La pell és l’òrgan més gran del cos i, com a tal, és la superfície amb més grandària i capacitat per absorbir tot el que ens envolta o hi posem a sobre. Actua com a barrera protectora enfront de l’exterior i evita que hi penetrin agents nocius que poden provocar danys.

Sabem que l’envelliment de la pell és inevitable i que, tard o d’hora, passarà. De fet, els primers signes d’edat solen aparèixer cap als 25 anys. A partir de llavors, el col·lagen comença a baixar un 1% cada any, disminueix la producció d’àcid hialurònic, la pell es torna més seca i es deteriora amb més facilitat i, a més, perd frescor i color juvenil.

Si vius en una gran ciutat, protegeix la pell de la pol·lució

Hi ha dos factors responsables del fet que envelleixi. D’una banda, hi ha la genètica o factor intrínsec, que depèn, bàsicament, de l’ètnia, canvis hormonals i anatomia individual. Podem fer poca cosa per prevenir aquest aspecte. Per altra banda, Hi ha els factors extrínsecs o causats per factors externs, com ara condicions mediambientals (com la contaminació, que a més de l’envelliment és responsable d’altres problemes de salut), la nicotina o l’alcohol. Tots poden arribar a accelerar el procés d’envelliment fins a un 10%, però, per sort, podem ajudar a prevenir que això passi.

Tenir cura de la pell des de fora

La pell es divideix en diverses capes conegudes com a epidermis, dermis i hipodermis. L’epidermis és la de la superfície i és la que entra en contacte amb l’exterior directament i, per tant, la més susceptible a patir l’impacte mediambiental.

El problema que pot aparèixer quan la pell està desprotegida és la formació de radicals lliures (que són els responsables de l’aparició d’arrugues i falta de fermesa), la disminució d’aportació d’oxigen als teixits i, en conseqüència, un envelliment prematur. Això pot generar aspectes com deshidratació, pell rugosa i flàccida, to poc uniforme i inflamació, entre d’altres. A més, l’obstrucció dels porus fa que la pell deixi de oxigenar-se. Internament, aquest intercanvi deteriorat de substàncies provoca que la pell s’apagui i disminueixi el reg sanguini, canviï l’equilibri àcid-base, disminueixi la vitamina E i s’alteri el procés de descamació de la pell.

Llavors, com podem protegir la pell dels efectes adversos de la pol·lució?

Principalment eliminant els contaminants que s’hi dipositen i protegint-la per evitar que la brutícia penetri als porus i arribi a generar la problemàtica.

Per aconseguir això, el primer que hem de fer és netejar la pell. Una neteja neutra ajuda a evitar que els porus s’obstrueixin i permet que la pell respiri. És un aspecte bàsic, sobretot quan es viu envoltat de molta contaminació, com pot passar a les grans ciutats. També és important mantenir la pell hidratada amb productes que continguin antioxidants per bloquejar l’activitat dels radicals lliures i millorar la barrera de protecció (i evitar que les partícules s’enganxin a la pell). Finalment, però no menys important, no hem d’oblidar la importància de fer exercici físic i de seguir una dieta equilibrada plena de nutrients que ens ajudi a aportar una brillantor extra a la pell.

Consciència antipol·lució

L’excés de contaminació ha generat que marques de cosmètica s’hagin conscienciat i creat línies especials per tractar el problema de la pol·lució i ajudar a combatre-la. En concret, avui us presentem la nova línia facial de Lavera, marca de cosmètica natural i ecològica certificada per l’aval Natrue i, a més, vegana. Té un complex antipol·lució perfecte per protegir la pell de l’impacte mediambiental i es caracteritza perquè alenteix el procés d’envelliment de la pell i ajuda a aconseguir una pell fresca, jove i radiant.

Què és el complex antipol·lució?

Aquest complex es compon d’ingredients actius que combinen algues bio amb ingredients naturals com l’extracte de marrubí i certs antioxidants que fan una sinergia que ajuda la pell a protegir-se dels factors mediambientals problemàtics i a contrarestar els signes d’envelliment.

Cada element té propietats que el fa perfecte per al complex. Les algues actuen com a protectores i antiinflamatòries, enforteixen el sistema immune natural i subministren energia a les cèl·lules de la pell formant una capa protectora que protegeix de la deshidratació. Els antioxidants neutralitzen els radicals lliures i ajuden les cèl·lules a protegir-se, prevenen l’oxidació, retenen la hidratació i deixen la pell suau. Finalment, l’extracte de marrubí contraresta l’impacte perjudicial dels factors mediambientals i protegeix del dany cel·lular.

Si vius en una gran ciutat, protegeix la pell de la pol·lució

Què podem trobar en la nova línia antipol·lució?

Amb aquesta nova línia antipol·lució tenim el lot complet per deixar la pell neta i alhora protegida dels efectes mediambientals. Tots els productes inclouen els principis actius del complex antipol·lució a base de l’extracte d’algues bio i l’oli de marrubí. Cada un inclou altres components que el converteixen en l’aliat perfecte per a una cura òptima de la pell.

D’una banda, el bàlsam netejador Hydro Effect ajuda a netejar la pell de pols i brutícia sense fer malbé la barrera protectora. Conté els principis actius del complex antipol·lució i, a més, inclou oli d’oliva bio per hidratar i protegir i àloe bio per refrescar i calmar irritacions de la pell.

Després ens presenten el sèrum Hydro Effect per mantenir la hidratació, omplir les arrugues i combatre els radicals lliures. A més del complex antipol·lució inclou àcid hialurònic, un potent actiu antienvelliment d’efecte regenerador i àloe bio.

La crema de dia Hydro Effect serveix per hidratar intensament i enfortir la barrera hidrolipídica. Impedeix que les partícules de l’aire s’enganxin sobre la pell, i conté oli d’Abissínia, que redueix la pèrdua d’aigua i deixa la pell suau i flexible, i àcid hialurònic.

Finalment, la mascareta Detox Hydro Effect allibera la pell de les partícules de brutícia del medi ambient i elimina les cèl·lules mortes. Conté argila mineral natural, amb propietats excel·lents d’absorció i un gran poder netejador.

A més, cal destacar que Lavaria és conscient de l’impacte ambiental que tenen els envasos dels productes i, constantment, els està optimitzant. Coopera amb Climate Partner i dona suport a un projecte de tractament d’aigua en zones rurals de Kenya proporcionant filtres per obtenir aigua potable.

Glenn Cots
Glenn Cots

Dietista i divulgadora de nutrició i receptes saludables a glenncots.com

    @glenncots