Aperitius | Montse Vallory, Jordina Casademunt
Un canapé excel·lent, gustós i molt saludable que té l'èxit assegurat en qualsevol festa.
L’alga arame ja és precuita i es podria menjar tan sols remullada, afegida per exemple a una amanida. Ben cuita fins al punt de caramel·lització es converteix en un caviar deliciós per decorar plats i enriquir farcits.
Aquesta recepta és convenient per a festes, ja que tant el caviar d’arame com la base de polenta es conserven bé a la nevera bastants dies. La maionesa d’alvocat, però, s’oxida ràpid i convé fer-la el mateix dia. Si conserveu la polenta cuita a la nevera, escalfeu-la a la paella amb unes gotes d’oli o bé al forn calent, pinzellada amb oli.
La base de polenta de la foto està feta amb el motllo de silicona de minisavarín de Lékué. La silicona de platí és un material estable i segur. La base d’aquest canapè també es pot fer sense motllo: esteneu una capa fina de massa d’1-2 cm sobre una safata plana humitejada prèviament i deixeu-la refredar. Talleu la massa per fer-ne daus amb un ganivet humit o amb un tallapastes de la forma que es vulgui.
L’aigua de remull de l’alga arame es pot reciclar per regar les plantes. Cal diluir-la com a mínim en 10 volums d’aigua.
La polenta és una joia culinària. És sèmola de blat de moro, per tant, els celíacs en poden consumir, ja que no conté gluten. És un cereal molt digestiu. Destaca per un contingut ric en magnesi, calci i potassi, vitamina A, carotenoides i àcid fòlic. També és una bona font d’àcids grassos essencials i fibra. Trieu polenta ecològica per evitar el blat de moro transgènic.
L’arame és molt rica en ferro i en calci. Té un sabor suau i un contingut baix en sodi que la fan ideal per als infants. També és molt recomanable per a persones que presenten estats anèmics. És una de les algues més riques en iode i s’ha de consumir moderadament: 1-2 cullerades d’alga cuita per àpat.