No hi ha cap dubte que el ioga ha seduït Occident. Aquesta disciplina mil·lenària d’origen indi que combina la pràctica de la meditació, l’ascesi moral i l’exercici corporal ha passat de ser una pràctica exòtica i relativament desconeguda a esdevenir una filosofia de vida i una pràctica regular per a molts occidentals. De fet, durant els últims anys, hem vist com els centres de ioga s’han multiplicat arreu i la majoria de gimnasos i centres de salut han incorporat classes de ioga a les seves graelles esportives.

Molts dels seus practicants troben en el ioga una bona via d’evolució personal i una clau per mantenir l’equilibri corporal, mental i emocional; en altres paraules, una font de salut i benestar. “Les postures, asanas, ens obren i estiren el cos físic i fisiològic, i incrementen el rec sanguini cap a totes les cèl·lules del cos, cosa que ens nodreix físicament. El control rítmic de la respiració, pranayama, condueix l’oxigen i la força vital cap a totes les cèl·lules del cos, i ens nodreix de manera més subtil i energètica”, ens explicava la instructora de ioga Laia Giralt a l’article “Ioga i alimentació conscient”.

L’ashtanga, el hatha, l’iyengar, el kundalini o el bikram són alguns dels diferents estils de ioga que s’han estès més ràpidament a casa nostra. Malgrat les diferències en la utilització de suports, per exemple, el ritme i la durada de les postures o el treball més o menys intens de la respiració durant la pràctica, tots ells comparteixen beneficis innegables tant a curt com a llarg termini. De fet, el ioga es recomana per a persones de qualsevol edat, dones embarassades o persones amb malalties concretes gràcies a la gran adaptabilitat i personalització que permet la pràctica guiada amb professors certificats.

A més, pel seu component mental i emocional, també resulta una eina d’autoconeixement molt poderosa que, amb la pràctica regular, ens ajuda a gestionar molt millor l’estrès i l’ansietat, per això sovint es practica juntament amb altres tècniques de meditació conscient o mindfulness.

2a edició del Global Yoga Congress

L’entusiasme pel ioga a casa nostra ha atret cada vegada més persones, centres i esdeveniments dedicats a aquesta pràctica. Sense anar més lluny, els propers 12, 13 i 14 d’octubre, Barcelona celebrarà la segona edició del Global Yoga Congress, un esdeveniment adreçat a tots els estils i nivells per tal de fer arribar el ioga a tothom, principiants i practicants avançats, i que també té per objectiu consolidar la ciutat comtal com la capital del ioga del sud d’Europa.

Amb més de 90 mestres d’arreu del món, el congrés oferirà una graella amb classes de ioga durant els tres dies, a més de xerrades i altres accions i activitats d’oci com ara concerts, productes relacionats amb el ioga o furgoteques de menjar i beguda saludable.

Trobareu més informació sobre el Global Yoga Congress al web www.globalyogacongress.com.

Descompte per als lectors d’Etselquemenges

Els lectors d’Etselquemenges gaudireu d’un 10% de descompte en qualsevol de les entrades del Global Yoga Congress.

Per poder aprofitar el descompte, només heu d’utilitzar el codi ETS en la compra online de qualsevol de les entrades al congrés.

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.

  @marta_coor