Dissabte que ve a les 15 h, Sergio Espinar oferirà la xerrada “Els beneficis de l’entrenament de força i la nutrició en la dona”, en què, durant noranta minuts, donarà consells per reduir la síndrome premenstrual i per obtenir més bons resultats a l’hora de perdre pes. Moltes dones fan dietes de mil calories i abusen de l’exercici cardiovascular; Espinar no recomana fer cap d’aquestes dues coses ni per salut ni per perdre pes.

Comprar entrada Sergio

La pèrdua de pes i el cicle menstrual

Espinar explica que, en les diferents fases del cicle menstrual, estrògens i progesterona tenen un paper fonamental. Per exemple, els estrògens, que augmenten abans de l’ovulació, ajuden a millorar la sensibilitat a la insulina en el múscul i oxiden més carbohidrats, fan tenir menys gana i més energia per fer activitats.

Aquest efecte dels estrògens s’aconsegueix per interacció amb la leptina, hormona que controla la quantitat de calories que ingerim i cremem. En canvi, en el període just abans de la menstruació, el cos funciona al revés: tenim més gana, més sensibilitat als carbohidrats, menys ganes de fer activitat física i, en aquest entorn, és quan guanyem greix corporal. Hi ha estudis que evidencien que les dones, abans de la regla, mengen més aliments greixosos i calòrics.

Espinar explicarà com reacciona el cos en cada fase del cicle i quin tipus d’entrenament i dieta cal promoure en funció d’això.

Sergio Espinar és dels pocs professionals de la salut i l’esport que ha enfocat el seu discurs cap a aquesta relació entre l’esport de força i la salut hormonal de les dones.

Xerrada Sergio Espinar: 15 h. No et quedis sense plaça!

Comprar entrada Sergio

Núria Coll
Núria Coll

Directora d'Etselquemenges.cat, Soycomocomo.es, la Consulta nutricional d'Etselquemenges.
Creadora del Cómo Como Festival

  @nurcoll   @nuriacoll