Per a mi això és una cosa molt important. Perquè d’aquesta manera podem escollir coses com que la civada sigui sense gluten, que l’endolcidor sigui el que més ens agrada i a més escollir els ingredients segons les nostres necessitats nutricionals.

muesli-5-web

Si no n’has fet mai cap, et convido a provar aquesta recepta. Estic segura que t’agradarà! I et sorprendrà com n’és, de fàcil. I repetiràs! Tan sols t’has d’ocupar de barrejar els ingredients en un bol i després deixar que el forn faci la resta. La preparació no t’entretindrà més de 10 minuts i, a més, gairebé no tacaràs estris a la cuina.

El resultat d’aquesta recepta és un musli molt aromàtic, encaramel·lat i cítric. Les macadàmies i el coco li afegeixen un toc exòtic.

Un esmorzar així és perfecte per a petits i grans amb necessitat d’energia i també per a després de fer esport.

A mi m’agrada acompanyar-lo amb una llet vegetal. Aquest musli fa especialment bona combinació amb la llet d’arròs amb Baobab que ens ofereix la marca Amandin.

muesli-1-web

Per cert, sabies que…?

La civada és un cereal especialment nutritiu, i és una molt bona opció si es vol fer un esmorzar complet, energètic i reconstituent. És molt rica en minerals (zinc, calci, ferro, fòsfor, iode i silici).

Xarop d’auró: Hi ha diferents tipus de xarop d’auró en funció del moment de la seva recol·lecció i producció. El més claret és més dolç i suau, és el de l’inici de temporada (febrer), i el més fosc té un sabor menys dolç i és del final de temporada (abril). És ric en vitamines i minerals com el zinc, el calci, el magnesi i el ferro. És un endolcidor amb índex glucèmic baix.

Móres blanques: són eficaces per a problemes de còlon en general. Són molt antioxidants.

muesli-8-web

La recepta

  • Quantitat: uns 750 g
  • Temps: 50 minuts
  • Estris: forn

Ingredients:

  • 3 T – 350 g de civada sense gluten (Conasi la té en línia i, a Barcelona, la trobeu a Biospace)
  • ½ T de llavors de sèsam sense torrar
  • ½ T – 50 g de nous
  • 6 – 8 macadàmies filetejades
  • 1 T de coco ratllat o en làmines
  • 3 c de canyella
  • 2 c de vainilla en pols
  • ¾ T de xarop d’auró grau C
  • ratlladura d’1 o 2 llimones
  • ¼ T d’oli de coco fos
  • Una mica de sal
  • ¼ T de nabius vermells
  • ¼ T de mores blanques

Preparació:

  1. Preescalfa el forn a 180 °C.
  1. En un bol barreja bé tots els ingredients del musli menys l’oli de coco, els nabius i les mores blanques.
  1. Afegeix l’oli de coco i torna a barrejar bé.
  1. Folra una safata de forn amb paper de forn i pinta-la amb una mica d’oli de coco. Estén el musli per sobre i introdueix-la al forn. Baixa la temperatura a 150 °C i deixa-ho allà uns 40-45 minuts (depèn molt del forn i de si té ventilador).
  1. Espera fins que es torri lleugerament, barrejant el musli de tant en tant.
  1. Retira-ho del forn, afegeix els nabius vermells i les móres blanques, barreja bé i deixa que es refredi abans d’emmagatzemar-ho.

Pots guardar el musli en un pot de vidre al rebost o a la nevera.

 

Elka Mocker
Elka Mocker

Health coach nutricional.
Autora del llibre de receptes Ama Come Vive Brilla

    @ama.come.vive.brilla
banner