Al Cómo Como Festival volíem que els nens més petits tinguessin un lloc especial, coherent amb el festival que estàvem construint i somiant, que els permetés tenir un moment de tranquil·litat i joc, per alternar amb el passeig familiar. Buscant possibilitats vam conèixer l’Associació Tata Inti, un projecte amb ànima, jove, situat al barri de Sants de Barcelona, ​​i que aquest any ens acompanyarà amb una proposta immillorable: La Carpa Tata Inti, un espai cuidat i respectuós, on els infants de 0 a 6 anys podran moure lliurement, al costat dels seus pares, i gaudir del joc en família.

Un projecte en transformació

L’Associació Tata Inti neix el 2014 gràcies a la Mercè, una mare amb la inquietud i la necessitat de generar un espai per criar, acompanyar, educar i gaudir del temps en família. El projecte ha anat evolucionant des d’una escoleta d’educació lliure i espai de jocs, amb propostes de tallers i xerrades i, fins i tot un casal d’estiu, fins a desembocar a La Carpa Tata Inti.

Els que han buscat espais amb una pedagogia de joc lliure i respectuós segur que han visitat alguna de les propostes de Tata Inti. A més, en els últims anys no hi ha festival “kids friendly” a Catalunya que no tingui el seu racó de joc Tata Inti: tots volen –volem– un lloc on els nens puguin gaudir amb els materials i joguines que ens ofereix la Mercè.

La Carpa es proposa com un espai de joc itinerant, és a dir, apte per traslladar a diferents llocs i esdeveniments, amb materials segurs i pensats acuradament, perquè els més petits es desenvolupin jugant i experimentant lliurement.

El joc lliure, motor del creixement

En els últims anys ha crescut la convicció que, si no controlem el joc creatiu dels petits, si els deixem actuar des de la intuïció, estarem possibilitant el seu desenvolupament psicoemocional i la seva autonomia. Els nens fan servir el joc per assimilar el que els envolta, les experiències viscudes i expressar les emocions. I aquí, els adults som cridats a acompanyar, que és diferent d’interferir o jutjar, perquè realment tingui sentit l’experiència.

S’ha vist que això és especialment important en els primers anys de vida, quan el nen desenvolupa les bases de la personalitat. El respecte pels ritmes i pel joc que ell tria, li permetran desenvolupar confiança en ell mateix i desenvolupar eines socials.

Materials naturals i adequats

Les joguines triades per la Mercè estan especialment pensades perquè responguin a les necessitats reals dels nens. Es tracta d’un espai orgànic i harmoniós, amb materials naturals, cures, que no tenen res a veure amb les típiques joguines de plàstic sorolloses i amb mil botons. Es tracta de donar-los objectes senzills i desestructurats, perquè experimentin en un marc de joc imaginatiu, que és, en definitiva, el motor de la Carpa Tata Inti.

La Carpa de Tata Inti estarà en el CCF

El proper 30 de setembre i 1 d’octubre, els nens més petits també tindran un lloc reservat. La carpa Tata Inti protagonitzarà l’espai gratuït dedicat a ells, on podran estar acompanyats pels seus pares i jugar lliurement. També hi haurà canviadors, espais de lactància i una zona per aparcar cotxets.

Aquesta ludoteca itinerant està disponible per a esdeveniments públics o privats que vulguin oferir un oasi de benestar i joc segur per als més petits.

Pilar Rodrigáñez Riccheri

Dietista

    @pilarrodriganez
Pilar Rodrigáñez Riccheri

Ara pots demanar cita amb la
Pilar Rodrigáñez Riccheri a La Consulta de l´Ets
936 338 063 Correu electrònic