La 5a edició del Tast a la Rambla ha estat l’escenari de l’entrega dels Premis Remenja’mmm, el primer concurs nacional convocat per premiar i donar visibilitat als restaurants que hagin dut a terme les millors accions per reduir el malbaratament alimentari.

Propostes del restaurant Arç, del Cerdanya EcoResort

En aquesta primera edició, el primer premi se l’ha endut el bufet del Restaurant Arç, situat dins el complex Cerdanya Ecoresort de Prullans, gràcies al sistema de recompenses que ofereix als clients: tots els que no deixen menjar al plat obtenen unes monedes internes que poden donar a tres ONG. A més d’aquest sistema de recompenses, el restaurant ja fa temps que ha desplegat diverses mesures per reduir el malbaratament alimentari, com ara fer servir els aliments que no han sortit de cuina per a receptes d’aprofitament, facilitar que els clients puguin endur-se el menjar i la beguda que no han consumit, permetre que els treballadors s’emportin els productes que caducaran, elaborar melmelades amb la fruita que es farà malbé, etc.

El segon premi se l’ha endut el restaurant barceloní El Mercader de l’Eixample per fer servir totes les parts dels productes posant l’accent en les receptes catalanes d’aprofitament, entre altres accions com, per exemple, deixar triar els acompanyaments, comprar productes de temporada o dir als comensals que s’emportin els sobrants.

Faves amb botifarra negra d'El mercader de l'Eixample

Faves amb botifarra negra d’El mercader de l’Eixample

El concurs, que s’emmarca dins el projecte “Remenja’mmm, massa bo per llençar-ho”, està impulsat per Rezero, Banc de Recursos, Nutrició Sense Fronteres i Grup GSR, a més de rebre el suport de xefs com Ada Parellada i Mingo Morilla, l’Ajuntament de Barcelona; l’Agència de Residus de Catalunya; la Federació Intercomarcal d’Hostaleria, Restauració i Turisme; Barcelona Restaurants Sostenibles; PIMEC Comerç; el grup GSR o la revista Opcions.