És molt probable que alguna vegada us hàgiu plantejat menjar de manera més saludable amb el canvi d’any. I és probable també que no ho hàgiu aconseguit del tot. Un dels motius més habituals, a banda de la força de voluntat, és la poca disposició de temps per cuinar receptes saludables. Aquest mes de gener plantegem dues opcions per aconseguir-ho: la primera passa per la cuina, i la segona, perquè algú cuini sa 100% per vosaltres. Les combinem totes dues?

maria llamas cenas con taper

Opció 1: torna als fogons

La primera opció per tornar a cuinar és apuntar-se al curs virtual “Del sopar al tàper. Si no tornem a entrar a la cuina i hi dediquem un cert esforç, continuarem amb paquets i processats i amb els remordiments que no ho fem prou bé i de saber que podem millorar molts hàbits adquirits, que potser hauríem de revisar, ja que la nutrició és una ciència molt viva i no tots els consells nutricionals valen.

Aquest gener aprendrem a fer sopars d’hivern saníssims que, a més, ens serviran, per preparar el tàper de l’endemà –o fins i tot un parell– per dur a la feina.

Farem cuina d’aprofitament i del sopar de diumenge encara en menjarem dimarts. Voleu saber com?

Amb la María Llamas, xef i coach nutricional, hem preparat un curs participatiu de 15 dies per cuinar i menjar plegats sopars i tàpers i per saber com fer-ho a partir d’ara tot el 2020. Agafareu idees que us serviran per sempre!

Us heu fet algun d’aquests propòsits aquest 2020?

  • Menjar més sa.
  • Planificar els menús per tenir més organització a casa.
  • Reaprofitar els sopars per preparar el tàper de l’endemà.
  • Aprendre receptes més variades.

13 vídeo-receptes i 10 idees de tàpers. Curs Maria LLamas

ACONSEGUIU-HO TOT AMB EL CURS EN LÍNIA “DEL SOPAR AL TÀPER”

A Etselquemenges us proposem diversos cursos al llarg de tot l’any per ajudar-vos a menjar de manera saludable. Visita la nostra oferta de cursos online o subscriu-te al butlletí de notícies per estar informat de les novetats i noves receptes.

Subscriu-t'hi!

Opció 2: comprar menjar preparat saludable

I si penseu que algun cop no tindreu temps per entrar a la cuina, aquesta és la millor opció que us proposem avui.

Compreu plats preparats saludables per rebre’ls a casa o a la feina, però que siguin sans de veritat. Això no és fàcil i s’ha de fer amb garanties. On anem nosaltres? A Freefood.

El projecte de la Marina i en David és autèntic des del dia que, al barri de Sarrià de Barcelona, van obrir Freefood, una botiga de productes ecològics, de temporada i 100% sense gluten molt ben escollits que, amb els anys, s’ha convertit en un projecte empresarial diversificat en què els menús setmanals són els protagonistes autèntics.

menjar preparat saludable freefood

Cada setmana proposen un menú de 8 plats (4 primers i 4 segons). El criteri que segueixen per elaborar els plats és extraordinari. Sempre hi ha cremes de verdures i de tubercles, saltats de verdures amb pseudocereals i cereals, receptes amb llegums, pastissos salats amb verdures variades i fajol o plats ja famosos, com el pastís paleo de vedella o les llenties estofades.

Fan una oferta variada per satisfer totes les opcions alimentàries i no avorrir. Cada setmana és una sorpresa ben saludable! Recordeu, Freefood només treballa amb producte 100% ecològic, biodinàmic, de proximitat i de temporada amb receptes sense gluten ni lactis.

Els 8 plats els lliuren de cop, envasats al buit per conservar al màxim les propietats i en racions individuals: així només cal obrir, escalfar i emplatar. Aquesta és la gran diferència respecte del model tradicional de menjar a domicili, perquè amb totes les receptes es poden fer combinacions diferents: si un dia ja portem una amanida a la feina, només ens en menjarem un; un altre dia tindrem molta gana i ens en menjarem dos i un altre dia, cap, perquè haurem improvisat un dinar amb un amic. Per tant, continuarem tenint paquets al buit a la nevera per quan els necessitem i amb una data de caducitat aproximada de set dies. Es conserven perfectament també al congelador.

La Marina i en David ens aconsellen escalfar la bosseta envasada al buit, que no té BPA, en una olla amb aigua calenta. Fins i tot es pot escalfar l’aigua amb un bullidor, afegir la bossa i l’aigua calenta en una olla, esperar uns cinc minuts, obrir la bosseta, emplatar i gaudir. D’aquesta manera, semblarà que el plat sigui acabat de fer. Així de senzilla és la proposta de Freefood.

Voleu provar Freefood ara mateix?

Encarregueu el primer menú amb un 20% de descompte amb el cupó: ETSFREEFOOD. *Descompte vàlid fins al 31 de gener.

Vull el menú setmanal Freefood

Núria Coll
Núria Coll

Directora d'Etselquemenges.cat, Soycomocomo.es, la Consulta nutricional d'Etselquemenges.
Creadora del Cómo Como Festival

  @nurcoll   @nuriacoll