Filets de molls amb dos fonolls i tàperes

Plat principal  |  Valentí Mongay

Una recepta que reivindica la pesca artesanal i que recupera herbes que creixen al nostre litoral com el fonoll, una planta estrella de l'alimentació saludable, perquè és ric en àcid fòlic i també conté vitamina B3 i provitamina A

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    1 hora + marinat del fonoll

Ingredients

  • 8 molls de roca de mida mitjana
  • un manat de fonoll normal
  • un manat de fonoll marí
  • vinagre de vi blanc
  • dues cebes
  • un got de malvasia seca
  • curri tandori
  • tàperes
  • oli d’oliva verge extra

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
Valentí Mongay

Valentí Mongay
President d’SlowFood Catalunya i un activista de primera de la cuina saludable.

km0slowfood.com
 

Filets de molls amb dos fonolls i tàperes

Plat principal  |  Valentí Mongay

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    1 hora + marinat del fonoll

Una recepta que reivindica la pesca artesanal i que recupera herbes que creixen al nostre litoral com el fonoll, una planta estrella de l'alimentació saludable, perquè és ric en àcid fòlic i també conté vitamina B3 i provitamina A


Ingredients

  • 8 molls de roca de mida mitjana
  • un manat de fonoll normal
  • un manat de fonoll marí
  • vinagre de vi blanc
  • dues cebes
  • un got de malvasia seca
  • curri tandori
  • tàperes
  • oli d'oliva verge extra

Elaboració

  1. Prepareu el fonoll marí; trieu els brots tendres i submergiu-los en vinagre de vi blanc durant quinze dies.
  2. Netegeu els molls i reserveu els fetges. Filetegeu-los.
  3. Uns segons abans de menjar, feu els molls en una planxa, només per la part de la carn.
  4. Escorreu el fonoll marí.
  5. En un pot amb una mica d'oli d'oliva, escalfeu els dos fonolls i les tàperes.
  6. Al fons del plat, poseu la salsa, tot seguit els filets i a sobre els fonolls i les tàperes.
  7. Podeu acompanyar aquest plat amb patates bullides amb pell i després tallades a rodelles i passades per la planxa per tal que s'enrosseixin.

Per a la salsa de curri

  1. Feu un sofregit amb la ceba picada.
  2. Afegiu els fetges i les espines.
  3. Tot seguit incorporeu el vi blanc i deixeu que s'evapori l'alcohol.
  4. Aboqueu l'aigua fins a cobrir totes les espines, el curri i la poma trossejada. Deixeu que bulli el conjunt i que redueixi una mica.
  5. Traieu les espines i tritureu la salsa.

Valentí Mongay
President d’SlowFood Catalunya i un activista de primera de la cuina saludable.

www.km0slowfood.com

Elaboració

  1. Prepareu el fonoll marí; trieu els brots tendres i submergiu-los en vinagre de vi blanc durant quinze dies.
  2. Netegeu els molls i reserveu els fetges. Filetegeu-los.
  3. Uns segons abans de menjar, feu els molls en una planxa, només per la part de la carn.
  4. Escorreu el fonoll marí.
  5. En un pot amb una mica d’oli d’oliva, escalfeu els dos fonolls i les tàperes.
  6. Al fons del plat, poseu la salsa, tot seguit els filets i a sobre els fonolls i les tàperes.
  7. Podeu acompanyar aquest plat amb patates bullides amb pell i després tallades a rodelles i passades per la planxa per tal que s’enrosseixin.

Per a la salsa de curri

  1. Feu un sofregit amb la ceba picada.
  2. Afegiu els fetges i les espines.
  3. Tot seguit incorporeu el vi blanc i deixeu que s’evapori l’alcohol.
  4. Aboqueu l’aigua fins a cobrir totes les espines, el curri i la poma trossejada. Deixeu que bulli el conjunt i que redueixi una mica.
  5. Traieu les espines i tritureu la salsa.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat