El pas curt arriba lluny, diu el refrany català. I res més adient per descriure el recorregut que està fent el cargol d’Slow Food Catalunya, que dia a dia va ampliant la seva xarxa de restaurants que ofereixen plats respectuosos amb la tradició gastronòmica del país, elaborats a partir de matèria primera de productors locals i ecològics.

Xefs dels restaurants premiats a l’entrega de plaques Slow Food Catalunya 2018

Des d’Etselquemenges us n’hem anat presentat molts al llarg del temps, tots ells amb grans xefs convençuts de la qualitat dels productes de la terra i amb ofertes gastronòmiques de primer nivell, com ara Es Tast de Na Sílvia, de Ciutadella, La Calèndula, de Girona, Lasal del Varador, de Mataró, o El Mercader de l’Eixample, de Barcelona.

I la llista no para de créixer. Als que ja hi havia l’any passat, aquest 2018 s’hi afegeixen nous restaurants de la Catalunya Nord, l’Empordà, Lleida i el Vallès, en defensa de la cuina de proximitat.

Aquest distintiu, que s’ha anat fent popular arreu de Catalunya amb el pas dels anys, el lliura Slow Food, una associació ecogastronòmica fundada a Itàlia el 1989 i amb presència a 160 països, que defensa una cuina compromesa amb el territori, el medi ambient i les persones que hi viuen.

Restaurants catalans km0-Slow Food 2018

Nota: els restaurants indicats amb l’asterisc (*), són els nous restaurants del 2018.

Balears:

  • Sílvia Anglada ES TAST DE NA SÍLVIA Ciutadella

Catalunya Central:

  • Carme Clotet NIU NOU Bagà
  • Ignasi Camps CA L’IGNASI Cantonigros
  • Marcel Cardona CAL FUSTER Serrateix

Empordà:

  • Carles Fabregó. ANTAVIANA Figueres
  • Damià Rafecas Martínez VICUS Pals
  • Martí Rosàs CA LA MARIA Llagostera
  • Òscar Bigas INTEGRAL Figueres
  • Quim Casellas CASAMAR Llafranc
  • Carme Picas. El Ginjoler. Sant Feliu de Guíxols*
  • Daniel Nieto MARÍTIM Tossa de Mar*
  • Iolanda Bustos LA CALÈNDULA Regencós*
  • Lola Puig CA LA LOLA Ullastret*

Garraf:

  • Francesc Rafecas LA NANSA Sitges

Lleida:

  • Aleix Aytes CAFÈ PESSETS Sort
  • David Peral ESPAI DE TAST MAS D’EROLES Adrall
  • Enric Millà EL DIEN Vallfogona de Balaguer
  • Mercè Camins CASA MERCÈ Fontdepou
  • Ramon Gaspà LO PONS Ponts
  • Sergi Ortiz L’ANTIC FORN Cervera
  • Jordi Poch LA BAULA ATENEU COOPERATIU Lleida*

Maresme:

  • Jordi Fontdeglòria LASAL DEL VARADOR Mataró
  • Luca Marongiu Gonzalo Rivière ELS GARROFERS Alella

País Català:

  • Aurélia Mari VIA DEL VI Perpinyà
  • Victoria Robinson. LA CUISINE-COMPTOIR. Collioure*

Pirineus:

  • Joan Luque EL CELLER DELS JOGLARS Montardit
  • Manel Jubete LA BORDA DEL RECTOR Incles Andorra

Tarraco:

  • David Amorós LOLA BISTRO Altafulla
  • Joan Amaré AMARÉ RESTAURANT Roquetes
  • Ramón Martí EL LLAGUT Tarragona
  • Vicent Guimera L’ANTIC MOLÍ Ulldecona
  • Xavier Fabra QUINTAFORCA Nulles
  • Davide Poso EQUILICUÀ. Valls*
  • Mercè Prado i Manel Morell CASA GALLAU. Cambrils*
  • Montse Queralt MASPUBILLS RESTAURANT ECOLÒGIC. Vinyols i els Arcs*

Vallès:

  • Bouchra Bendach TARAMBANA Cardedeu
  • Ignasi Martínez EL BELLVER Tagamanent
  • Isaac Gómez CAPICUA Cerdanyola del Vallès
  • Jordi Bonet ESBIOESFERA Cardedeu
  • Josep Comas Porto EL JARDÍ Parets del Vallès
  • David Rius ARTESANAL Granollers*

Vázquez Montalbán BCN:

  • German Lérida EL FILETE RUSO Barcelona
  • Jordi Limón SOMORROSTRO Barcelona
  • Jordi Limón REBELOT Barcelona
  • Gerard Sans EL MERCADER DE L´EIXAMPLE Barcelona
  • Sergio Gil BODEGA LA PENINSULAR Barcelona
  • Nabil Benhammou MONTIEL Barcelona

1 Menjador escolar

  • Marc Esteve ST PAUL’S SCHOOL
Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.
Coordinadora de continguts d'Etselquemenges.