Postres, esmorzars i berenars | Montse Vallory
Alternativa simple i saludable a les postres cremoses envasades. Pot servir com a base d’un gelat de fruita si l’aneu congelant i remeneu de tant en tant.
Aquesta crema pretén ser una alternativa simple i saludable a les postres cremoses envasades. Si voleu que sigui més aviat àcida, poseu-hi més suc de llimona; si la voleu més dolça, afegiu-hi un parell de cullerades de melassa d’arròs o sucre integral de canya.
La llet de coco aporta untuositat a la crema, però es pot substituir per crema d’ametlles blanques.
Aquesta crema pot ser la base d’un gelat de fruita si l’aneu congelant gradualment, mentre la remeneu de tant en tant.
Una versió més simple seria la clàssica compota de poma i plàtan.
Una crema dolça que relaxa, molt adequada per al vespre o quan hi ha necessitat de dolç.
El sabor àcid de la llimona ajuda a digerir millor el greix del coco. El dolç del plàtan estalvia haver d’afegir-hi cap edulcorant.
Unes postres súper nutritives. Per una banda, el plàtan és una font excel·lent de magnesi i potassi, minerals que ajuden a relaxar la musculatura i que eviten l’aparició de rampes. La poma és molt digestiva, l’agar-agar és una alga molt rica en fibra i afavoreix un bon trànsit intestinal, i la llet de coco destaca perquè és vegetal i conté àcids grassos, en especial àcid làuric, saludable per als ossos perquè els protegeix davant l’excés de radicals lliures. En cas de colesterol elevat i de fetge congestionat, recomanem canviar la llet de coco per una llet d’arròs, per exemple.