Sempre us expliquem que una bona alimentació, segons els nostres criteris clars i exigents és que basem la nostra dieta en aliments naturals com la fruita, la verdura, els llegums, els fruits secs, la proteïna animal ecològica, els cereals integrals en gra i les llavors i espècies. Vegeu l’article “Nova piràmide sense canvis“.

Però també creiem que, de tant en tant, de forma esporàdica, ens podem permetre un producte processat de qualitat perquè ens facilita la vida i ens agraden organolèpticament. Un exemple clar és l’oli d’oliva, la tahina (crema de sèsam) o una crema de cacahuet que es conserva gràcies al propi greix del cacahuet i que no necessita oli de palma, encara que la comprem elaborada al supermercat. Justament per això, cal trobar, aquelles marques que l’elaboren sense incorporar aditius alimentaris innecessaris.

Però cercar aquests productes no sempre és fàcil. Per això us plantegem un repte col·lectiu: trobar tots aquells processats saludables.

METODOLOGIA:

Deixa un comentari al final d’aquest article amb el nom del producte, la marca i, si podeu, una fotografia. Nosaltres posteriorment farem el filtratge i la presentació definitiva de la llista, per categories.

NORMATIVA:

  1. Descartarem de la llista aquells aliments, que tot i no contenir oli de palma, considerem que no són saludables. Per exemple: no recomanarem un iogurt Activia, un special K o un embotit molt processat.
  2. Tots els processats que ens proposeu han de ser ecològics. Per a nosaltres és bàsic que l’elaboració dels aliments s’hagi fet sense pesticides i/o amb transgènics.

Núria Coll
Núria Coll

Directora d'Etselquemenges.cat, Soycomocomo.es, la Consulta nutricional d'Etselquemenges.
Creadora del Cómo Como Festival

  @nurcoll   @nuriacoll