Preparar una mona saludable és possible. Només cal tenir en compte la selecció dels ingredients.

En aquest cas, he triat una farina d’ametlla i compota de poma per fer la base del pastís.La cobertura està feta a partir de crema de mango i dàtils Medjool amb un crocant d’ametlla.

Aquesta mona només porta la dolçor natural del mango, la compota de poma i els dàtils.

Decoreu-la i a gaudir!

Mona de Pasqua

Ingredients:

  • 250 g de farina d’ametlles
  • 60 g d’oli de coco verge extra
  • 150 g de compota de poma
  • 3 ous ecològics
  • 1 sobre de llevat ecològic de pastisseria
  • 1 culleradeta de vinagre de poma
  • 1 culleradeta de canyella en pols

Per a la crema de mango i la cobertura:

  • 1 mango
  • 6 dàtils Medjool
  • 1 cullerada d’oli de coco verge extra
  • 1 llauna de llet de coco
  • Crocant d’ametlles

Elaboració:

  1. Preescalfeu el forn a 180 °C.
  2. Trenqueu els ous i separeu els rovells de les clares. Col·loqueu els rovells en un bol i bateu amb l’oli de coco desfet, la compota de poma i el vinagre.
  3. Afegiu la farina d’ametlles, el llevat i la canyella i barregeu-ho bé.
  4.  Munteu les clares a punt de neu i afegiu-les a poc a poc a la massa, fent moviments envoltants.
  5. Unteu un motlle amb una mica d’oli i aboqueu-hi la massa. Cuineu-la al forn durant 40-45 minuts. Després, la retireu i la deixeu refredar abans de desemmotllar.
  6. Per preparar la crema, peleu i tritureu el mango amb els dàtils i l’oli de coco fins a aconseguir una crema homogènia. Guardeu-la a la nevera.
  7. Un cop el pastís s’hagi refredat, unteu-lo amb la crema de mango per cobrir-ne la part superior i les parets. Decoreu les parets amb crocant d’ametlla.
  8. Obriu la llauna de llet de coco i, amb una cullera, retireu la polpa que haurà quedat a la part superior i col·loqueu-la en un bol. L’aigua de la llauna no la farem servir.
  9.  Bateu la crema de coco amb unes vares i aboqueu la nata dins d’una màniga pastissera. Decoreu el pastís amb la nata de coco.

Us animeu a cuinar-la? Teniu algun dubte? Us llegim als comentaris!

Gina Estapé
Gina Estapé

Dietista-nutricionista i creadora de l'Instagram i el blog My Healthy Bites.

    @myhealthybites