La beguda Kombutxa, de la companyia Mūn Ferments, serà present a la XIIa edició de la gala dels Premis Gaudí de l’Acadèmia del Cinema Català, que se celebra el proper diumenge 19 de gener, a l’Auditori Fòrum del CCIB, a Barcelona. Aquest te fermentat se servirà als assistents de la festa, que, per primera vegada, tindran una opció innovadora, sense alcohol i saludable, amb bombolles naturals i refrescants, per celebrar uns guardons que reconeixen les millors pel·lícules, artistes i tècnics del sector cinematogràfic català.

Foto: Beth Mägre

Més enllà del cinema, l’Acadèmia aprofita el seu aparador per donar a conèixer col·laboradors gastronòmics que oferiran als assistents productes de proximitat. És el cas d’Avellanes de Reus, que ja hi són presents des dels inicis dels premis; de l’empresa d’olives Blai Peris, que té olivades ecològiques, o del conegut Forn Mistral.

Aquest any, entra als Premis Gaudí la Federació Catalana DOP-IGP,  que representa més de 265 elaboradors i més de 20.000 agricultors i ramaders catalans i ho fa oferint als convidats propostes molt originals que combinen els diversos aliments amb la distinció/protecció d’origen.

Entre les begudes, destaquen la cocteleria de proximitat A Cocktail Time By Gerard Ruiz, inspirada en el territori i els seus productes, així com la col·laboració amb Cafès Novell.

A la festa que es fa després de la gala, els convidats podran degustar una selecció de vins blancs, negres i rosats gràcies a DO Catalunya. Com a novetat, enguany també hi haurà una beguda rica en probiòtics: Kombutxa. D’aquesta manera, i com ja passa des de fa anys als Oscar de Hollywood, els assistents a la festa de després del lliurament dels Gaudí, podran tastar aquesta beguda, que s’elabora seguint fidelment el mètode tradicional nascut fa més de dos mil anys a l’Àsia i que és tota una tendència gastronòmica arreu del món, ja que és molt versàtil a l’hora de fer còctels i receptes.

Kombutxa, a més, també causa furor entre els que segueixen una alimentació saludable. Com tots els fermentats que no han estat pasteuritzats, Kombutxa conté probiòtics naturals, ajuda a pair i millora la immunitat, segons apunten alguns estudis. Kombutxa s’ha convertit, d’aquesta manera, en una autèntica alternativa als refrescos i a les begudes de baixa graduació alcohòlica.

La companyia Mūn Ferments està situada a Mataró, al Maresme. Va néixer l’any 2015 amb l’objectiu de posar al mercat la versió més saludable del te kombutxa, que també és conegut com a te de la immortalitat gràcies a les propietats que li atorga el seu singular procés de fermentació.

Actualment, la marca ja disposa de vuit varietats, que distribueix en tres mil punts de venda i mitjançant una botiga en línia.