Crema dolça de plàtan i coco

Unes postres boníssimes i molt nutritives!

Inici  ›  Recepta de la Montse Vallory 28 de maig 2012 | Actualitzat el 3 de juliol 2017

L’agar-agar és una alternativa excel·lent a la gelatina de peix per elaborar postres i plats amb consistència gelatinosa. Un cop es tritura aquesta gelatina adquireix una consistència de tipus mousse.  Ens aporta una gran quantitat de fibra soluble i ens permet elaborar postres ideals per a tothom, des de les persones que busquen perdre pes fins als nens en edat de créixer. La llet de coco és una beguda molt interessant. És molt energètica i, per tant, molt adequada per a nens i esportistes; també resulta una alternativa interessant a les persones intolerants a la lactosa; i té un efecte lleugerament diürètic, que la fa recomanable per a les persones amb problemes de retenció de líquids. A més, té molta fibra i, per tant, resulta òptima per afavorir un bon trànsit intestinal.

Crema dolça de plàtan i coco
Foto: Pau Esculies

Montse Vallory

Montse Vallory

Xef especialitzada en alimentació natural. Graduada al Natural Gourmet Institute for Health and Culinary Arts fundada per Annemarie Colbin, a Manhattan. Des de 1999 imparteix cursos de cuina natural i difon l’alimentació saludable. Actualment dóna classes al centre Bio space a Barcelona. www.bioespacio.com. També organitza vacances culinàries.

Més informació a www.montsevallory.com

INGREDIENTS

  • 6 pomes Golden, pelades i laminades
  • 2 plàtans madurs, a rodanxes
  • 1 culleradeta (5 ml) d’agar-agar en pols Porto-Muiños
  • 1 vas (250 ml) de llet de coco bio
  • 1 cullerada (15 ml) de ratlladura de llimona ecològica
  • 1 cullerada de suc de llimona

ELABORACIÓ

  1. Feu una compota de poma i plàtan amb un fons d’aigua d’un dit aproximadament (60 ml). Tapeu-la i deixeu-la coure a foc suau uns 15 minuts.
  2. Quan les pomes estiguin toves, espolseu-hi l’agar-agar per sobre, mentre les remeneu. Deixeu-ho coure 3 minuts i aparteu-ho del foc. Incorporeu-hi la llet de coco, la ratlladura i el suc de la llimona i tritureu-ho fins que obtingueu una crema homogènia.
  3. Ompliu vasets o bols individuals i guardeu-ho a la nevera. Presenteu-ho amb daus de fruita de temporada i ratlladura de llimona.

Apunts culinaris

Aquesta crema pretén ser una alternativa simple i saludable a les postres cremoses envasades. Si voleu que sigui més aviat àcida, poseu-hi més suc de llimona; si la voleu més dolça, afegiu-hi un parell de cullerades de melassa d’arròs o sucre integral de canya. La llet de coco aporta untuositat a la crema, però es pot substituir per crema d’ametlles blanques.

Aquesta crema pot ser la base d’un gelat de fruita si l’aneu congelant gradualment, mentre la remeneu de tant en tant.

Una versió més simple seria la clàssica compota de poma i plàtan.

Apunts energètics

Una crema dolça que relaxa, molt adequada per al vespre o quan hi ha necessitat de dolç.
El sabor àcid de la llimona ajuda a digerir millor el greix del coco. El dolç del plàtan estalvia haver d’afegir-hi cap edulcorant.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

Unes postres súper nutritives. Per una banda, el plàtan és una font excel·lent de magnesi i potassi, minerals que ajuden a relaxar la musculatura i que eviten l’aparició de rampes. La poma és molt digestiva, l’agar-agar és una alga molt rica en fibra i afavoreix un bon trànsit intestinal, i la llet de coco destaca perquè és vegetal i conté àcids grassos, en especial àcid làuric, saludable per als ossos perquè els protegeix davant l’excés de radicals lliures. En cas de colesterol elevat i de fetge congestionat, recomanem canviar la llet de coco per una llet d’arròs, per exemple.

portada  —  amunt

Crema dolça de plàtan i coco

Unes postres boníssimes i molt nutritives!

