L’omega-3 és un àcid gras essencial que no pot ser sintetitzat en quantitats adequades per l’organisme, sinó que ha de ser obtingut a través de la dieta (principalment de fonts de peix blau, marisc, fruita seca i llavors).

oli krill

L’oli de krill: el rei dels omega-3!

El krill (Euphausia superba) és un petit crustaci que viu a les profundes aigües de l’oceà Antàrtic i representa una de les biomasses més abundants del planeta.

El seu apreciat oli conté substàncies importants per a l’organisme: àcids grassos poliinsaturats omega-3 (EPA i DHA), fosfolípids, colina i astaxantina.

Les fonts riques en omega-3 de cadena llarga com l’EPA i el DHA són els peixos blaus, el marisc (especialment el krill antàrtic) i algunes algues (només DHA).

Repassem els beneficis dels omega-3

Les aplicacions més importants es fonementen en:

 1. Suport al sistema immunitari.
 2. Millora de la memòria, la concentració, la funció executiva del cervell en adults diagnosticats amb TDAH i una probabilitat més baixa de deterioraments cognitius relacionats amb l’edat (demència i malalties neurodegeneratives). Suport de la salut cognitiva dels nens.
 3. Prevenció i tractament de malalties cardiovasculars. Regulació dels nivells de lípids en sang (disminució de triglicèrids, increment del colesterol total i LDL juntament amb un increment dels nivells d’HDL).
 4. Reducció de la tensió sanguínia.
 5. Ajuda en la prevenció i tractament de desordres depressius.
 6. Ajuda per combatre l’estrès, l’ansietat i l’insomni.
 7. Acció antioxidant i antiinflamatòria.
 8. Alleugeriment de símptomes causats per osteoartritis i artritis reumatoide (reducció de la inflamació, del dolor i la rigidesa).
 9. Efectes sobre la síndrome premenstrual i dismenorrea.
 10. Regulació d’alteracions dermatològiques.
 11. Suport ocular.

Quines són les funcions dels fosfolípids, la colina i l’astaxantina a l’oli de krill? 

L’oli de krill extret en fred presenta una eficàcia significativa enfront de l’oli de peix. Aquesta eficàcia s’atribueix a la unió dels omega-3 amb fosfolípids, que faciliten el pas dels àcids grassos a través de la paret intestinal i fan augmentar-ne la biodisponibilitat.

Els fosfolípids són greixos que constitueixen la membrana de cada cèl·lula del nostre cos. Estan formats per un cap de fosfat i dues cues de lípids on, en el cas de l’oli de krill, hi ha l’omega-3. Té diferents funcions, com ara ajudar a mantenir la força, l’estabilitat i la integritat cel·lular. A més, transporten i insereixen l’omega-3 de cadena llarga, EPA i DHA, a les membranes cel·lulars a través de la sang.

El contingut en omega-3 és molt important, ja que els lípids són els que proporcionen flexibilitat a les membranes. Com més omega-3 hi ha a les cèl·lules, més flexibles seran i millor funcionaran.

L’astaxantina és un carotenoide amb un alt poder antioxidant. La seva funció principal és el control de l’estrès oxidatiu al nostre organisme. Actua alhora com a antioxidant de l’oli i evita que es posi ranci. En aquest cas, l’astaxantina es troba present de forma natural a l’oli de krill, mentre que als olis de peix utilitza la vitamina E, afegida de forma externa, com a antioxidant.

La colina a l’oli de krill està en forma de fosfatidilcolina (nutrient fonamental per al metabolisme normal dels lípids i del de l’homocisteïna). És precursora del neurotransmissor acetilcolina i facilita l’absorció intestinal, a més de permetre un pas ràpid als teixits diana, especialment el transport del DHA al teixit cerebral. Afavoreix també el manteniment de la funció hepàtica normal.

L’oli de krill com a pilar bàsic d’una bona complementació 

Actualment, hi ha una gran oferta de complements nutricionals d’omega-3, tant d’oli de krill com d’olis de peix o olis vegetals. El més important és saber llegir les etiquetes i parar atenció a la seva procedència, a la quantitat d’EPA i DHA (en comptes de només a la quantitat total a la perla) i al mètode d’extracció.

L’oli de krill NKO® de 100% Natural és l’únic oli de krill extret en fred amb àcids grassos omega-3 en forma de fosfolípids, colina i astaxantina. L’absorció dels omega-3 és fins a sis vegades més ràpida i es manté en plasma durant més temps que amb olis de peix o altres olis de krill.

L’oli de krill NKO® procedeix de les aigües fredes i cristal·lines de l’Antàrtic, de pesca controlada i sostenible. Aquest tipus d’extracció permet conservar intactes tots els nutrients i conèixer a més tot el seu procés de producció, des de l’origen fins a la comercialització final del producte.

La patent NKO® de 100% Natural garanteix un producte de la més alta qualitat i puresa, tolerabilitat i seguretat i pot ser utilitzat en llargs períodes de temps.

És pescat i processat amb un respecte escrupolós per la matèria primera i pel medi ambient. La seva traçabilitat i sostenibilitat està garantida, ja que té les certificacions de Friend of the Sea® i Eco HarvestingTM, que acrediten el respecte pel medi ambient. I el nostre soci per a la pesca i extracció està a més certificat per MSC (Marine Stewardship Council) i AWR (Antartic Wildlife Research Fund).

Si voleu saber d’on procedeix l’oli de krill NKO® de l’envàs que heu comprat, el podeu trobar aquí.

A més, la presentació d’adults d’oli de Krill NKO® 100% Natural també té disponible la fórmula específica per a nens. Oli de Krill NKO® Niños: fórmula infantil desenvolupada per al creixement i desenvolupament saludable dels més petits. Conté oli de krill NKO® i oli de peix (Solutex®) com a fonts d’àcids grassos omega-3, astaxantina (carotenoide procedent de l’oli de Krill NKO® i d’un extracte de microalgues, Astareal®) i vitamina D3.

Com hem pogut veure, no hi ha cap dubte dels múltiples beneficis i l’evidència clínica de l’oli de krill per les seves propietats antioxidants i antiinflamatòries, amb eficàcia i seguretat corroborada en diverses patologies: salut cognitiva, salut cardiovascular, nivells saludables d’inflamació, salut de la dona i salut articular.

Mireia Segarra Escolà
Mireia Segarra Escolà

Farmacèutica i especialista en nutrició ortomolecular.
Dietista i naturista i hàbits saludables.

    @miresegarra_degustasalud