Tacos vegans sense gluten, especial i aparentment menys saludable i que associem amb dies de festa o amb el fet de menjar fora de casa. Però què passaria si us dic que és possible sopar una pizza o uns tacos saludables? Avui us porto els tacos; la pizza la deixem per un altre dia, d’acord?

El taco, d’origen mexicà, no és res més que una “truita” de blat de moro (tot i que també n’hi ha de blat) enrotllada. Els mexicans se’l mengen així, tal qual, com a acompanyament de sopes o plats més aviat amb una consistència líquida. Altres vegades, però, la serveixen amb alguna salsa, amaniment o acompanyament propi de cada regió. Actualment, la visió que podem tenir del taco sovint rep la influència de la gastronomia de Texas, als Estats Units, on és un àpat en si, un menjar ràpid que consisteix a doblegar una truita en forma de U (els mexicans s’ho mengen enrotllat) i a farcir-la amb ingredients com mongetes seques (frijoles), formatge fos, guacamole, xili i altres espècies picants.

Hi ha diferents tipus de tacos; els que més coneixem nosaltres són els burritos (fets amb farina de blat i farcits amb carn picada i mongetes fregides) o els ofegats, com les enchiladas (fets amb farina de blat de moro i farcits de carn de pollastre).

Els tacos que presento en aquesta recepta no tenen gluten, ja que estan fets amb la truita de blat de moro, i són vegans, és a dir, sense cap tipus de producte d’origen animal. Com que són tacos sobretot a base de verdures són més fàcils de digerir; importantíssim en qualsevol àpat i sobretot a la nit. Ara bé, recordeu sempre de sopar ben aviat i de deixar quatre hores des de l’hora que heu menjat fins que aneu al llit, si heu fet un sopar més copiós. Sopar lleuger i aviat ens assegura un son reparador i energia i vitalitat per a l’endemà.

Tots els tacos de la recepta permeten variacions; us convido a experimentar amb les barreges de verdures i salses. No es tracta de fer un sopar amb els tres tipus de tacos; simplement aquí es tracta de presentar opcions diferents. Jo acostumo a fer-los amb les verdures crues o cuinades que tinc a la nevera i llavors simplement em faig alguna salsa crudivegana ràpida. Recordeu que el més fàcil de fer i de digerir és optar per un tipus de farciment de tacos i fer-los tots iguals. A la cuina i als intestins “menys és més”, és a dir, com menys barreges, més facilitat de preparar i netejar la cuina, i més fàcil també, sobretot, de digerir.

Bon profit!

Ingredients i elavoració tacos vegans sense gluten

Per fer la base dels tacos:

  • Escalfar la truita de blat de moro (he fet servir de la marca Nagual comprada a Biospace) pels dos costats en una paella sense oli fins que recuperi la flexibilitat inicial. Un cop obert s’han de guardar la resta de truites a la nevera.

TACO 1

  • 1 truita de blat de moro
  • kale (col arrissada) feta al forn amb una mica d’oli d’oliva verge extra ecològic de primera premsada en fred (OOVE) + sal marina sense refinar + llevat nutricional al gust
  • salsa d’anacards crudivegana: tritureu 1 tassa d’anacards (prèviament remullats mínim durant 30 minuts) +  2 cullerades de vinagre de sidra de poma no pasteuritzat + una culleradeta de suc de llimona + una mica de sal marina sense refinar.

La salsa que sobri es pot guardar per acompanyar unes verdures o amanida, o es pot triturar amb alguna fruita dolça per fer un iogurt vegà deliciós sense sucre per prendre a mig matí o mitja tarda.

TACO 2

  • alvocat tallat a làmines fines
  • tomàquets xerri
  • germinats (a la foto són de bròquil)
  • paté d’olives i all


TACO 3

  • pastanaga ratllada
  • carbassó a la planxa
  • porro saltat amb oli d’oliva i sal durant 7 minuts
  • salsa guacamole amb all negre: tritureu 1 alvocat + 1 gra d’all negre + suc de mitja llimona + sal marina sense refinar

5 claus per
descobrir si toleres
bé el gluten

Et regalem la GUIA GRATUÏTA + RECEPTA per aprendre :

  • Quines proves cal fer per descartar la celiaquia.
  • Entendre quines alteracions hi ha més enllà de la celiaquia, com ara la intolerància al gluten i l’al·lèrgia al blat.
  • Una recepta deliciosa de pa mediterrani sense gluten.
Accepto la política de privacitat

Núria Roura
Núria Roura

Coach de salut per l’Institute for Integrative Nutrition de Nova York. És autora del llibre Detox SEN. Acompanya les persones a fer canvis d'hàbits profunds i progressius a través de retirs, acompanyament individual, programes en línia, formació i conferències. Comparteix el seu camí de sanació per inspirar a viure i menjar sense culpa, ansietat, culpabilitat ni etiquetes. www.nuriaroura.com

    @nuriarourasen
banner