Inici  ›  Recepta de la Montse Vallory 28 de maig 2012 | Actualitzat el 3 de juliol 2017

Crema dolça de plàtan i cocoXef especialitzada en alimentació natural. Graduada al Natural Gourmet Institute fundat per Annemarie Colbin a Manhattan, NY. Des de 1999 imparteix cursos de cuina natural i difon l’alimentació saludable. Actualment dóna classes a Barcelona, a Bio Space i a l’IFPS Roger de Llúria . També organitza vacances culinàries. 

www.montsevallory.com

La recepta

Crema dolça de plàtan i coco

L’agar-agar és una alternativa excel·lent a la gelatina de peix per elaborar postres i plats amb consistència gelatinosa. Un cop es tritura aquesta gelatina adquireix una consistència de tipus mousse.  Ens aporta una gran quantitat de fibra soluble i ens permet elaborar postres ideals per a tothom, des de les persones que busquen perdre pes fins als nens en edat de créixer.

La llet de coco és una beguda molt interessant. És molt energètica i, per tant, molt adequada per a nens i esportistes; també resulta una alternativa interessant a les persones intolerants a la lactosa; i té un efecte lleugerament diürètic, que la fa recomanable per a les persones amb problemes de retenció de líquids. A més, té molta fibra i, per tant, resulta òptima per afavorir un bon trànsit intestinal.

Crema dolça de plàtan i coco

Foto: Pau Esculies

Ingredients

  • 6 pomes Golden, pelades i laminades
  • 2 plàtans madurs, a rodanxes
  • 1 culleradeta (5 ml) d’agar-agar en pols Porto-Muiños
  • 1 vas (250 ml) de llet de coco bio
  • 1 cullerada (15 ml) de ratlladura de llimona ecològica
  • 1 cullerada de suc de llimona

Elaboració

  1. Feu una compota de poma i plàtan amb un fons d’aigua d’un dit aproximadament (60 ml). Tapeu-la i deixeu-la coure a foc suau uns 15 minuts.
  2. Quan les pomes estiguin toves, espolseu-hi l’agar-agar per sobre, mentre les remeneu. Deixeu-ho coure 3 minuts i aparteu-ho del foc. Incorporeu-hi la llet de coco, la ratlladura i el suc de la llimona i tritureu-ho fins que obtingueu una crema homogènia.
  3. Ompliu vasets o bols individuals i guardeu-ho a la nevera. Presenteu-ho amb daus de fruita de temporada i ratlladura de llimona.

Apunts culinaris

Aquesta crema pretén ser una alternativa simple i saludable a les postres cremoses envasades. Si voleu que sigui més aviat àcida, poseu-hi més suc de llimona; si la voleu més dolça, afegiu-hi un parell de cullerades de melassa d’arròs o sucre integral de canya. La llet de coco aporta untuositat a la crema, però es pot substituir per crema d’ametlles blanques.

Aquesta crema pot ser la base d’un gelat de fruita si l’aneu congelant gradualment, mentre la remeneu de tant en tant.

Una versió més simple seria la clàssica compota de poma i plàtan.

Apunts energètics

Una crema dolça que relaxa, molt adequada per al vespre o quan hi ha necessitat de dolç.
El sabor àcid de la llimona ajuda a digerir millor el greix del coco. El dolç del plàtan estalvia haver d’afegir-hi cap edulcorant.

Els apunts energètics de la Jordina Casademunt

Unes postres súper nutritives. Per una banda, el plàtan és una font excel·lent de magnesi i potassi, minerals que ajuden a relaxar la musculatura i que eviten l’aparició de rampes. La poma és molt digestiva, l’agar-agar és una alga molt rica en fibra i afavoreix un bon trànsit intestinal, i la llet de coco destaca perquè és vegetal i conté àcids grassos, en especial àcid làuric, saludable per als ossos perquè els protegeix davant l’excés de radicals lliures. En cas de colesterol elevat i de fetge congestionat, recomanem canviar la llet de coco per una llet d’arròs, per exemple.

PUBLICITAT

portada  —  amunt