Plat principal, Aperitius | Montse Vallory, Jordina Casademunt
Versió menys depurativa però més nutritiva del gaspatxo tradicional. Els cigrons aporten proteïnes de qualitat i la pasta d’umeboshi, el sabor àcid-salat de la recepta original.
Aquesta és una versió menys depurativa i més nutritiva del gaspatxo, en què els cigrons aporten proteïnes de qualitat, i la pasta d’umeboshi, el sabor àcid-salat en comptes de la sal i el vinagre. Per estalviar-vos flatulències, eviteu combinar els cigrons amb altres llegums o amb fruites en el mateix àpat.
Un gaspatxo més saludable que els gaspatxos tradicionals elaborats amb vinagre de vi, que consumits en excés poden desmineralitzar-nos.
Els cigrons són una font excel·lent de proteïna vegetal que convé consumir regularment. La recepta proposa incloure’ls a l’entrant, però aquest grapat de cigrons no seria prou proteïna per a un àpat equilibrat.
La pasta d’umeboshi és un aliment medicament, ja que té molts beneficis per a la salut de l’organisme. Alcalinitza la sang, ajuda a tenir unes bones defenses i estimula l’intestí, fetge i vesícula biliar. L’opció de la pasta d’umeboshi dóna el punt àcid i salat que necessita aquesta recepta, i ajuda a millorar l’absorció de tots els nutrients presents.