El dolor, i la seva evolució amb acupuntura

Us imagineu arribar a consulta amb un dolor d’ovaris insuportable en el primer dia de la menstruació i sortir sense dolor o molt més alleujades? O amb una lumbàlgia aguda que us impossibilita i sortir molt més alleujats després de la sessió?

Us ho explico: fins ara, tractava el dolor basant-me en la zona local, afectada, aplicant agulles, ventoses, massatge i tot el que havia après fins al moment per disminuir el dolor amb acupuntura. Obtenia resultats positius, però no del tot satisfactoris, perquè de vegades no aconseguia eliminar el dolor per complet i gaire menys en el moment de la sessió. Fins que vaig conèixer l’acupuntura distal, que no sols no tràfic la zona afectada sinó que els beneficis com la disminució del dolor s’aprecien a penes en uns segons del començament de la sessió. Aquesta tècnica ha canviat per complet la meva manera de treballar i, sobretot, l’eficàcia en el tractament del dolor amb acupuntura.

L’acupuntura distal no és tan dolorosa i és molt més afectiva que el tractament convencional

L’acupuntura distal es correspon amb el sistema d’acupuntura de la família Tung i el mètode equilibri del Doctor Tan. Aquest sistema es basa en la inserció d’agulles en zones reflexes, microsistemes o punts distals (lluny de la zona del dolor) utilitzant zones que queden a la vista, com els colzes, les espatlles, les mans, els genolls, les cuixes, els peus, la cara, les orelles o el cap que tenen correspondència amb el dolor de la zona que es vol tractar en cada cas. Aquest estil d’acupuntura preveu que es pot tractar un dolor o una disharmonia sense haver de tocar la zona afectada, cosa que alleuja molt a la persona que ve a tractar-se, ja que no és tan dolorós i és molt més afectiu que el tractament convencional que feia servir fins ara.

En inserir les agulles a la zona reflexa corresponent, es demana al pacient que mogui la zona afectada pel dolor i és quan s’obté una millora instantània, ja que amb aquest moviment es direcciona el Qi a la zona afectada, es restableix la circulació i el dolor disminueix en el mateix moment que s’està tractant. Perquè us en feu una idea, segur que heu sentit parlar de l’auriculopuntura, o reflexologia podal, que també tracten patologies diverses des d’un microsistema com l’orella o el peu. Doncs bé, l’acupuntura distal es basa en el mateix concepte, només que en aquest cas es recorre als canals, i es tracta amb la inserció d’agulles. Des d’una petita part del cos es pot tractar el cos sencer sense haver de tocar la zona afectada.

L’objectiu principal és tornar al cos el seu equilibri i la circulació correcta del Qi i, com a resultat, el dolor s’elimina.

Llegeix l’entrevista sencera a l’Aurore Didier “L’acupuntura augmenta significativament la qualitat i la salut dels espermatozous!”

Aurore Didier

Acupuntora i naturòpata, especialista en ginecologia i fertilitat

   
Aurore Didier

Ara pots demanar cita amb la
Aurore Didier a La Consulta de l´Ets
936 338 063 Correu electrònic