El manual de diagnòstic DSM-IV de l’Associació Psiquiàtrica Americana (APA) defineix el trastorn de l’espectre autista com “una alteració, fonamentalment, en processos de comunicació social i del desenvolupament neurològic”. Hi ha una sèrie de criteris més específics que contemplen dèficits en la comunicació i interacció social, patrons de comportament i interessos restringits, repetitius i amb símptomes en la infància.

la millor alimentació per a l'autisme

Es considera que l’autisme és una malaltia orgànica -en la qual hi ha intoxicació, inflamació i desnutrició- amb important repercussió cerebral. El seu origen és multifactorial i sol afectar nens amb alguna vulnerabilitat genètica. Es tracta d’una malaltia que afecta amb més freqüència a homes que a dones amb una prevalença estimada de l’1%.

El tractament terapèutic pot combinar diferents enfocaments, entre els quals es troba la dieta, que ha demostrat ser efectiva a l’hora de millorar el trastorn.

Pilar Rodrigáñez Riccheri

Dietista especialitzada en pèrduda de pes, metabolisme i salut femenina

    @pilarrodriganez
Pilar Rodrigáñez Riccheri

Demana cita amb la Pilar Rodrigáñez Riccheri a La Consulta
936 338 063 Correu electrònic