freixaVa cursar estudis de Gestió i Direcció Hotelera a l’Escola Superior d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar (Barcelona) i, més endavant, a Bèlgica i França. Els anys 2001 i 2007 la guia Gourmetour li va concedir el premi al Millor Cuiner i al Millor Restaurant d’Espanya; el 2002 es va endur el guardó al Millor Carro de Formatges, i el 2003, com a bon llaminer que és, a la Millor Oferta de Postres. Va afegir a les seves tasques la de ser el cap visible del restaurant Ávalon del Grand Hotel Central de Barcelona, però va mantenir el llegat imprescindible del seu pare, i el 2009 va fer fer un gir al negoci familiar centrant-lo en la cuina tradicional catalana, que es va passar a dir Freixa Tradició.

Més informació: Web Ramon Freixa

La recepta

Fricandó amb moixernons

Per a 6 persones

Llest en 75 minuts

Cost: 4 euros

Els bolets no poden faltar en una dieta per aprimar-se

Descobreix aquesta recepta tradicional catalana de la mà del xef Ramon Freixa.


fricando

Ingredients

  • 1 kg de llata de vedella tallada molt fina, com escalopins
  • 200 g de moixernons frescos o secs
  • 2 cebes de Figueres picades
  • 2 tomàquets ratllats sense pell
  • 1 copa de vi blanc
  • 1 copa de brandy
  • 1 bouquet d’herbes amb farigola, llorer i julivert
  • 100 g de farina
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Pebre negre mòlt
  • 1l d’aigua o caldo de pollastre

Per a la picada:

  • 80 g d’ametlles torrades
  • 80 g d’avellanes
  • 2 galetes maria

Elaboració

  1. Renteu els bolets si són frescos; si són secs, poseu-los en remull en aigua freda un parell d’hores. Salpebreu els filets i passeu-los per farina. Fregiu-los en oli d’oliva molt calent fins que estiguin daurats. Poseu-los en una cassola (si és de fang, millor) i reserveu-los.
  2. En una paella, fregiu la ceba fins que estigui daurada. Afegiu-hi el tomàquet i el vi blanc. Reserveu-ho.
  3. Escalfeu la vedella, afegiu-hi el brandy i flameugeu-ho. Afegiu a la cassola amb la vedella el sofregit que havíeu reservat i el bouquet d’herbes.
  4. Cuineu-ho cinc minuts a foc mig. Afegiu-hi l’aigua i seguiu-ho cuinant 20 min. més.
  5. Eixugeu bé els bolets i afegiu-los-hi.
  6. En un morter o batedora, piqueu els fruits secs i les galetes amb una mica de caldo del fricandó i poseu-ho a la cassola.
  7. Cuineu-ho una hora a foc mitjà.

Aquest plat és més bo si el cuineu un dia abans.

Propietats nutricionals

Els bolets tenen fibra, redueixen el colesterol i milloren el funcionament immunitari, així que es podrien considerar uns aliments funcionals, perquè tenen unes funcions addicionals, que representen un plus per a la salut dels humans.

A més, els bolets són baixos en energia, perquè cada 100 g aporten 20 quilocalories. Tenen proporcions semblants a les verdures, perquè el 90% dels bolets, de la família dels fongs, és aigua.

Comentaris
PUBLICITAT

amunt

amunt