L’spa termal Hotel Blancafort de La Garriga és el lloc escollit per al cap de setmana de formació per a persones amb càncer i familiars que tindrà lloc els propers 20 i 21 d’octubre. Els organitzadors de l’esdeveniment, la nutricionista Jordina Casademunt, el creador d’experiències de benestar, mindfulness, natura, sons i silencis, Edgar Tarrés i l’especialista en cures de la pell i cofundadora d’Hydroskin Oncology Montserrat Abanades, proposen dos dies per aprendre a cuidar-nos i obtenir més coneixements sobre càncer que ens ajudaran a viure amb més benestar.

El programa del 20 i el 21 d’octubre preveu xerrades i tallers impartits per diversos i reconeguts professionals de la salut (com els doctors en medicina i especialistes en oncologia mèdica Ricardo Cubero o Verónica Pereira) i enfocats a aprendre a cuidar-se, és a dir, a donar pautes per pal·liar els efectes secundaris que afecten i empitjoren la qualitat de vida de les persones que reben tractament oncològic i que acostumen a patir efectes secundaris severs. Per això, es formarà tots els assistents per tal d’aprofundir en tècniques per millorar la gestió de l’estrès i aprendre a relaxar-se, adequar l’alimentació, cuidar més bé la pell, exercitar el cos de manera adequada, etc.

“Amb el tema de l’estrès, tothom sap que, amb petites eines que ens ajudin a millorar-lo, podem veure les coses de manera diferent. Conèixer tècniques de relaxació ens ajudarà a viure els dies més difícils de forma més serena. De fet, cada vegada més centres ofereixen tècniques de relaxació com ara el mindfulness per als pacients oncològics”, diu Casademunt.

Durant els dos dies, s’abordaran falsos mites sobre el càncer, s’explicaran les bases científiques que demostren els bons resultats d’una alimentació adequada en pacients amb càncer, es farà una introducció al mindfulness (atenció plena) i a la marxa nòrdica, es parlarà dels beneficis de l’exercici físic durant el tractament, o s’explicaran les últimes novetats en suplements nutricionals en oncologia, entre d’altres. L’objectiu, explica Casademunt, “és donar pautes diverses, des de què es recomana menjar durant el tractament, què podem fer per reduir els possibles efectes secundaris com ara la diarrea, la mucositis, el restrenyiment, etc.”.

El curs va adreçat tant a persones amb càncer com a familiars o cuidadors, que s’allotjaran a l’Hotel Blancafort en règim de pensió completa i amb accés lliure a les termes de l’hotel, amb un cost de 240 € inscripció + 145 € hotel. A més, els socis Prèmium d’Etselquemenges tindreu un 10% de descompte en el preu del curs (no en l’hotel).

Per a més informació i inscripcions, podeu posar-vos en contacte amb els organitzadors de l’esdeveniment a través del correu electrònic contactar@hydroskinoncology.com o el telèfon 635 645 565.

Per a una consulta més personalitzada, podeu visitar-vos amb la Jordina Casademunt a La Consulta d’Etselquemenges.

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.

  @marta_coor