjunt d’eines de cuina de fusta del mes de febrer és: Pep Gifrell

El pròxim sorteig el farem el 27 de març. El premiat haurà de passar a recollir la joguina a Barruguet. Gran Via de les Corts Catalanes, 620. Barcelona

Trinitat Gilbert
Trinitat Gilbert

Periodista

  @trinigilbert   @trinigilbert