Sovint pensem que innovar a la cuina vol dir elaborar receptes difícils i amb ingredients estranys, però a vegades només cal fer servir els ingredients de sempre amb una preparació diferent.
La truita és una de les elaboracions més típiques de la nostra cuina: bona, fàcil i ràpida. Es pot preparar sola o amb infinitat d’ingredients: patates, verdures, gambes… i sempre queda boníssima! A més, l’ou és un aliment molt nutritiu i complet. Ens proporciona proteïnes de bona qualitat i és fàcil de pair, conté una combinació d’àcids grassos saturats i insaturats molt equilibrada i és ric en vitamines (A, E, D i grup B) i minerals com el fòsfor, zinc o seleni, entre d’altres.
Recordeu que la qualitat de la proteïna animal és molt important, per això és millor optar per ous ecològics. El codi zero ens indica que provenen de gallines que han pogut estar a l’aire lliure, pondre ous de forma natural i que han rebut una alimentació procedent de l’agricultura ecològica en un 80%.
La recepta d’avui mostra una manera diferent, original i fàcil de preparar una truita: en forma de rotllet. Es tracta d’elaborar la truita plana, com si fos una “fajita”, farcir-la amb verdures o el que més us agradi i enrotllar-la. En aquest cas, està farcida amb verdures i una crema de bròquil que li dóna molta melositat i que estic ben segura que us sorprendrà.
Wraps de truita amb crema de bròquil i verdures
Ingredients (per a 4 persones)
Per al wrap
- 4 ous
Per a la crema de bròquil
- 1 bròquil
- 50 ml d’oli d’oliva verge
- 1 c.p de sal marina
Per farcir
- 1 porro
- 1 pastanaga
- 1 carbassó
- ruca
- germinats de ceba o alfals
Preparació
- Primer de tot, prepareu la crema de bròquil. Renteu i taller el bròquil a flors i escaldeu-lo 4 minuts en una olla amb aigua bullent i un pessic de sal marina. Coleu i tritureu el bròquil amb l’oli d’oliva i la sal, ja sigui amb la batedora o en un processador d’aliments, fins a aconseguir una crema fina. Reserveu.
- Renteu i talleu el porro a rodanxes, i salteu-lo en una paella amb oli d’oliva verge i un pessic de sal durant 7-10 minuts. Amb un pelador de patates, talleu el carbassó i la pastanaga a tires. Quan el porro estigui tendre, afegiu-los a la paella i salteu les verdures durant 5 minuts més, o fins que siguin tendres.
- En una paella per fer truites, escalfeu-hi un raig d’oli d’oliva verge. Bateu un ou en un bol i afegiu-lo a la paella de manera que quedi ben estès, com si es tractés d’un crep. Quan s’hagi cuinat per una banda, gireu i daureu l’altra cara.
Repetiu el mateix procediment amb els altres ous.
- Per farcir els wraps de truita, unteu les bases amb crema de bròquil i afegiu les verdures, la ruca i els germinats. Enrotlleu i talleu per la meitat.