El ritme frenètic de vida que portem ens deixa menys temps per cuinar i preparar plats més elaborats, però això no vol dir que no puguem gaudir menjant, que hàgim de recórrer al consum de menjar ràpid o que tinguem dèficits nutricionals derivats d’aquest estil de vida.

torrada tomàquet sec

La clau està en una bona planificació dels menús setmanals i una organització òptima del rebost. Tenir al nostre armari de la cuina conserves tant de llegums, de tonyina, verat, salses, olives i fins i tot verdures ens ajudarà a preparar plats molt nutritius en poc temps. Perquè es compleixin aquests requisits cal afegir que aquestes conserves estiguin envasades en pots de vidre i que siguin d’origen orgànic, amb la certificació corresponent. Així garantim que els aliments que consumim estan lliures de tòxics i se segueix una traçabilitat des de la producció fins al consum.

Centrem-nos en olives i verdures ecològiques

Bio Organica Italia és un exemple de producció i elaboració de conserves realitzada per la mateixa empresa. Es tracta d’una empresa familiar de tercera generació, pagesos des del 1960 i, avui dia, una companyia líder italiana en el processament d’olives i verdures orgàniques i biodinàmiques de la Puglia.

Tota la producció de l’empresa aplica als seus productes els criteris de l’agricultura ecològica, gestionant el cultiu a l’aire lliure a més de 220 hectàrees de terra certificada propietat d’aquesta empresa familiar.

Bio Organica Italia compta amb una traçabilitat total de la cadena de subministrament, des de la producció agrícola fins al producte acabat. Cultiven, transformen i envasen sense cap intermediari, des del camp fins al distribuïdor final.

L’empresa està certificada segons les classificacions BRC i IFS. El grup compta amb la certificació ICEA des de 1999. Comercialitza els seus productes amb la garantia de certificació BIO/ORGANIC als principals mercats internacionals.

 Quins productes pots trobar a Bio Organica Italia?

Les verdures fresques amb què elaboren els productes provenen exclusivament de cultius a l’aire lliure al camp adjacent a les seves fàbriques i es processen dins de les 8 hores posteriors a la collita. No es fan servir matèries primeres de cultius d’hivernacle o productes congelats.

La gamma de productes és molt àmplia. Pots trobar des d‘olives negres fins a olives verdes gegants tant en oli bio com en salmorra; verdures en oli bio, tomàquets semisecs, cors de carxofes, carxofes amb tija, albergínies i fins i tot xampinyons, pebrots i carxofes a la brasa en oli; verdures en salmorra com carxofes, tramussos i tàperes en vinagre bio; diferents tipus de pestos (alfàbrega, alfàbrega amb pecorino, tomàquet, tomàquet amb pecorino, etc.), diferents tipus de salses de tomàquet per preparar-te un bon plat de pasta; patés vegetals untables de carxofa, tomàquet sec, olives negres i olives verdes. Tal com hem dit, tots els ingredients provenen d’una agricultura ecològica i respectuosa amb el medi ambient.

Tots aquests productes ens ajudaran a preparar unes receptes delicioses, tant si els utilitzem com a ingredients base del plat (saltats de verdures, per exemple, carxofes amb alls de Bio Organica Italia i daus de pernil ibèric) com si són el condiment que ens ajuda a donar el toc final a la preparació (espirals de verdures amb pesto d’alfàbrega i pecorino de Bio Organica Italia o mandonguilles amb salsa de tomàquet de Bio Organica Italia). També podem compartir amb amics un aperitiu saludable amb olives negres desossades, olives verdes gegants o torrades de farina de cigró amb paté vegetal Bio Organica Italia de carxofa.

Si voleu més informació, podeu consultar la seva pàgina web on, a banda de la informació de l’empresa com a tal i del catàleg de productes, trobareu receptes delicioses per elaborar plats molt nutritius en pocs minuts!

Mireia Segarra Escolà
Mireia Segarra Escolà

Farmacèutica i especialista en nutrició ortomolecular.
Dietista i naturista i hàbits saludables.

    @miresegarra_degustasalud