Dissabte 15 de setembre, a les sis de la tarda, el grup infantil Xiula pujarà a l’escenari principal del Cómo Como Festival per presentar en directe i en exclusiva el seu nou hit, “Verdura sense mesura”, una cançó creada especialment per a l’ocasió. El nou tema dels Xiula forma part de la campanya de comunicació del Cómo Como Festival 2018 que, amb el mateix títol, vol promoure l’augment del consum de verdures de petits i grans i ja s’ha fet viral a la xarxa.

L’organització del festival convida les famílies a aprendre’s la lletra de “Verdura sense mesura” (disponible al final d’aquesta nota) per cantar-la plegats durant el concert i també aprofitar la pedagogia que comporta la cançó per venir amb verdures pintades a la cara.

Tant el concert de Xiula com la resta d’activitats són 100% gratuïtes.

“No és fàcil construir un festival en el qual totes les activitats siguin gratuïtes, però és el que els pares i mares sempre volem trobar”. La directora del Cómo Como Festival, Núria Coll, tenia clar això i el fet d’oferir activitats per a diferents franges d’edat: “Hi ha d’haver una zona de nadons on tothom que hi entri ho faci descalç i on es limitin molt els jocs tous i apropiats per a aquesta franja d’edat. Els nens de dos a cinc anys no tenen prou concentració per fer tallers llargs i laboriosos, però volíem que també tinguessin opcions que els vinguessin de gust, com ara el concert de Grimpallunes per cantar i ballar sense parar, els jocs d’Ecoembes com el de l’oca, els dibuixos de mandales i un servei de pintacares. Els més grans de cinc anys tenen tallers de reciclatge, de robots i de cuina, tant dissabte com diumenge”.

La zona Cómo Kids creix encara més i els infants seran més que mai protagonistes del Cómo Como Festival. De divendres a diumenge podran dibuixar, jugar, pintar, cuinar i anar de concert!

Tallers de xupa-xups i de sushi de plàtan

Qui ha dit que les llaminadures són dolentes? En aquest taller, la dietista Gina Estapé i l’equip d’Etselquemenges ensenyaran els nens a elaborar els xupa-xups més bons i sans del món! I també aprendran una altra alternativa de dolç amb els sushis de plàtan, que podran menjar al festival mateix o endur-se a casa.

El racó dels nadons amb Smileat

Al Cómo Kids hi haurà una zona exclusiva per a nadons, amb un espai exclusiu per a ells amb joguines d’Ikea i jocs i menjar de Smileat. No us perdeu l’hora feliç dels potets de Smileat! A l’espai dels nadons hi haurà un canviador Nannak per fer ben còmoda l’estada a les famílies amb infants molt petits.

Dissabte i diumenge, la programació s’amplia

A banda dels tallers de cuina i del racó dels nadons, que es mantenen tot el cap de setmana, dissabte i diumenge els més petits podran passar hores i hores amb les joguines d’Ikea, dibuixar mandales, aprendre a reciclar amb els tallers d’Ecoembes, un dels patrocinadors del festival a través del qual volem difondre la importància del reciclatge i que oferiran jocs com “El Joc de l’Oca”, “Qui és qui?” i el famós “Memory”.

Taller de robots  

En Joan Robots té disset anys i té atàxia. Això no li impedeix, amb peces que la gent llença, crear obres màgiques. Us convidem a assistir al seu taller de creació de robots fets 100% amb materials reciclats. El taller us proporcionarà els materials per fer-los, però també –i així contribuïu a la filosofia del reciclatge des del primer moment– els podeu portar de casa.

Taller “Clever Foodies”, del programa Kids’ Lab, amb BASF

En aquest taller els nens descobriran per què les fruites i les verdures tenen colors diferents i són bones per a la salut! Els alumnes es posaran la bata i les ulleres i experimentaran com uns científics de debò.

Cómo Como Festival 2018

El Cómo Como Festival és el primer festival de gran format dedicat a l’alimentació saludable i adreçat al públic final. Hi participen més de seixanta expositors, des de petits productors fins a grans empreses que comercialitzen aliments saludables o que defensen un estil de vida compromès amb el medi ambient i la prevenció de la salut.

A més, hi trobareu una oferta gastronòmica molt àmplia, un gran mercat ecològic, actuacions musicals, humor, xerrades i tallers gratuïts durant tot el cap de setmana.

Per a més informació:

http://comocomofestival.com/

https://www.facebook.com/comocomofestival/

https://www.instagram.com/comocomofest/

#VerduraSenseMesura

Verdura sense mesura (YouTube)

Tinc el plat inflat d’hidrats,

tot fregits i arrebossats.

Em sobra la proteïna;

en tinc fins per a la veïna.

El cos m’ho està demanant,

massa temps li he estat negant,

massa temps contra natura…

És l’hora de la verdura!

 

Verdureta crua o cuita, a la planxa o a la truita,

que aparegui a tots els àpats; fast foods, per mi esteu acabats!

Puc guanyar aquesta partida, si començo amb amanida,

mogollón de fulla verda i no t’enviaré a la m…

 

Verdura sense mesura!

Això ja ningú ho atura.

Verdura sense mesura!

Cuidar-te també és cultura.

 

I no hi fiquis maionesa, com si fos una hamburguesa;

cuina-la poquets minuts, serveix-la sense quetxup,

millor amb una vinagreta, amb la llimona ben fresqueta.

Vull que la meitat del plat, sigui sana de veritat.

Entens la nova lògica? Doncs tasta l’ecològica!

Saps quina és l’adequada? És la de temporada!

Ja saps anar al mercat? Això és proximitat!

 

Ets el que menges,

tant els dilluns, com els diumenges…

 

Verdura sense mesura!

Això ja ningú ho atura.

Verdura sense mesura!

Cuidar-te també és cultura.

 

Enciam quan tinc fam; espinacs: menjar de cracs!

Que algú endrapi aquest api, prou boicots a aquests pebrots!

Aquesta ceba ha de ser meva, pillo al vol aquesta col.

Res millor que un carbassó, res fa ombra a un bon cogombre.

Remolatxa, em poses catxes; quin bon dia, xirivia!

He somiat que avui cuinaves unes delicioses faves,

i que arribava la tarda i em donaves col llombarda.

No cal anar fins a Virgínia per menjar-te una albergínia.

Quin gustet que m’embriaga quan menjo una pastanaga.

Feu-li una estàtua ben cuca, a aquest bé de déu de ruca.

I declareu el romesco patrimoni de la UNESCO.

Ets el que menges,

tant els dilluns, com els diumenges…

 

Verdura sense mesura!

Això ja ningú ho atura.

Verdura sense mesura!

Cuidar-te també és cultura.

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.

  @marta_coor