Aquesta sopa ramen ho té tot: és un plat molt complet i nutritiu pel tofu, que aporta proteïna; els fideus xinesos, els hidrats que el cos necessita (també es pot fer servir pasta integral amb gluten o sense); les greixos saludables, pel miso (es pot afegir un rajolí d’oli perquè sigui un plat més alt en greix);i també hi ha verdures gràcies als xampinyons i al brou. A més, el tenim a punt en uns 25 minuts.
La sopa ramen és deliciosa, però la versió tradicional és més elaborada i es tarda més temps a preparar, per això ens encanta aquesta recepta exprés, perquè és perfecta per al dia a dia.
(Si no trobeu fideus xinesos, podeu fer servir qualsevol tipus de pasta (amb gluten o sense) i cuinar-la amb una cullerada de bicarbonat.)
La recepta
- Temps de preparació: 5 minuts
- Temps de cocció: 20 minuts
- Racions: 4
Ingredients:
- 140 g de tofu ferm
- 12 xampinyons
- 1 litre de brou de verdures
- 1 culleradeta d’all en pols
- 1 culleradeta de ceba en pols
- 1/2 culleradeta de gingebre en pols
- 2 cullerades de miso
- 120 g de fideus xinesos
Elaboració:
- Trossegeu el tofu i els xampinyons i cuineu a la planxa (hi podeu afegir un rajolí d’oli, tot i que no cal) fins que es daurin per tots dos costats.
- Cuineu els fideus seguint les instruccions del paquet.
- Aboqueu en una olla el brou de verdures, l’all, la ceba i el gingebre i cuineu durant uns 2 o 3 minuts o fins que el brou estigui calent. Retireu del foc, afegiu-hi el miso i remeneu fins que estigui perfectament integrat.
- Serviu els fideus, el brou, el tofu i els xampinyons en bols individuals.