Bernard Benbassat és d’origen francès, resident a Espanya des de fa 27 anys. Es defineix com una persona oberta, sensible, i apassionada.  La naturalitat,  la fidelitat, la inquietud i l’amistat són aspectes clau de la seva personalitat. Entén la cuina com una forma d’alimentar-se de manera coherent, d’acord amb l’entorn, la cultura local, els mitjans i la societat. Es va traslladar a BCN l’any 1982 amb  la intenció d’aportar noves tendències, nous enfocaments gastronòmics a la ciutat, que iniciava un procés de renovació, transformació i adaptació a la modernitat europea.

La recepta

Tallarines amb musclos “de bouchot”

Per a 4 o 5 persones

-Els musclos contenen una gran quantitat de iode, beneficiós pel nostre metabolisme i que regula el nostre nivell d’energia.

-El iode també ens ajuda a metabolitzar els hidrats de carboni de la pasta.

-Els musclos són rics en vitamina B12, essencial per a embarassades i lactants.

-És important que la pasta sigui integral i no refinada, perquè conté molts més nutrients.

Ingredients

  • 60 g d’oli d’oliva de primera premsada en fred
  • 100 g d’all, julivert i alfàbrega
  • 1.500 g de musclos “de bouchot”
  • 6 branques de fonoll
  • 1 fulla de llorer
  • 1 llimona

Els musclos

  1. Escalfeu els 60 g d’oli d’oliva.
  2. Ofegeu l’all, el julivert i l’alfàbrega picades.
  3. Afegiu els musclos nets, el fonoll, el llorer i la llimona tallada a rodanxes.
  4. A foc viu i tapat, espereu que els musclos s’obrin.
  5. Saltegeu-los un parell de vegades.
  6. Coleu el suc de la cocció pel colador xinès.
  7. Recupereu la carn dels musclos.
  8. Reserveu.
  9. Llenceu el fonoll, el llorer i la llimona.

Les tallarines

  • 4 l d’aigua
  • 600 g de tallarines integrals
  • 200 g de nata de soja
  • 40 g d’oli d’oliva de primera premsada en fred.

Elaboració

  1. Posar a bullir els 4 litres d’aigua sense sal.
  2. Quan bullin, afegiu-hi les tallarines integrals i quan torni a bulli deixeu-les 5 minuts més a foc viu.
  3. Coleu les tallarines i agrupeu-les amb el suc de la cocció dels musclos.
  4. Poseu la barreja una altra vegada al foc durant 3 minuts i tapeu.
  5. Afegiu la carn dels musclos, la nata i l’oli cru.
  6. Remeneu.
  7. Emplateu amb plats fondos de servei.
  8. Tireu per sobre una mica de julivert acabat de picar.
  9. Serviu de seguida
Comentaris
PUBLICITAT

amunt

amunt