Com ja sabem, és important ser conscient de quins aliments han de ser a la taula en cada moment de l’any, tant per ser respectuosos amb el que el cos necessita com per apostar per un consum proper i de temporada que beneficiï la cura del planeta.

fruites i verdures de novembre

Al novembre la tardor ja és molt intensa i ens hem de començar a preparar per a l’hivern; per això cal prioritzar vegetals que requereixen molta pluja i frescor. Però no ens confonguem, ja que la pluja portarà frescor a l’hort i calor a la taula perquè podrem aprofitar encara les arrels com la pastanaga, el porro i la remolatxa a través de plats deliciosos amb les cremes calentes com a protagonistes.

Les verdures cultivades dins la terra són de temperatura calenta, per això, tot i que necessiten pluges fortes per créixer, mantenen internament tota la calor del cultiu per traslladar-la al cos i escalfar-nos des de dins. Segons aquesta perspectiva, ara és hora d’assegurar a la cuina un suport de calor i una cocció de faciliti l’assimilació, ja que el fred és l’enemic de la digestió. Per això, convé moderar el consum de crus segons l’estat intern de cadascú.

A continuació presentem una llista de les fruites i verdures que hauríem de tenir a taula al llarg d’aquest mes. El nostre territori és molt ampli i això fa que hi hagi variacions entre les zones més càlides i les més humides i costeres.

fruites i verdures de tardor