S’acosta la castanyada i no deixarem de celebrar-la perquè gairebé tornem a estar confinats, oi? Per això avui volem compartir amb tu una recepta fàcil, deliciosa, saludable i sense gluten, per fer durant aquest cap de setmana uns panellets de primera.
La castanyada és la festa principal de la tardor i se celebra a mig país, però hi ha llocs on no es coneix. Sabies que, en alguns indrets, aquesta festivitat també és coneguda com a Magosto? L’origen es remunta molts segles enrere i, a més dels panellets són típiques les castanyes torrades.
Anima’t a preparar aquests panellets a casa amb els més petits, aquí tens tots els passos.
Recepta de Panellets:
Ingredients:
- 500 g de moniato cuit al forn
- 250 g de farina d’ametlla
- 4 dàtils (opcional)
Per a la cobertura:
- Pinyons o ametlla trossejada
- Xocolata negra
Elaboració:
- Pela el moniato i aixafa’l en un bol fins a aconseguir textura de pasta.
- Barreja’l amb la farina d’ametlles i els dàtils fins que tots els ingredients quedin ben integrats (fes servir una batedora o processador si cal).
- Forma boletes amb la massa i col·loca-les sobre paper antiadherent.
- Si ho vols, es poden deixar al congelador uns 15 minuts perquè s’endureixin una mica. Mentrestant fon la xocolata.
- Treu les boletes del congelador i cobreix-les amb pinyons o amb ametlla trossejada, i submergeix la meitat de cada boleta en la xocolata fosa (així quedarà la base de xocolata).
- Col·loca-les sobre el paper d’enfornar i refrigera-les una estona més fins que la xocolata s’endureixi.
Hola,
Voldria provar de fer aquests panellets, però tinc un dubte: quan dieu 500 g de moniato cuit al forn, el pes correspon al moniato abans de coure’l o un cop cuit?
Moltes gràcies!
Lourdes Calduch