El pas curt arriba lluny, diu el refrany català. I res més adient per descriure el recorregut que està fent el cargol d’Slow Food Catalunya, que dia a dia va ampliant la seva xarxa de restaurants que ofereixen plats respectuosos amb la tradició gastronòmica del país, elaborats a partir de matèria primera de productors locals i ecològics.
Des d’Etselquemenges us n’hem anat presentat molts al llarg del temps, tots ells amb grans xefs convençuts de la qualitat dels productes de la terra i amb ofertes gastronòmiques de primer nivell, com ara Es Tast de Na Sílvia, de Ciutadella, La Calèndula, de Girona, Lasal del Varador, de Mataró, o El Mercader de l’Eixample, de Barcelona.
I la llista no para de créixer. Als que ja hi havia l’any passat, aquest 2018 s’hi afegeixen nous restaurants de la Catalunya Nord, l’Empordà, Lleida i el Vallès, en defensa de la cuina de proximitat.
Aquest distintiu, que s’ha anat fent popular arreu de Catalunya amb el pas dels anys, el lliura Slow Food, una associació ecogastronòmica fundada a Itàlia el 1989 i amb presència a 160 països, que defensa una cuina compromesa amb el territori, el medi ambient i les persones que hi viuen.
Restaurants catalans km0-Slow Food 2018
Nota: els restaurants indicats amb l’asterisc (*), són els nous restaurants del 2018.
Balears:
- Sílvia Anglada ES TAST DE NA SÍLVIA Ciutadella
Catalunya Central:
- Carme Clotet NIU NOU Bagà
- Ignasi Camps CA L’IGNASI Cantonigros
- Marcel Cardona CAL FUSTER Serrateix
Empordà:
- Carles Fabregó. ANTAVIANA Figueres
- Damià Rafecas Martínez VICUS Pals
- Martí Rosàs CA LA MARIA Llagostera
- Òscar Bigas INTEGRAL Figueres
- Quim Casellas CASAMAR Llafranc
- Carme Picas. El Ginjoler. Sant Feliu de Guíxols*
- Daniel Nieto MARÍTIM Tossa de Mar*
- Iolanda Bustos LA CALÈNDULA Regencós*
- Lola Puig CA LA LOLA Ullastret*
Garraf:
- Francesc Rafecas LA NANSA Sitges
Lleida:
- Aleix Aytes CAFÈ PESSETS Sort
- David Peral ESPAI DE TAST MAS D’EROLES Adrall
- Enric Millà EL DIEN Vallfogona de Balaguer
- Mercè Camins CASA MERCÈ Fontdepou
- Ramon Gaspà LO PONS Ponts
- Sergi Ortiz L’ANTIC FORN Cervera
- Jordi Poch LA BAULA ATENEU COOPERATIU Lleida*
Maresme:
- Jordi Fontdeglòria LASAL DEL VARADOR Mataró
- Luca Marongiu Gonzalo Rivière ELS GARROFERS Alella
País Català:
- Aurélia Mari VIA DEL VI Perpinyà
- Victoria Robinson. LA CUISINE-COMPTOIR. Collioure*
Pirineus:
- Joan Luque EL CELLER DELS JOGLARS Montardit
- Manel Jubete LA BORDA DEL RECTOR Incles Andorra
Tarraco:
- David Amorós LOLA BISTRO Altafulla
- Joan Amaré AMARÉ RESTAURANT Roquetes
- Ramón Martí EL LLAGUT Tarragona
- Vicent Guimera L’ANTIC MOLÍ Ulldecona
- Xavier Fabra QUINTAFORCA Nulles
- Davide Poso EQUILICUÀ. Valls*
- Mercè Prado i Manel Morell CASA GALLAU. Cambrils*
- Montse Queralt MASPUBILLS RESTAURANT ECOLÒGIC. Vinyols i els Arcs*
Vallès:
- Bouchra Bendach TARAMBANA Cardedeu
- Ignasi Martínez EL BELLVER Tagamanent
- Isaac Gómez CAPICUA Cerdanyola del Vallès
- Jordi Bonet ESBIOESFERA Cardedeu
- Josep Comas Porto EL JARDÍ Parets del Vallès
- David Rius ARTESANAL Granollers*
Vázquez Montalbán BCN:
- German Lérida EL FILETE RUSO Barcelona
- Jordi Limón SOMORROSTRO Barcelona
- Jordi Limón REBELOT Barcelona
- Gerard Sans EL MERCADER DE L´EIXAMPLE Barcelona
- Sergio Gil BODEGA LA PENINSULAR Barcelona
- Nabil Benhammou MONTIEL Barcelona
1 Menjador escolar
- Marc Esteve ST PAUL’S SCHOOL