Gaspatxo amb cigrons

Plat principal, Aperitius  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

Versió menys depurativa però més nutritiva del gaspatxo tradicional. Els cigrons aporten proteïnes de qualitat i la pasta d’umeboshi, el sabor àcid-salat de la recepta original.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    10 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

  • 2 tomàquets madurs
  • 1 cogombre, mig pelat i tallat a trossos
  • 1 pastanaga trossejada
  • 1 ceba petita vermella, pelada i trossejada
  • 1 gra d’all petit, sense germen si n’hi hagués
  • 1 cullerada (15 ml) de pasta d’umeboshi
  • 4 cullerades de cigrons, germinats o cuits
  • Oli d’oliva verge extra
  • Pebre negre acabat de moldre
  • 500 ml d’aigua freda

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Gaspatxo amb cigrons

Plat principal, Aperitius  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    10 minuts

Versió menys depurativa però més nutritiva del gaspatxo tradicional. Els cigrons aporten proteïnes de qualitat i la pasta d’umeboshi, el sabor àcid-salat de la recepta original.


Ingredients

  • 2 tomàquets madurs
  • 1 cogombre, mig pelat i tallat a trossos
  • 1 pastanaga trossejada
  • 1 ceba petita vermella, pelada i trossejada
  • 1 gra d’all petit, sense germen si n’hi hagués
  • 1 cullerada (15 ml) de pasta d’umeboshi
  • 4 cullerades de cigrons, germinats o cuits
  • Oli d’oliva verge extra
  • Pebre negre acabat de moldre
  • 500 ml d’aigua freda

Elaboració

  1. Peleu els tomàquets i traieu-ne les llavors.
  2. Poseu tots els ingredients al vas de la batedora i tritureu-los afegint-hi més o menys aigua segons com us agradi.
  3. Amaniu-ho amb un raig d’oli i un polsim de pebre.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Peleu els tomàquets i traieu-ne les llavors.
  2. Poseu tots els ingredients al vas de la batedora i tritureu-los afegint-hi més o menys aigua segons com us agradi.
  3. Amaniu-ho amb un raig d’oli i un polsim de pebre.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

  • La pastanaga dóna una textura més densa al gaspatxo i el fa més gustós. La recepta admet múltiples variants:
  • En comptes de cigrons, poseu una poma triturada amb la resta d’ingredients.
  • Substituïu l’ume per sal marina fina i vinagre de poma no pasteuritzat.
  • Afegiu-hi alvocat i suc de llimona per donar cremositat.
  • Presenteu-la amb daus de cogombre i de tomàquet, pa torrat i alfàbrega fresca trinxada per fer-ne una sopa freda.

Els apunts energètics

Aquesta és una versió menys depurativa i més nutritiva del gaspatxo, en què els cigrons aporten proteïnes de qualitat, i la pasta d’umeboshiel sabor àcid-salat en comptes de la sal i el vinagre. Per estalviar-vos flatulències, eviteu combinar els cigrons amb altres llegums o amb fruites en el mateix àpat.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

Un gaspatxo més saludable que els gaspatxos tradicionals elaborats amb vinagre de vi, que consumits en excés poden desmineralitzar-nos.

Els cigrons són una font excel·lent de proteïna vegetal que convé consumir regularment. La recepta proposa incloure’ls a l’entrant, però aquest grapat de cigrons no seria prou proteïna per a un àpat equilibrat.

La pasta d’umeboshi és un aliment medicament, ja que té molts beneficis per a la salut de l’organisme. Alcalinitza la sang, ajuda a tenir unes bones defenses i estimula l’intestí, fetge i vesícula biliar. L’opció de la pasta d’umeboshi dóna el punt àcid i salat que necessita aquesta recepta, i ajuda a millorar l’absorció de tots els nutrients presents.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat