La pell és l’òrgan més gran del cos i, com a tal, és la superfície amb més grandària i capacitat per absorbir tot el que ens envolta o hi posem a sobre. Actua com a barrera protectora enfront de l’exterior i evita que hi penetrin agents nocius que poden provocar danys.

Sabem que l’envelliment de la pell és inevitable i que, tard o d’hora, passarà. De fet, els primers signes d’edat solen aparèixer cap als 25 anys. A partir de llavors, el col·lagen comença a baixar un 1% cada any, disminueix la producció d’àcid hialurònic, la pell es torna més seca i es deteriora amb més facilitat i, a més, perd frescor i color juvenil.

Hi ha dos factors responsables del fet que envelleixi. D’una banda, hi ha la genètica o factor intrínsec, que depèn, bàsicament, de l’ètnia, canvis hormonals i anatomia individual. Podem fer poca cosa per prevenir aquest aspecte. Per altra banda, Hi ha els factors extrínsecs o causats per factors externs, com ara condicions mediambientals (com la contaminació, que a més de l’envelliment és responsable d’altres problemes de salut), la nicotina o l’alcohol. Tots poden arribar a accelerar el procés d’envelliment fins a un 10%, però, per sort, podem ajudar a prevenir que això passi.

Tenir cura de la pell des de fora

La pell es divideix en diverses capes conegudes com a epidermis, dermis i hipodermis. L’epidermis és la de la superfície i és la que entra en contacte amb l’exterior directament i, per tant, la més susceptible a patir l’impacte mediambiental.

El problema que pot aparèixer quan la pell està desprotegida és la formació de radicals lliures (que són els responsables de l’aparició d’arrugues i falta de fermesa), la disminució d’aportació d’oxigen als teixits i, en conseqüència, un envelliment prematur. Això pot generar aspectes com deshidratació, pell rugosa i flàccida, to poc uniforme i inflamació, entre d’altres. A més, l’obstrucció dels porus fa que la pell deixi de oxigenar-se. Internament, aquest intercanvi deteriorat de substàncies provoca que la pell s’apagui i disminueixi el reg sanguini, canviï l’equilibri àcid-base, disminueixi la vitamina E i s’alteri el procés de descamació de la pell.

Llavors, com podem protegir la pell dels efectes adversos de la pol·lució?

Principalment eliminant els contaminants que s’hi dipositen i protegint-la per evitar que la brutícia penetri als porus i arribi a generar la problemàtica.

Per aconseguir això, el primer que hem de fer és netejar la pell. Una neteja neutra ajuda a evitar que els porus s’obstrueixin i permet que la pell respiri. És un aspecte bàsic, sobretot quan es viu envoltat de molta contaminació, com pot passar a les grans ciutats. També és important mantenir la pell hidratada amb productes que continguin antioxidants per bloquejar l’activitat dels radicals lliures i millorar la barrera de protecció (i evitar que les partícules s’enganxin a la pell). Finalment, però no menys important, no hem d’oblidar la importància de fer exercici físic i de seguir una dieta equilibrada plena de nutrients que ens ajudi a aportar una brillantor extra a la pell.

Consciència antipol·lució

L’excés de contaminació ha generat que marques de cosmètica s’hagin conscienciat i creat línies especials per tractar el problema de la pol·lució i ajudar a combatre-la. En concret, avui us presentem la nova línia facial de Lavera, marca de cosmètica natural i ecològica certificada per l’aval Natrue i, a més, vegana. Té un complex antipol·lució perfecte per protegir la pell de l’impacte mediambiental i es caracteritza perquè alenteix el procés d’envelliment de la pell i ajuda a aconseguir una pell fresca, jove i radiant.

Què és el complex antipol·lució?

Aquest complex es compon d’ingredients actius que combinen algues bio amb ingredients naturals com l’extracte de marrubí i certs antioxidants que fan una sinergia que ajuda la pell a protegir-se dels factors mediambientals problemàtics i a contrarestar els signes d’envelliment.

Cada element té propietats que el fa perfecte per al complex. Les algues actuen com a protectores i antiinflamatòries, enforteixen el sistema immunitari natural i subministren energia a les cèl·lules de la pell formant una capa protectora que protegeix de la deshidratació. Els antioxidants neutralitzen els radicals lliures i ajuden les cèl·lules a protegir-se, prevenen l’oxidació, retenen la hidratació i deixen la pell suau. Finalment, l’extracte de marrubí contraresta l’impacte perjudicial dels factors mediambientals i protegeix del dany cel·lular.

Què podem trobar en la nova línia antipol·lució?

Amb aquesta nova línia antipol·lució tenim el lot complet per deixar la pell neta i alhora protegida dels efectes mediambientals. Tots els productes inclouen els principis actius del complex antipol·lució a base de l’extracte d’algues bio i l’oli de marrubí. Cada un inclou altres components que el converteixen en l’aliat perfecte per a una cura òptima de la pell.

D’una banda, el bàlsam netejador Hydro Effect ajuda a netejar la pell de pols i brutícia sense fer malbé la barrera protectora. Conté els principis actius del complex antipol·lució i, a més, inclou oli d’oliva bio per hidratar i protegir i àloe bio per refrescar i calmar irritacions de la pell.

Després ens presenten el sèrum Hydro Effect per mantenir la hidratació, omplir les arrugues i combatre els radicals lliures. A més del complex antipol·lució inclou àcid hialurònic, un potent actiu antienvelliment d’efecte regenerador i àloe bio.

La crema de dia Hydro Effect serveix per hidratar intensament i enfortir la barrera hidrolipídica. Impedeix que les partícules de l’aire s’enganxin sobre la pell, i conté oli d’Abissínia, que redueix la pèrdua d’aigua i deixa la pell suau i flexible, i àcid hialurònic.

Finalment, la mascareta Detox Hydro Effect allibera la pell de les partícules de brutícia del medi ambient i elimina les cèl·lules mortes. Conté argila mineral natural, amb propietats excel·lents d’absorció i un gran poder netejador.

A més, cal destacar que Lavaria és conscient de l’impacte ambiental que tenen els envasos dels productes i, constantment, els està optimitzant. Coopera amb Climate Partner i dona suport a un projecte de tractament d’aigua en zones rurals de Kenya proporcionant filtres per obtenir aigua potable.

5 claus per
descobrir si toleres
bé el gluten

Et regalem la GUIA GRATUÏTA + RECEPTA per aprendre :

  • Quines proves cal fer per descartar la celiaquia.
  • Entendre quines alteracions hi ha més enllà de la celiaquia, com ara la intolerància al gluten i l’al·lèrgia al blat.
  • Una recepta deliciosa de pa mediterrani sense gluten.
Accepto la política de privacitat

Glenn Cots

Dietista i divulgadora de nutrició i receptes saludables a glenncots.com

    @glenncots
Glenn Cots

Demana cita amb la Glenn Cots a La Consulta
936 338 063 Correu electrònic