Tempeh thai

Plat principal  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

La barreja de cúrcuma i llet de coco fa que sigui un plat d’un groc viu atractiu que estimula el sistema digestiu.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    30 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

  • 1 paquet (170 g) de tempeh macerat amb tamari de Vegetalia
  • 5 cm de wakame de Galícia tallat a trossos
  • 3 cebes tallades fines en mitja lluna
  • ½ culleradeta (2’5 ml) de cúrcuma i un toc de pebre negre mòlt
  • ½ vas de llet de coco eco
  • 1 cullerada (15 ml) de vinagre d’umeboshi
  • 1 cullerada (15 ml) de suc de gingebre (ratllat i espremut)
  • 2 cullerades de suc de llimona
  • Oli d’oliva verge extra i sal marina fina
  • Cibulet fresc tallat

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Tempeh thai

Plat principal  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    30 minuts

La barreja de cúrcuma i llet de coco fa que sigui un plat d’un groc viu atractiu que estimula el sistema digestiu.


Ingredients

  • 1 paquet (170 g) de tempeh macerat amb tamari de Vegetalia
  • 5 cm de wakame de Galícia tallat a trossos
  • 3 cebes tallades fines en mitja lluna
  • ½ culleradeta (2’5 ml) de cúrcuma i un toc de pebre negre mòlt
  • ½ vas de llet de coco eco
  • 1 cullerada (15 ml) de vinagre d’umeboshi
  • 1 cullerada (15 ml) de suc de gingebre (ratllat i espremut)
  • 2 cullerades de suc de llimona
  • Oli d’oliva verge extra i sal marina fina
  • Cibulet fresc tallat

Elaboració

  1. Salteu les cebes amb una mica d’oli i sal. Abans que comencin a enrossir-se, tireu-hi la cúrcuma i el pebre i remeneu-ho bé durant nou segons per torrar lleugerament les espècies sense que es cremin.
  2. Aboqueu la llet de coco sobre la ceba, afegiu el wakame i coeu-ho tapat, a foc suau, 10-15 minuts més.
  3. Enrossiu el tempeh en una paella amb una mica d'oli de coco o d’oliva verge.
  4. Incorporeu-lo a la crema de coco i ceba i deixeu que es cogui 10 minuts més. Si s’espesseix massa, afegiu-hi una mica d’aigua.
  5. Fora del foc, condimenteu el plat amb suc de gingebre i suc de llimona. Si hi faltés sal, afegiu-hi vinagre d’umeboshi.
  6. Tireu-hi cibulet pel damunt i mengeu-vos-ho calent, acompanyat d’arròs integral thai o basmati i una bona ració de bròquil verd al dente.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Salteu les cebes amb una mica d’oli i sal. Abans que comencin a enrossir-se, tireu-hi la cúrcuma i el pebre i remeneu-ho bé durant nou segons per torrar lleugerament les espècies sense que es cremin.
  2. Aboqueu la llet de coco sobre la ceba, afegiu el wakame i coeu-ho tapat, a foc suau, 10-15 minuts més.
  3. Enrossiu el tempeh en una paella amb una mica d’oli de coco o d’oliva verge.
  4. Incorporeu-lo a la crema de coco i ceba i deixeu que es cogui 10 minuts més. Si s’espesseix massa, afegiu-hi una mica d’aigua.
  5. Fora del foc, condimenteu el plat amb suc de gingebre i suc de llimona. Si hi faltés sal, afegiu-hi vinagre d’umeboshi.
  6. Tireu-hi cibulet pel damunt i mengeu-vos-ho calent, acompanyat d’arròs integral thai o basmati i una bona ració de bròquil verd al dente.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

El tempeh macerat en tamari de Vegetalia és un recurs còmode i ràpid, però podeu precuinar a casa el tempeh fresc i condimentar-lo com us vingui de gust per obtenir el tempeh precuinat d’aquesta recepta.

La barreja de cúrcuma i llet de coco fa que sigui d’un groc viu atractiu, que estimula el sistema digestiu. Per posar la salsa de cúrcuma i coco al punt de sal, utilitzeu el vinagre d’ume, condiment salat-àcid que no altera el color de la salsa i que aporta un sabor estimulant. Eviteu la salsa de soja si voleu conservar aquest groc intens.

Aquesta recepta admet variants com el rap en comptes del tempeh i la llima en comptes de la llimona.

No tota la llet de coco té prou polpa per donar una bona consistència a la crema. Trieu-ne una que tingui com a mínim un 80% de coco. La que m’ha donat un resultat més bo és l’Organi.

Els apunts energètics

La llet de coco és un greix que tradicionalment s’acompanya dels sabors àcid i picant per poder digerir-la millor. En aquesta recepta utilitzem el picant del gingebre i l’àcid de la llimona i del vinagre d’ume.

Un plat nutritiu, llaminer i calorífic, per a ús esporàdic. No convé per a qui tingui el fetge congestionat ni per a qui mostri signes de foc intern, com la cara i la llengua vermella. Tampoc és convenient per als més petits.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

El tempeh és una proteïna vegetal provinent de la soja fermentada molt indicada per incorporar setmanalment a la dieta. De fet, és més recomanable el consum de tempeh que de tofu, ja que, en ser un producte fermentat, té molts més beneficis nutricionals. És ric en proteïna amb un valor biològic alt i és molt digestiu, gràcies a la presència d’enzims que es produeixen durant el procés de fermentació. És ideal com a segon plat estofat, a la planxa o afegit a sopes i combinat amb plats de cereals i pasta.

La llet de coco no l’hem de confondre amb l’aigua de coco. S’obté de la polpa del coco triturada. Té una gran quantitat de nutrients, a més de ser una beguda energètica molt bona. És ideal per a les persones que són intolerants a la lactosa. Presenta propietats diürètiques i té un contingut en fibra elevat que ajuda a normalitzar el trànsit intestinal. La llet de coco també s’ha utilitzat per lluitar contra els paràsits intestinals.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat