Aquesta sopa ramen ho té tot: és un plat molt complet i nutritiu pel tofu, que aporta proteïna; els fideus xinesos, els hidrats que el cos necessita (també es pot fer servir pasta integral amb gluten o sense); les greixos saludables, pel miso (es pot afegir un rajolí d’oli perquè sigui un plat més alt en greix);i també hi ha verdures gràcies als xampinyons i al brou. A més, el tenim a punt en uns 25 minuts.

La sopa ramen és deliciosa, però la versió tradicional és més elaborada i es tarda més temps a preparar, per això ens encanta aquesta recepta exprés, perquè és perfecta per al dia a dia.

(Si no trobeu fideus xinesos, podeu fer servir qualsevol tipus de pasta (amb gluten o sense) i cuinar-la amb una cullerada de bicarbonat.)

La recepta

  • Temps de preparació: 5 minuts
  • Temps de cocció: 20 minuts
  • Racions: 4

Ingredients:

  • 140 g de tofu ferm
  • 12 xampinyons
  • 1 litre de brou de verdures
  • 1 culleradeta d’all en pols
  • 1 culleradeta de ceba en pols
  • 1/2 culleradeta de gingebre en pols
  • 2 cullerades de miso
  • 120 g de fideus xinesos

Elaboració:

  1. Trossegeu el tofu i els xampinyons i cuineu a la planxa (hi podeu afegir un rajolí d’oli, tot i que no cal) fins que es daurin per tots dos costats.
  2. Cuineu els fideus seguint les instruccions del paquet.
  3. Aboqueu en una olla el brou de verdures, l’all, la ceba i el gingebre i cuineu durant uns 2 o 3 minuts o fins que el brou estigui calent. Retireu del foc, afegiu-hi el miso i remeneu fins que estigui perfectament integrat.
  4. Serviu els fideus, el brou, el tofu i els xampinyons en bols individuals.
Iosune Robles i Alberto Aragón

Iosune Robles i Alberto Aragón

L’Iosune és health coach o mentora de salut per l’Institute for Integrative Nutrition de Nova York. L’Alberto és fotògraf i estilista culinari. Tots dos van crear Danza de fogones el 2013 i actualment és un dels blogs de cuina vegana en castellà més populars a la xarxa.