S’acosta la castanyada i no deixarem de celebrar-la perquè gairebé tornem a estar confinats, oi? Per això avui volem compartir amb tu una recepta fàcil, deliciosa, saludable i sense gluten, per fer durant aquest cap de setmana uns panellets de primera.

La castanyada és la festa principal de la tardor i se celebra a mig país, però hi ha llocs on no es coneix. Sabies que, en alguns indrets, aquesta festivitat també és coneguda com a Magosto? L’origen es remunta molts segles enrere i, a més dels panellets són típiques les castanyes torrades.

Panellets saludables

Anima’t a preparar aquests panellets a casa amb els més petits, aquí tens tots els passos.

Recepta de Panellets:

Ingredients:

  • 500 g de moniato cuit al forn
  • 250 g de farina d’ametlla
  • 4 dàtils (opcional)

Per a la cobertura:

  • Pinyons o ametlla trossejada
  • Xocolata negra

Elaboració:

  1. Pela el moniato i aixafa’l en un bol fins a aconseguir textura de pasta.
  2. Barreja’l amb la farina d’ametlles i els dàtils fins que tots els ingredients quedin ben integrats (fes servir una batedora o processador si cal).
  3. Forma boletes amb la massa i col·loca-les sobre paper antiadherent.
  4. Si ho vols, es poden deixar al congelador uns 15 minuts perquè s’endureixin una mica. Mentrestant fon la xocolata.
  5. Treu les boletes del congelador i cobreix-les amb pinyons o amb ametlla trossejada, i submergeix la meitat de cada boleta en la xocolata fosa (així quedarà la base de xocolata).
  6. Col·loca-les sobre el paper d’enfornar i refrigera-les una estona més fins que la xocolata s’endureixi.