Crema dolça de plàtan i coco

Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory

Alternativa simple i saludable a les postres cremoses envasades. Pot servir com a base d’un gelat de fruita si l’aneu congelant i remeneu de tant en tant.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    25 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

  • 6 pomes Golden, pelades i laminades
  • 2 plàtans madurs, a rodanxes
  • 1 culleradeta (5 ml) d’agar-agar en pols Porto-Muiños
  • 1 vas (250 ml) de llet de coco bio
  • 1 cullerada (15 ml) de ratlladura de llimona ecològica
  • 1 cullerada de suc de llimona

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
 

Crema dolça de plàtan i coco

Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    25 minuts

Alternativa simple i saludable a les postres cremoses envasades. Pot servir com a base d’un gelat de fruita si l’aneu congelant i remeneu de tant en tant.


Ingredients

  • 6 pomes Golden, pelades i laminades
  • 2 plàtans madurs, a rodanxes
  • 1 culleradeta (5 ml) d’agar-agar en pols Porto-Muiños
  • 1 vas (250 ml) de llet de coco bio
  • 1 cullerada (15 ml) de ratlladura de llimona ecològica
  • 1 cullerada de suc de llimona

Elaboració

  1. Feu una compota de poma i plàtan amb un fons d’aigua d’un dit aproximadament (60 ml). Tapeu-la i deixeu-la coure a foc suau uns 15 minuts.
  2. Quan les pomes estiguin toves, espolseu-hi l’agar-agar per sobre, mentre les remeneu.
  3. Deixeu-ho coure 3 minuts i aparteu-ho del foc.
  4. Incorporeu-hi la llet de coco, la ratlladura i el suc de la llimona i tritureu-ho fins que obtingueu una crema homogènia.
  5. Ompliu vasets o bols individuals i guardeu-ho a la nevera. Presenteu-ho amb daus de fruita de temporada i ratlladura de llimona.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Elaboració

  1. Feu una compota de poma i plàtan amb un fons d’aigua d’un dit aproximadament (60 ml). Tapeu-la i deixeu-la coure a foc suau uns 15 minuts.
  2. Quan les pomes estiguin toves, espolseu-hi l’agar-agar per sobre, mentre les remeneu.
  3. Deixeu-ho coure 3 minuts i aparteu-ho del foc.
  4. Incorporeu-hi la llet de coco, la ratlladura i el suc de la llimona i tritureu-ho fins que obtingueu una crema homogènia.
  5. Ompliu vasets o bols individuals i guardeu-ho a la nevera. Presenteu-ho amb daus de fruita de temporada i ratlladura de llimona.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

Aquesta crema pretén ser una alternativa simple i saludable a les postres cremoses envasades. Si voleu que sigui més aviat àcida, poseu-hi més suc de llimona; si la voleu més dolça, afegiu-hi un parell de cullerades de melassa d’arròs o sucre integral de canya.

La llet de coco aporta untuositat a la crema, però es pot substituir per crema d’ametlles blanques.

Aquesta crema pot ser la base d’un gelat de fruita si l’aneu congelant gradualment, mentre la remeneu de tant en tant.

Una versió més simple seria la clàssica compota de poma i plàtan.

Els apunts energètics

Una crema dolça que relaxa, molt adequada per al vespre o quan hi ha necessitat de dolç.
El sabor àcid de la llimona ajuda a digerir millor el greix del coco. El dolç del plàtan estalvia haver d’afegir-hi cap edulcorant.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

Unes postres súper nutritives. Per una banda, el plàtan és una font excel·lent de magnesi i potassi, minerals que ajuden a relaxar la musculatura i que eviten l’aparició de rampes. La poma és molt digestiva, l’agar-agar és una alga molt rica en fibra i afavoreix un bon trànsit intestinal, i la llet de coco destaca perquè és vegetal i conté àcids grassos, en especial àcid làuric, saludable per als ossos perquè els protegeix davant l’excés de radicals lliures. En cas de colesterol elevat i de fetge congestionat, recomanem canviar la llet de coco per una llet d’arròs, per exemple.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat