Fricandó amb moixernons

Plat principal  |  Ramon Freixa

Descobriu aquesta recepta tradicional de la mà del xef Ramon Freixa, amb deliciosos bolets que tenen fibra, redueixen el colesterol i milloren el funcionament immunitari i, per això, representen un plus per a la nostra salut.

  • Racions:
    6
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    1 h 35 minuts

Ingredients

  • 1 kg de llata de vedella tallada molt fina
  • 200 g de moixernons frescos o secs
  • 2 cebes de Figueres picades
  • 2 tomàquets ratllats sense pell
  • 1 copa de vi blanc
  • 1 copa de brandi
  • 1 ram d’herbes amb farigola, llorer i julivert
  • 100 g de farina
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Pebre negre mòlt
  • 1l d’aigua o caldo de pollastre

Per a la picada

  • 80 g d’ametlles torrades
  • 80 g d’avellanes
  • 2 galetes maria

Dieta

  • Omnívora
  • Vegetariana
Ramon Freixa

Ramon Freixa
Cuiner espanyol, amb dues estrelles Michelin i tres Sols Repsol

ramonfreixa.net @ramonfreixa
 

Fricandó amb moixernons

Plat principal  |  Ramon Freixa

  • Racions:
    6
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    1 h 35 minuts

Descobriu aquesta recepta tradicional de la mà del xef Ramon Freixa, amb deliciosos bolets que tenen fibra, redueixen el colesterol i milloren el funcionament immunitari i, per això, representen un plus per a la nostra salut.


Ingredients

  • 1 kg de llata de vedella tallada molt fina
  • 200 g de moixernons frescos o secs
  • 2 cebes de Figueres picades
  • 2 tomàquets ratllats sense pell
  • 1 copa de vi blanc
  • 1 copa de brandi
  • 1 ram d’herbes amb farigola, llorer i julivert
  • 100 g de farina
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Pebre negre mòlt
  • 1l d’aigua o caldo de pollastre

Per a la picada

  • 80 g d’ametlles torrades
  • 80 g d’avellanes
  • 2 galetes maria

Elaboració

  1. Renteu els bolets si són frescos; si són secs, poseu-los en remull en aigua freda un parell d’hores. Salpebreu els filets i passeu-los per farina. Fregiu-los en oli d’oliva molt calent fins que estiguin daurats. Poseu-los en una cassola (si és de fang, millor) i reserveu-los.
  2. En una paella, fregiu la ceba fins que estigui daurada. Afegiu-hi el tomàquet i el vi blanc. Reserveu-ho.
  3. Escalfeu la vedella, afegiu-hi el brandy i flameugeu-ho. Afegiu a la cassola amb la vedella el sofregit que havíeu reservat i el bouquet d’herbes.
  4. Cuineu-ho 5 minuts a foc mig. Afegiu-hi l’aigua i seguiu-ho cuinant 20 minuts més.
  5. Eixugeu bé els bolets i afegiu-los-hi.
  6. En un morter o batedora, piqueu els fruits secs i les galetes amb una mica de caldo del fricandó i poseu-ho a la cassola.
  7. Cuineu-ho 1 hora a foc mitjà.
  8. Nota: Aquest plat és més bo si el cuineu un dia abans.

Ramon Freixa
Cuiner espanyol, amb dues estrelles Michelin i tres Sols Repsol

www.ramonfreixa.net @ramonfreixa

Elaboració

  1. Renteu els bolets si són frescos; si són secs, poseu-los en remull en aigua freda un parell d’hores. Salpebreu els filets i passeu-los per farina. Fregiu-los en oli d’oliva molt calent fins que estiguin daurats. Poseu-los en una cassola (si és de fang, millor) i reserveu-los.
  2. En una paella, fregiu la ceba fins que estigui daurada. Afegiu-hi el tomàquet i el vi blanc. Reserveu-ho.
  3. Escalfeu la vedella, afegiu-hi el brandy i flameugeu-ho. Afegiu a la cassola amb la vedella el sofregit que havíeu reservat i el bouquet d’herbes.
  4. Cuineu-ho 5 minuts a foc mig. Afegiu-hi l’aigua i seguiu-ho cuinant 20 minuts més.
  5. Eixugeu bé els bolets i afegiu-los-hi.
  6. En un morter o batedora, piqueu els fruits secs i les galetes amb una mica de caldo del fricandó i poseu-ho a la cassola.
  7. Cuineu-ho 1 hora a foc mitjà.
  8. Nota: Aquest plat és més bo si el cuineu un dia abans.

Propietats nutricionals

Els bolets tenen fibra, redueixen el colesterol i milloren el funcionament immunitari, així que es podrien considerar uns aliments funcionals, perquè tenen unes funcions addicionals, que representen un plus per a la salut dels humans.

A més, els bolets són baixos en energia, perquè cada 100 g aporten 20 quilocalories. Tenen proporcions semblants a les verdures, perquè el 90% dels bolets, de la família dels fongs, és aigua.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat