Pèsols ofegats amb sepiones

Inici  ›  Recepta de Gastronosalut 24 d'abril 2014 | Actualitzat el 14 de gener 2019

Al restaurant Ca la Maria els pèsols els cuinen amb menta i calèndula i amb altres ingredients que fan excels un pla tradicional de la cuina catalana. El Martí i la Maria han celebrat ja els deus anys del restaurant ubicat a Llagostera.

La recepta

Pèsols ofegats amb sepiones

Una manera fresca de menjar pèsols


pèsols reduïda

Ingredients

  • 1 kg de pèsols desgranats
  • 1 manat d’alls tendres
  • 1 cullerada de salsa tomàquet
  • Picada, all, avellanes, julivert,
  • 8 fulles de menta fresca
  • Pètals de calèndula
  • 24/30 sepiones
  • Sal, oli
  • Tinta

Preparació

Pelem els alls tendres, els piquem petits, els sofregim suaument sense que agafin color.

Quant tenim els alls, hi afegim una cullerada de salsa de tomàquet, els pèsols desgranats i una mica d’aigua, ho tapem i ho deixem coure 3 minuts. Quant gairebé estiguin cuits, hi afegim la picada i les fulles de menta fresca picada. En una paella a part, saltem les sepiones sense la quilla amb un raig d’oli i sal. Fem bullir la tinta amb una mica d’aigua, ho colem i hi afegim un bon raig d’oli (sense remenar).

Emplatat:

Posem els pèsols ofegats al fons del plat, les sepiones al damunt i un cordó de la vinagreta de tinta.

Ho decorem amb unes fulles de menta i uns pètals de calèndula.

Aportació nutricional

Els pèsols són un dels aliments més rics en vitamines del grup B, necessàries perquè les fibres nervioses es nodreixin de glucosa adequadament.

També són rics en vitamina B3, que, juntament amb les altres vitamines que contenen del grup B (la B1, la B2 i la B6), contribueix a regular processos metabòlics que són essencials perquè els nutrients arribin al sistema nerviós. A més, contenen quantitats importants de vitamina B9, la deficiència de la qual és responsable de l’aparició de símptomes de depressió o de mal humor.

Per tot plegat, menjar pèsols és una manera deliciosa d’ajudar a superar els nervis, l’ansietat i ens ajuda a mantenir un estat d’ànim positiu.

 

PUBLICITAT

portada  —  amunt

portada  —  amunt

Pèsols ofegats amb sepiones

Inici  ›  Recepta de Gastronosalut 24 d'abril 2014 | Actualitzat el 14 de gener 2019

Al restaurant Ca la Maria els pèsols els cuinen amb menta i calèndula i amb altres ingredients que fan excels un pla tradicional de la cuina catalana. El Martí i la Maria han celebrat ja els deus anys del restaurant ubicat a Llagostera.

La recepta

Pèsols ofegats amb sepiones

Una manera fresca de menjar pèsols


pèsols reduïda

Ingredients

  • 1 kg de pèsols desgranats
  • 1 manat d’alls tendres
  • 1 cullerada de salsa tomàquet
  • Picada, all, avellanes, julivert,
  • 8 fulles de menta fresca
  • Pètals de calèndula
  • 24/30 sepiones
  • Sal, oli
  • Tinta

Preparació

Pelem els alls tendres, els piquem petits, els sofregim suaument sense que agafin color.

Quant tenim els alls, hi afegim una cullerada de salsa de tomàquet, els pèsols desgranats i una mica d’aigua, ho tapem i ho deixem coure 3 minuts. Quant gairebé estiguin cuits, hi afegim la picada i les fulles de menta fresca picada. En una paella a part, saltem les sepiones sense la quilla amb un raig d’oli i sal. Fem bullir la tinta amb una mica d’aigua, ho colem i hi afegim un bon raig d’oli (sense remenar).

Emplatat:

Posem els pèsols ofegats al fons del plat, les sepiones al damunt i un cordó de la vinagreta de tinta.

Ho decorem amb unes fulles de menta i uns pètals de calèndula.

Aportació nutricional

Els pèsols són un dels aliments més rics en vitamines del grup B, necessàries perquè les fibres nervioses es nodreixin de glucosa adequadament.

També són rics en vitamina B3, que, juntament amb les altres vitamines que contenen del grup B (la B1, la B2 i la B6), contribueix a regular processos metabòlics que són essencials perquè els nutrients arribin al sistema nerviós. A més, contenen quantitats importants de vitamina B9, la deficiència de la qual és responsable de l’aparició de símptomes de depressió o de mal humor.

Per tot plegat, menjar pèsols és una manera deliciosa d’ajudar a superar els nervis, l’ansietat i ens ajuda a mantenir un estat d’ànim positiu.

 

PUBLICITAT

portada  —  amunt