“El 80% de la serotonina, l’hormona de la felicitat, es fabrica als intestins”, ens explica el conegut psiconeuroimmunòleg Xevi Verdaguer a la xerrada “La salut emocional i l’alimentació”. De fet, en els darrers anys, diverses investigacions han posat de manifest com els aliments que s’ingereixen influeixen en el benestar i en l’estat d’ànim de les persones. I això és el que precisament vol posar sobre la taula la jornada que organitza la Càtedra d’Innovació Social de la Universitat de Lleida el 8 de novembre que ve (inscripcions obertes).

El programa d’aquesta edició inclou la participació de Verdaguer mateix, que obrirà foc amb una primera xerrada sobre la microbiota intestinal com a clau de la salut emocional. En aquesta conferència, Verdaguer ensenyarà a identificar el problema subjacent que desencadena ansietat-depressió i donarà eines per fer-se responsable de la salut emocional, amb hàbits de vida favorables per fabricar serotonina, dopamina i GABA, neurotransmissors essencials per a la felicitat.

Les demostracions de cuina en directe seran a càrrec de Mareva Gillioz, dietista integrativa, coach nutricional i conductora del curs “Alimentació healthy per a principiants” d’Etselquemenges, que ensenyarà a construir happy bowls, bons i fàcils de preparar, una manera d’aportar varietat i sabor als plats sense complicacions, mentre sumem felicitat a cada mossegada.

La metgessa i coach nutricional especialitzada en oncologia Carlota Esteve, l’assessora d’alimentació complementària a demanda i especialista en cuina adaptada a nadons Begoña Prats i la dietista especialitzada en nutrició esportiva Mònica Sans s’encarregaran de la resta de showcookings de la jornada.