Preparar una mona saludable és possible. Només cal tenir en compte la selecció dels ingredients.
En aquest cas, he triat una farina d’ametlla i compota de poma per fer la base del pastís.La cobertura està feta a partir de crema de mango i dàtils Medjool amb un crocant d’ametlla.
Aquesta mona només porta la dolçor natural del mango, la compota de poma i els dàtils.
Decoreu-la i a gaudir!
Ingredients:
- 250 g de farina d’ametlles
- 60 g d’oli de coco verge extra
- 150 g de compota de poma
- 3 ous ecològics
- 1 sobre de llevat ecològic de pastisseria
- 1 culleradeta de vinagre de poma
- 1 culleradeta de canyella en pols
Per a la crema de mango i la cobertura:
- 1 mango
- 6 dàtils Medjool
- 1 cullerada d’oli de coco verge extra
- 1 llauna de llet de coco
- Crocant d’ametlles
Elaboració:
- Preescalfeu el forn a 180 °C.
- Trenqueu els ous i separeu els rovells de les clares. Col·loqueu els rovells en un bol i bateu amb l’oli de coco desfet, la compota de poma i el vinagre.
- Afegiu la farina d’ametlles, el llevat i la canyella i barregeu-ho bé.
- Munteu les clares a punt de neu i afegiu-les a poc a poc a la massa, fent moviments envoltants.
- Unteu un motlle amb una mica d’oli i aboqueu-hi la massa. Cuineu-la al forn durant 40-45 minuts. Després, la retireu i la deixeu refredar abans de desemmotllar.
- Per preparar la crema, peleu i tritureu el mango amb els dàtils i l’oli de coco fins a aconseguir una crema homogènia. Guardeu-la a la nevera.
- Un cop el pastís s’hagi refredat, unteu-lo amb la crema de mango per cobrir-ne la part superior i les parets. Decoreu les parets amb crocant d’ametlla.
- Obriu la llauna de llet de coco i, amb una cullera, retireu la polpa que haurà quedat a la part superior i col·loqueu-la en un bol. L’aigua de la llauna no la farem servir.
- Bateu la crema de coco amb unes vares i aboqueu la nata dins d’una màniga pastissera. Decoreu el pastís amb la nata de coco.
Us animeu a cuinar-la? Teniu algun dubte? Us llegim als comentaris!
De quina mida ha de ser el motlle?