Per a mi això és una cosa molt important. Perquè d’aquesta manera podem escollir coses com que la civada sigui sense gluten, que l’endolcidor sigui el que més ens agrada i a més escollir els ingredients segons les nostres necessitats nutricionals.
Si no n’has fet mai cap, et convido a provar aquesta recepta. Estic segura que t’agradarà! I et sorprendrà com n’és, de fàcil. I repetiràs! Tan sols t’has d’ocupar de barrejar els ingredients en un bol i després deixar que el forn faci la resta. La preparació no t’entretindrà més de 10 minuts i, a més, gairebé no tacaràs estris a la cuina.
El resultat d’aquesta recepta és un musli molt aromàtic, encaramel·lat i cítric. Les macadàmies i el coco li afegeixen un toc exòtic.
Un esmorzar així és perfecte per a petits i grans amb necessitat d’energia i també per a després de fer esport.
A mi m’agrada acompanyar-lo amb una llet vegetal. Aquest musli fa especialment bona combinació amb la llet d’arròs amb Baobab que ens ofereix la marca Amandin.
Per cert, sabies que…?
La civada és un cereal especialment nutritiu, i és una molt bona opció si es vol fer un esmorzar complet, energètic i reconstituent. És molt rica en minerals (zinc, calci, ferro, fòsfor, iode i silici).
Xarop d’auró: Hi ha diferents tipus de xarop d’auró en funció del moment de la seva recol·lecció i producció. El més claret és més dolç i suau, és el de l’inici de temporada (febrer), i el més fosc té un sabor menys dolç i és del final de temporada (abril). És ric en vitamines i minerals com el zinc, el calci, el magnesi i el ferro. És un endolcidor amb índex glucèmic baix.
Móres blanques: són eficaces per a problemes de còlon en general. Són molt antioxidants.
La recepta
- Quantitat: uns 750 g
- Temps: 50 minuts
- Estris: forn
Ingredients:
- 3 T – 350 g de civada sense gluten (Conasi la té en línia i, a Barcelona, la trobeu a Biospace)
- ½ T de llavors de sèsam sense torrar
- ½ T – 50 g de nous
- 6 – 8 macadàmies filetejades
- 1 T de coco ratllat o en làmines
- 3 c de canyella
- 2 c de vainilla en pols
- ¾ T de xarop d’auró grau C
- ratlladura d’1 o 2 llimones
- ¼ T d’oli de coco fos
- Una mica de sal
- ¼ T de nabius vermells
- ¼ T de mores blanques
Preparació:
- Preescalfa el forn a 180 °C.
- En un bol barreja bé tots els ingredients del musli menys l’oli de coco, els nabius i les mores blanques.
- Afegeix l’oli de coco i torna a barrejar bé.
- Folra una safata de forn amb paper de forn i pinta-la amb una mica d’oli de coco. Estén el musli per sobre i introdueix-la al forn. Baixa la temperatura a 150 °C i deixa-ho allà uns 40-45 minuts (depèn molt del forn i de si té ventilador).
- Espera fins que es torri lleugerament, barrejant el musli de tant en tant.
- Retira-ho del forn, afegeix els nabius vermells i les móres blanques, barreja bé i deixa que es refredi abans d’emmagatzemar-ho.
Pots guardar el musli en un pot de vidre al rebost o a la nevera.