Arròs integral de pastanaga, col i ceba

Incorpora l'arròs integral a la teva dieta i descobreix una fantàstica font d'energia!

Inici  ›  Receptes 9 d'abril 2012 | Actualitzat el 5 de juliol 2017

Bernard Benbassat és d’origen francès, resident a Espanya des de fa 27 anys. Es defineix com una persona oberta, sensible, i apassionada.  La naturalitat,  la fidelitat, la inquietud i l’amistat són aspectes clau de la seva personalitat. Entén la cuina com una forma d’alimentar-se de manera coherent, d’acord amb l’entorn, la cultura local, els mitjans i la societat. Es va traslladar a BCN l’any 1982 amb  la intenció d’aportar noves tendències, nous enfocaments gastronòmics a la ciutat, que iniciava un procés de renovació, transformació i adaptació a la modernitat europea. www.bernardbenbassat.com

 

La recepta

Arròs integral de pastanaga, col i ceba

8 racions

L’arròs integral: font d’energia de primera qualitat!

Llest en 45 minuts

Cost: 5 euros

Foto: Pau Esculies

Ingredients

  • 80 g d’oli de gira-sol ppf
  • 400 g de ceba a grills
  • 400 g de col arrissada tallada en chiffonade ampla
  • 400 g de pastanaga tallada a bastonets
  • 10 grans d’all pelats, tallats per la meitat, sense cor
  • 400 g d’arròs integral
  • 1 fulla de llorer
  • un pessic de farigola
  • un pessic de sajolida
  • 200 g de llenties Beluga
  • 8 g de sal grisa
  • 50 g de suc de llimona
  • 2 L d’aigua
  • Julivert

Elaboració

  1. Escalfeu 80 g d’oli de gira-sol ppf. Sofregiu 400 g de ceba a grills, 400 g de col arrissada tallada en chiffonade ampla, 400 g de pastanaga tallada a bastonets i 10 grans d’all pelats, tallats per la meitat, sense cor.
  2. Escorreu les verdures. Reserveu-les.
  3. Al mateix oli, sofregiu molt poc 400 g d’arròs integral, 1 fulla de llorer, un pessic de farigola, un pessic de sajolida, 200 g de llenties Beluga i 8 g de sal grisa.
  4. Desglaceu-ho amb 50 g de suc de llimona.
  5. Evaporeu-ho. Mulleu-ho amb 2 L d’aigua.
  6. Coeu-ho 30’ després que arrenqui el bull, amb tapa i a foc lent. Afegiu-hi les verdures que heu sofregit abans. Coeu-ho 10’ més.
  7. Rectifiqueu. Traieu la fulla de llorer. Deixeu-ho reposar 10’ abans de servir tebi, amb julivert acabat de picar per sobre i amanit amb un rajolí d’oli d’oliva ppf.

 

PUBLICITAT

portada  —  amunt

portada  —  amunt

Arròs integral de pastanaga, col i ceba

Incorpora l'arròs integral a la teva dieta i descobreix una fantàstica font d'energia!

Inici  ›  Receptes 9 d'abril 2012 | Actualitzat el 5 de juliol 2017

Bernard Benbassat és d’origen francès, resident a Espanya des de fa 27 anys. Es defineix com una persona oberta, sensible, i apassionada.  La naturalitat,  la fidelitat, la inquietud i l’amistat són aspectes clau de la seva personalitat. Entén la cuina com una forma d’alimentar-se de manera coherent, d’acord amb l’entorn, la cultura local, els mitjans i la societat. Es va traslladar a BCN l’any 1982 amb  la intenció d’aportar noves tendències, nous enfocaments gastronòmics a la ciutat, que iniciava un procés de renovació, transformació i adaptació a la modernitat europea. www.bernardbenbassat.com

 

La recepta

Arròs integral de pastanaga, col i ceba

8 racions

L’arròs integral: font d’energia de primera qualitat!

Llest en 45 minuts

Cost: 5 euros

Foto: Pau Esculies

Ingredients

  • 80 g d’oli de gira-sol ppf
  • 400 g de ceba a grills
  • 400 g de col arrissada tallada en chiffonade ampla
  • 400 g de pastanaga tallada a bastonets
  • 10 grans d’all pelats, tallats per la meitat, sense cor
  • 400 g d’arròs integral
  • 1 fulla de llorer
  • un pessic de farigola
  • un pessic de sajolida
  • 200 g de llenties Beluga
  • 8 g de sal grisa
  • 50 g de suc de llimona
  • 2 L d’aigua
  • Julivert

Elaboració

  1. Escalfeu 80 g d’oli de gira-sol ppf. Sofregiu 400 g de ceba a grills, 400 g de col arrissada tallada en chiffonade ampla, 400 g de pastanaga tallada a bastonets i 10 grans d’all pelats, tallats per la meitat, sense cor.
  2. Escorreu les verdures. Reserveu-les.
  3. Al mateix oli, sofregiu molt poc 400 g d’arròs integral, 1 fulla de llorer, un pessic de farigola, un pessic de sajolida, 200 g de llenties Beluga i 8 g de sal grisa.
  4. Desglaceu-ho amb 50 g de suc de llimona.
  5. Evaporeu-ho. Mulleu-ho amb 2 L d’aigua.
  6. Coeu-ho 30’ després que arrenqui el bull, amb tapa i a foc lent. Afegiu-hi les verdures que heu sofregit abans. Coeu-ho 10’ més.
  7. Rectifiqueu. Traieu la fulla de llorer. Deixeu-ho reposar 10’ abans de servir tebi, amb julivert acabat de picar per sobre i amanit amb un rajolí d’oli d’oliva ppf.

 

PUBLICITAT

portada  —  amunt