L’Associació Slow Food Barcelona acaba de treure al mercat la primera edició de la guia de restaurants i comerços de proximitat que reuneix més de 100 establiments de Barcelona i rodalia que cultiven el gust pel plaer, la qualitat culinària i una proposta gastronòmica on els productes de proximitat i els seus productors són la referència.

Tal com explica Danielle Rossi, president d’Slow Food Barcelona, a la guia hi ha restaurants, bars, vermuteries, fleques i fins i tot alguna botiga i cada local reuneix com a mínim una de les premisses que té Slow Food i és que el menjar que s’hi serveix sigui bo, just, net i de proximitat.

A través d’icones el lector pot identificar si l’establiment té una o més d’una d’aquestes caraterístiques. “Volem ser inclusius i 30 d’aquests 100 establiments tenen el cargol d’Slow Food i per tant són els que més combreguen amb la filosofia Slow Food  com ara el flamant restaurant de Xavier Pellicer on tota la seva cuina a banda de bona, neta, justa i propera, és ecològica i biodinàmica. Justament sobre l’ecològic, Danielle Rossi, diu que no volen posar-hi el focus i que molts dels restaurants de la guia ofereixen plats ecològics però moltes altres no, ja que “és millor que els aliments siguin de temporada i proximitat i així fomentem la nostra pagesia, en comptes de prioritzar l’ecològic encara que vingui de l’altra punta de món. Per nosaltres és sentit comú i funcionem amb aquesta filosofia: tots els restaurants que apareixen a la guia ofereixen aliments produïts al seu voltant”.

La guia es pot comprar a molts dels establiments que hi surten i a través de l’app Slow Food Planet també els podreu localitzar.

Núria Coll
Núria Coll

Directora d'Etselquemenges.cat, Soycomocomo.es, la Consulta nutricional d'Etselquemenges.
Creadora del Cómo Como Festival

  @nurcoll   @nuria__coll